hilmirdadaud.blogspot.my

Cuti Sekolah di Lumut Part 2

| On
December 11, 2011
Assalammualaikum............

         Weekends ni tak de gi maner2.. duk kat rumah aje... hujan. Malam tadi pun, gerhana bulan tak dapat tengok kerana kat sini hujan lebat.




Semalam lunch kat Restoran Ah Choon ni.. Jangan risau tau.. tauke dia tu islam. Nasi goreng dia adalah yg paling murah pernah aku makan kat Manjung dan lumut (RM 3.50), Tapi yang sedap adalah Udang lipan..mungkin banyak kedai yang sediakan udang lipan ni tapi tak terjumpa lagi.



 Selepas makan, kebetulan lalu kat depan opis en hubby.. so singgah kejap kat Taman Paya Bakau ni. Betul2 depan opis dia.



                 Kat sini ade banyak monyet dan monyet2 ni tak takut orang.. kita balik takut kalau dia mencapai barang kita.





Selepas tu, gi beli buah rambutan, manggis dan cempedak. Sepanjang jalan menghala ke Teluk Batik ni ade ramai yang menjual buah-buanhan tempatan. En hubby aje yg turun beli..


5:30 pm pulak gi Setiawan dengan family aisyah. Tengok wayang citer Puss in the boots 3D. Bukan main happy lagi anak-anakku, tapi sayang... 3D glass nya budak2 ni tak boleh pakai..adisi kecil belum direka lagi lah....



3 Layer Tea
Sebelum balik rumah.. singgah dulu kedai mamak. Setiap kali gi Lumut mesti nak tea ni.. dah jadi kemestian pulak. yang gelap tu nira nipah (bukan air nira tau). Rasanya memang best.

Rasa-Rasanya, kat KL ade tak air ni?



Be First to Post Comment !
Post a Comment

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)