hilmirdadaud.blogspot.my

Cari lampu pulak..

| On
July 25, 2012
Assalammualaikum...

Semalam lepas aje pekerja2 tu balik kita orang pun terus gi kedai lampu nak cari lampu yang tak cukup tu.

Sebelum tu, lepas asar FIL ada datang hantar bubur lambuk. Dia memang setiap hari solat kat Masjid Maluri tu so setiap harilah bawa balik bubur lambuk. Gambar tak dapat nak letak... dah kena makan hihihi.. Ameer faris suka sangat ngan bubur lambuk ni.


cheras
Hari ni sambung buat kat bilik Amy pulak.

Ok sambung balik citer gi kedai cari lampu tu. Jalan nak masuk Desa Pandan tu punyalah jem sebab ada pasar ramadan yg besar kat situ. Kedai yg Amy pergi tu pun kat situ. Dari dulu sampai skang memang kebanyakkan lampu kita org beli kat situ. Design dia cantik2.


 Eyeball


Down light yang biasa aje. Guna energy saver punya bulb.

plaster ceiling

Down light lagi tapi yang ni LED punya. Lampu ni dah lama beli tapi tak cukup lagi dua... mungkin petang ni gi beli lagi. Satu lampu ni 12 w tapi terang. Tahan lama dan jimat elektrik.

Lepas ni kalau Amy gi lagi kat pasar ramadan Desa Pandan tu... Amy up date pulak pasal pasar tu ok?. Pekerja tu dah datang... nak kena tengok2 pulak. Sambil2 tu bolehlah gi jengah blog kawan2 semua mana yang sempat.

Ok daaaa.
14 comments on "Cari lampu pulak.."
  1. cantik
    macam2 jenis ada skrg nie
    akk agaknyee kalau nak cantikkan rumah
    harus garu kepala sbb x pandai bab2 nie huhuh

    ReplyDelete
  2. sronoknye dapat renovate umah. bestkan.makin berseri serilah umah amy raya kali ni

    ReplyDelete
  3. saya suka sangat masuk kedai lampu..=)

    ReplyDelete
  4. kalu msk kedai lampu.. pening kpala nak pilih sbb semuanya cantik2.. hihi

    ReplyDelete
  5. wah.. raya nnti makin berseri la yer..
    heheh, neway salam kenal..
    salam ramadhan & selamat berpuasa.. =)

    ReplyDelete
  6. masuk kedai lampu sampai pening nk pilih sbb semua cantik2 hihi

    ReplyDelete
  7. Walaupun 12w tapi banyak mentol mesti terang Amy.
    Dah pasang pun tunjuklah kakak nak juga tengok:)

    ReplyDelete
  8. tak sabar nak tengok gambar rumah baru yang siap pasang lampu

    ReplyDelete
  9. saya kalau masuk kedai lampu mmg berpinau mata...tak pandai dah nak pilih sbb nampak semua cantik..hiihi

    ReplyDelete
  10. salam ziarah ya...

    bestnya tgk kawan2 blog masuk umah snediri :)

    ReplyDelete
  11. seronok tgk org renovate umah..

    ReplyDelete
  12. tgh proses renovation rumah ya. Best! teringat dulu pun sibuk gak cari2 lampu masa nak masuk rumah baru.

    ReplyDelete
  13. x sabar tgk pic2 menarik umah amy bila dah siap nnt..wah raya sakan la amy kali ni..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)