hilmirdadaud.blogspot.my

Dah siap... kena mengemas pulak.

| On
July 27, 2012
Assalammualaikum...

Semalam dah siap dah umah Amy ni, tapi tak sempat nak ambik gambar lampu waktu malam. Balik aje pekerja2 tu terus mengemas umah. Habuk jangan cakaplah, bervacuum bersapu dan bermop pun tak hilang2 lagi putihnya.

cheras

Lampu dan kipas dah siap pasang. Suis pun dah ganti yg baru. Yg lama dah takleh pakai. Rumah sebelah pun dah di tampal.

cat

Tukang cat pukul 3 dah cabut. Macam maner tak cepat.... dah selapis aje cepat lah. Amy tak sempat nak tanya banyak sebab kes terkejar-kejar nak menjemput dan menghantar anak ke sekolah.

lampu foyer

Ni lah yg boleh di tunjukkan. Baru Ambik gambar tadi. Yg lain kena tunggu mlm. Ni kat pintu masuk umah Amy. Pakai lampu lama.

Malam tadi pukul 11:30 baru berhenti mengemas. Kena kemas bilik2 dulu... tak kan mlm ni nak tido kat depan lagi. Paksa en hubby Amy pasang katil walaupun beliau sedang syok tengok dragonball. Letak balik sofa, meja mkn dan tempat tv kat tempatnya balik. Itu yg penting. Barang2 yg kat yard tu belum usik lagi. Lepas raya kot... hihihi.

Hari ni nak sambung kemas. Habis drill semua berhabuk dan kena percikkan plaster tu. Sibuk sgt mengemas sampai lupa hari ni hari lahir Amy. Tak pelah bln puasa... lagipun umur dah banyak ni mcm dah tak best nak sambut.

11 comments on "Dah siap... kena mengemas pulak."
  1. xpe la..kita wishh

    Happy Birthday Kak Amy =)

    ReplyDelete
  2. nak mengemas tu memang penat tu...

    happy birthday kak..:)

    ReplyDelete
  3. happy birthday amy. bab mengemas tu yg tak tahan. penat. habuk2 putih tu bukan mudah nak hilang. 2 3 kali mop baru hilang

    ReplyDelete
  4. apy besday amy... moga sihat dan gembira selalu,... bes nyer walaupun penat tapi puas hati kan...

    ReplyDelete
  5. oh..
    Selamat Hari Lahir..!

    penat takpe janji umah dah cantekk :)

    ReplyDelete
  6. Selamat mengemas!!
    nanti dah sudah kemas, puas hati sebab lawa sangat :)

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir sis
    mesti penat mengemas kan
    selamat mengemas yer :)

    ReplyDelete
  8. Walau sepah tapi kalau dah siap agak legalah Amy. Sibuk mengemaslah sampai birthday sendiri pun lupa ye. Ala... kakak pun sama Amy tak particular sangat hal-hal birthday nie. Tapi kakak tetap nak wish juga 'HAPPY BIRTHDAY TO YOU":)

    ReplyDelete
  9. Memang letih lah nak kemas klo rumah baru renovate. Silau mataku tgk lampu tu...cantik ☺☺

    ♪♫ Selamat Hari Lahir ♪♫

    ReplyDelete
  10. apapun mesti seronok tgk umah dah cantik kan.... salam kenal dari KA n dah follow u 89

    ReplyDelete
  11. bestnyer...umah dah cantik....

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)