hilmirdadaud.blogspot.my

Bila elektrik tak de....

| On
June 23, 2012
Assalammualaikum....

Petang semlm eletrik kat kawasan amy ni terputus. Dari pukul 5 sehinggalah pukul 7 lebih. Mula2 Amy tak tau sebab masa Amy kuar nak ambik Ameer Irfan tu eletrik masih ada lagi tapi bila sampai aje kat sek kafa tu dah tak de. Sek Kafa tu sebelah bangunan Amy ni aje.. taklah jauh pun.

 Kebetulan sebelum sampai rumah, ada Bomba (Klu BM fire engine tu panggil ape ek?) lalu kat situ slow mcm siput. Anak2 Amy pun excited nak tengok bomba tu so kita orang pun tunggulah kejap kat depan tu nak tengok ape citernya. Rupanya bomba tu nak berhenti kat kawasan ni jugak. Nampaklah diorg turun bawa besi pengumpil.

Dekat2 rumah Amy ni ada 4 ... apa nak sebut ek? ala... satu bangunan Amy ni, sebelah flat PPr Pudu Ulu, bertentangan ngan flat tu ada satu lagi flat dan satu apartment... faham tak?

Ada kes terperangkap dlm lif rupanya. Bomba tu park kat tepi jln pastu diorang bepecah ada yg ke PPr, flat yg satu lagi dan apartment tu. Elektrik tak de, lif pun tak jalan. Nasib baik rumah amy walaupun tak de elektrik tapi lif masih boleh berfungsi macam biasa.


Tengoklah si Ameer Irfan ni, panas sampai tak berbaju. Dah tau gelap masa ni lah dia nak melukis... saje aje.

Nasib baik Amy ada simpan lilin, kalau tak bergelaplah jawabnya. Sblm gelap tu kita org dudud kat balkoni tapi bila dah nak maghrib tu kenalah masuk dlm. 


Amy risau sgt... nak gi toilet pun susah hati. Semua nak dekat2 ngan lilin tu, mcm pelik sgt... excited terlebih pun iya jugak. Hari2 lampu elektrik aje, hari ni pakai lilin tu lah sebabnya. Nasib baik sebelum pukul 8 elektrik dah ada balik... lega.

6 comments on "Bila elektrik tak de...."
  1. risau budak2 main lilin ekk?
    kalau mamavogue pun :)

    ReplyDelete
  2. bila x der letrik nie memang seronok .. cuma x tahan sbb panas ekkeke .. anak2 akk pun sama .. kalau kami suke duk kat laman rumah bila x der api nie .. rasa segar mlm ..
    tapi x sukelah kalau sampai tgh mlm .. x tahan panas lak kan ;)

    ReplyDelete
  3. sama cam anak2 akak, pantang ada lilin, mesti nak main2, mesti nak duduk dekat lilin, geram sgt. tapi sekrg ni cuaca panas sgt, kalo takde letrik mmg berkipas sakan le ngan kertas suwatkabar

    ReplyDelete
  4. siannya duk dlm begelap la yer

    ReplyDelete
  5. paling risau kalau elektrik takde.
    mesti panas..satu keje pon takleh buat. huhu

    ReplyDelete
  6. kalu xda elektrik.. mmg panas.. jenuh nak mengipas alisha + diri sendiri.. hihi

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)