hilmirdadaud.blogspot.my

Anak ku kena buli..

| On
February 08, 2012

Assalammualaikum...


Hari ini Amy rasakan dah sampai tahap kene buli anak2 Amy kat preschool dia org. Sebelum ni Ameer Faris  n Ameer Nasiim selalu mengadu, ada sorg budak ni selalu tolak, kepit kan tgn kat pintu dan kadang2 pukul. Bg Amy adatlah budak2 tapi hari ni memang buat Amy naik angin. Ade ke patut dia cocok anak2 Amy ngan pencil.




Sorry, gambar tak jelas, Klu tak Zoom tak nampak bila dah zoom blur pulak..
yang merah tu tanda kene cocok ngan pencil. mesti tajam pencil tu sebab kesan berlubangnye dalam. Mungkin tangan si kecik ni lembut lagi tu yg dlm masuknye pencil tu.

Bukan si kecik tu aje yang kene, si abang tu pun kene sekali. Ade kesan luka (Sikit aje) kat tangan, dekat kening dan kepala. Kalau kene kat mata macam maner... sape nak ganti mata anak Amy tu. Tak kiralah budak tu anak org ade power ke tak... kalau kene siaplah.

Bila di tanye "tak bgtau cikgu ke" dia kata bising masa tu cikgu tak dengar. Amy terus call preschool tu tapi tak delah sampai marah2. Amy ni baik tau ( ceh masuk bakul angkat sendiri). Amy cakap baik2 sbb cikgu beso nye tu baik orgnye. Anak Amy ni pun satu dah sebulan sekolah pun nama budak noti tu pun dia tak ingat.

Patutlah Si Kecik tu tiap2 ari kata tak nak gi sekolah, rupanye ade pembuli. Kenit2 lg dah jd pembuli.


2 comments on "Anak ku kena buli.."
  1. kesiannya... kena bgtau mak bapak budak tu la amy. At least derang boleh pantau anak derang

    ReplyDelete
  2. Amy serahkan perkara ni pada cikgu dia. harap cikgu tu boleh bgtau parents budak tu. harap perkara ni tak berlaku lagi pada budak lain.

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)