hilmirdadaud.blogspot.my

Kami pergi Cameron Highland lagi...

| On
March 13, 2012
Assalammualaikum...

Seronoknye cuti datang lagi... kami gi Cameron Highland lagi. kali yang lepas tak puas sbb balik hari. Yang tak bestnye tu jalan yang terpaksa ditempuhi utk sampai ke sana. Dr KL kami ikut Tapah...  Taklah banyak nak cite, just banyak gambar aje yg nak share kat sini.



Bergambar jap sementara tunggu ayahnya isi angin tayar.




Naik kete aje mesti nak kene marah... ade aje bahan nak gaduh.



Kepenatan...

Sampai Cameron Highland  kami terus ke hotel, tak boleh nak singgah maner2 dulu. Masing2 nak gi toilet n penat. Rehat2 dulu selepas magrib baru nak cari makanan. 


Lobby Equatorial Hotel CH.



Pemandangan dari bilik kami... 


Breakfast kat kedai mamak aje sbb kami tak ambik pakej yg ade breakfast kat hotel tu. Nak breakfast kat hotel kena RM 19.90 sorg. Baik gi kedai mamak.

Rata-rata kedai makan penuh org... cuti sekolah punye pasal. Order pukul 9 habis makan pukul 10 lebih. Singgah beli jagung sebelum balik hotel. 


Memandangkan nak kena check out pukul 12 dan anak2 ade yg nak gi toilet so Amy gi Kea Farm sorang2 aje. Jalan kaki dari hotel  tak sampai 5 minit. Payung2 tu ingatkan murah rupenye RM13.50 sehingga RM 16 satu... baik beli payung biasa aje. 


Kedai pertama yang Amy tuju... kedai bunga. Banyak kedai bunga kat sini, rambang mata. Ade yang segar dan yang kering. Mula2 Amy pun" konpius".. ape bezanya nampak sama aje cuma  yg kering pakai sarung dan yang segar tak de. Rupanye yang kering tu dah diawet supaya tahan lama.

Rose segar tu Amy beli 3 RM10 n penjual tu tambah 1 free. Ade kakak tu beli kekwa dapat 3 free. Rose kering 2 RM10 dan bunga yg bulat2 tu (Amy tak tau nama dia 3 RM10). Lavender yang kering tu RM10 satu tapi amy tak beli sbb dah byk sgt.



Strawberry ni satu paket RM10 kalau beli 2 dapat RM18. Nasib baik Amy beli 2 aje. Lepas tu Amy jumpa ade yg jual 1 paket RM8 kalau beli 3 RM20. tapi yang tu buahnye lebih merah, besar tp yang diatas ni lagi banyak. Mungkin sebab yang diatas ni kecik2 kot.


Ade strawberry kering n ntah ape2 lagi... amy tak beli jugak. Ingat balik nanti lalu kat Tringkap tu nak singgah beli. 


Inilah yg Amy beli kat Kea Farm tu.

Masa Amy nak balik ke hotel, adelah berselisih ngan beberapa kumpulan yg nak ke Kea Farm tu dan Amy terdengar ade yg kate amy memborong bunga. Biarlah janji hati amy senang. Mesti diorang pun bila masuk situ akan memborong jugak ..



Strawberry coklat.. sorry gambar mcm ni sbb amy malas nak download photo editor. RM5 dapat 3 cucuk. Tak yah beli pun takpe. Coklat nye tak sedap rasa majerin aje. baik buat coklat ganache tak pun double boilkan coklat aje pun dah sedap.



Check out..




 Nak singgah kat Tringkap tp penuh takde tempat nak parking.. jadi singgah kat sini aje.




Kat sini boleh petik sayur sendiri.. tp kita org tak lama kat sini sbb tak tahan ngan bau baja organiknye. Walau pun tidur kat CH tetap gak tak gi banyak tempat. Org ramai sgt nak parking takde tempat. Jem... kete tak bergerak langsung dekat 15 minit. Bharat plantation dah pergi sblm ni, malas nak singgah minum kat situ sbb mahal.


Rumah hubby kat Lumut takde pasu so Amy potong botol mineral aje.


Sebelum ni Amy pernah cerita Amy beli warna yg sama RM 8.50 sekuntum. kali ni RM10 dapat byk kuntum. Puas hati.


2 paket RM18... nilah dia.

Sekianlah cerita kami gi CH... 






3 comments on "Kami pergi Cameron Highland lagi..."
  1. seronoknya pg CH, nak pergi lagi.. nak borong bunga² ros segarr mmg geram jer.. tgkkan..

    ReplyDelete
  2. WAHH..seronoknya...
    sedap tgk buah strawberi tu

    ReplyDelete
  3. wahh.ade 3 org hero yg hensem2 lah..

    best nye jalan2 kat cameron kan..borong pulak buah strawberry tu, memang febret sy tuu hehe

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)