hilmirdadaud.blogspot.my

Dulu Shawl Rose Skang Tudung Bawal Rose pulak...

| On
March 17, 2012
Assalammualaikum...

Pertama sekali Amy minta maaf banyak2 pada kawan2 yg singgah kat blog Amy ni kerana Amy ni tak gheti nak mengarang. Tak de intro atau pun penutup terus aje tulis ape nak citer. Kalau buat karangan untuk exam ni gerenti fail. Maklumlah dah lama tinggalkan sekolah.

Kali ni Amy nak cerita tentang satu2nya aktiviti amy kat lumut ni pada waktu siang hari (masa en hubby amy gi  opis) Selain dari basuh baju n lipat baju. Bulan lepas cik Limah (adik ipar Amy) gi Bangkok borong renda tudung.(Amy panggil  renda sbb amy tak tau nak panggil ape lagi)  . 



Sebahagian daripada renda2 yang diborong Cik Limah.



Memandangkan skang cuti sekolah jadi dia minta tolong jahitkan renda2 ni pada tudung bawal yang dia dah borong jugak.... tapi dia borong kat KL. Nasib baik cuti tau... Nak siapkan satu tudung ni bukan main lama sampai tegang2 urat kat tengkok. Satu hari boleh dapat 3 aje... maklumlah jahit tangan klu jahit mesin tak kuasa Amy nak buat. Buatnye terjahit ngan rose2 tu sekali dah tak kembang semangkuk lagi dah bunga tu.

Renda rose yang dah di jahit pada tudung bawal

Tudung yang dah siap.

Dulu Shawl Rose skang Bawal rose pulak... Ape2 pun semoga dia berjaya dlm bisnes tudung ni. kalau ade sesape yang nak tengok tudung2 yang dia jual bolehlah gi kat Fb Halima Ameer Shawl Rose. Harganya setanding ngan kualiti kainnya. 


10 comments on "Dulu Shawl Rose Skang Tudung Bawal Rose pulak..."
  1. wahh tudung bawal mmg dah lama tersimpan rapi dlm almari. kalo letak bunga2 camtu mmg cantikkan. tapi akak bab jahit menjahit ni mmg lemah sgt

    ReplyDelete
  2. cantik jugak tudung bawal ni ek.. rose tu yg cantik.. ;-)

    p/s : alamat amy sy blm dpt lg la...

    ReplyDelete
  3. cantik la.. kat mane nak beli ni.. rasenye kat area langkawi tak jumpe lagi ni :)

    ReplyDelete
  4. wah!designe baru erk..asyik bawal batu besar je kan..tukar selera plk..trend bunga rose ni byk kat tudung berawning je sblm ni..

    ReplyDelete
  5. Rasanya kalau rose yg macm ni tak byk org yg jual. yang iasa kita jumpa tu dari indonesia kalau tak salah amy. yg ni Halima beli sendiri di Bangkok.

    Sesiapa yg berminat bolehlah pm dia di FB Halima Ameer Shawl rose.

    ReplyDelete
  6. Sis leh tau x bunga rose tu kt minute ada jual dkt kl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pastilah... mungkin ade byk jual kat online tp bukan ros yang macam ni. Yg tu Rose dari Indonesia. Yang ni adik ipar amy ambik sendiri dari Bangkok.

      Delete
  7. sis,mna nk dapatkn renda mcm ni? can i buy with u?hehhe.cantik sgt.

    ReplyDelete
  8. sis,mna nk dapatkn renda mcm ni? can i buy with u?hehhe.cantik sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry lambat reply.. renda tu adik ipar Amy yg beli..
      Semuanya dah melekat kat tudung, kalau berminat bolehlah gi kat FB halima ameer shawl rose.

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)