hilmirdadaud.blogspot.my

Ehhh... apa hal lah?

| On
April 20, 2012
Assalammualaikum...

Pagi tadi bukan main bising lagi, lebih kurang pukul 6. Bukan suara org bergaduh tapi bunyi macam org baling barang, macam nak pecahkan rumah pun ade jugak. Masa Amy nak keluar rumah pukul 7 nak antar Ameer Irfan, masih lagi bising. Rasa nak aje tipun pak guard buat komplain.

Bila dah sampai bawah, nak melintas jalan baru Amy perasan punyalah banyak barang bersepah kat atas jalan tu. Kebetulan masa tu ade pulak barang yg jatuh dari atas. Ade banyak botol mineral, kusyen utk sofa, bantal, teddy bear, selipar, paper bag Aldo, sofa yg 4 segi mcm yg ade kat L shape sofa tu.. banyak lagilah tapi bantal n kusyen sofa tu semuanya tak de sarung n nampak dah buruk. Kalau ye pun nak buang semua barang campaklah tv, handphone, rice cooker sekali. Sayang sekali Amy tak bawa tipun masa tu so tak dapatlah nak tepek kat sini..



Ni Amy ambik gambar dr rumah amy selepas balik dr antar Ameer Irfan... selepas pak guard tu kumpulkan benda2 tu. Amy tak taulah rumah mana yg buat macam ni, atas atau bawah dr rumah Amy..


 Zoom sikit...Para pak guard sedang mengemas hihihi..





Tambah satu keje lagi pak guard tu.. Nasib baik dia dah ketepikan kalau tak van yg ambik budak2 smart reader tu tak leh nak lalu.

Kalau ye pun nak gaduh ke... nak hancurkan harta benda pun jgnlah sampai menyusahkan dan membahayakan org lain.. Nasib baik tak ade yg jd korban. Kalau kusyen tu oklah jugak kalau kena benda yg warna merah tu ...

Kejadian ni jd bahan lawak kami di sini.. "Cara pantas clearkan rumah.." lebih kurang mcm tu lah..

Sampai sekarang.. Amy tak tau ape hal yang sebenarnya, tapi Amy nampak ade kete polis kat bawah tak lama selepas tu..

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)