hilmirdadaud.blogspot.my

Cake in Jar...

| On
June 18, 2012
Assalammualaikum...

Dulu Amy pernah cerita nak join kelas cake in jar ngan Kak Ida, kat Dato keramat. Pagi semlm... hujan2 tu en hubby Amy dah antar ke sana. Ramai jugak yg join, ada yg dari Ipoh dan yang paling jauh dari Singapore.




Semua tengah kusyuk belajar hihihi..


Kena timbang dulu RV tu tau... walaupun ramai semuanya dapat merasa buat sendiri.



RV lagi...


Smoke Choc cake... bila kek dah masak cepat2 masukkan marshmallow, pastu masuk balik dlm oven sampai jd macam ni...


Lepas tu boleh tambah marshmallow lagi dan tutup.


Dalam Oven...


Dah siap.... RV in Jar, yang di dikukus. Moist sgt.


Oreo Cheesecake in Jar.... ini tak payah bakar, masuk peti bg sejuk terus boleh makan.


Nuttella Cheese cake in Jar.. ini recycle punya kek. kak Ida bagi tau kalau kek tu berlapis ... kek, krim pastu kek lagi dan atas sekali krim.. itu recycle. Guna kek yg dah masak dulu pastu masukkan kat dlm botol tu.


Rainbow Cake in Jar...

 Smoke chic Cake in Jar..


Inilah semuanya.. Kek ni mahal sbb brg2 kecantikan nya byk. 

Kelas ni habis lebih kurang pukul satu tgh hari. Mcm sblm ni, Amy baik naik train aje. Malas nak suh En hubby jemput.
16 comments on "Cake in Jar..."
  1. rajin nyer..
    cane nak mkn tuh?
    terliur tengok.. dahla mamavogue suke mkn kek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah jugak kalau botol bersegi2...

      Delete
  2. alahai bestnye dpt hadir kelas camni, sronok

    ReplyDelete
  3. wah seronok nyeeee
    cantik2 dan menarik cake dia
    rajin milda joint ..
    kalau ada geng seronok kan
    leh buat fulltime nie ;)

    ReplyDelete
  4. wah beshnyer dpt belajar buat kek...comel jer semua kek2 tu...canntik...wani pun teringin nk belajar buat kek tp xder masa la hihi

    ReplyDelete
  5. menarik la.. untungbilakekelas ni..kalo rjinleh wk bisnes

    ReplyDelete
  6. Jemput join contest di http://belogella.blogspot.com/2012/06/contest-nandos-minggu-1-we-grill.html

    ReplyDelete
  7. best ada kelas macam ni, tp kat area rumah saya ni takde pun..huhu

    ReplyDelete
  8. Teringin gak nk bljar..tp tk de masa kot..prnah dh try kek ni..tp tk brape sedap sbb dia buat tk sedap kot..hee..

    ReplyDelete
  9. Pasal al-quran tu,ada jual online di FB,search quran wanita..

    ReplyDelete
  10. wah bestnya... menarik je kek2 ni smua :-)

    ReplyDelete
  11. bestnye.... sedap nye tgk bila dh siap..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)