hilmirdadaud.blogspot.my

Rumahku...

| On
July 23, 2012
Assalammulaikum...

Sekejap aje dah 3 hari kita berpuasa... pantas betul masa berlalu. Sejak minggu lepas batuk sampai sekarang masih belum baik lagi. Suara pun garau aje ni.

Bulan ramadan ni mungkin tak banyak n3 yg akan Amy buat, lawatan ke blog kawan2 pun mungkin akan jarang2. Bukan sbb projek kuih raya tauuuu, tapi rumah Amy sedang buat plaster  ceiling. Sepatutnya dah siap minggu lepas tapi kerana ada aral yg melintang so mungkin Jumaat ni baru siap.

buat plaster ceiling
Sebelum pekerja2 tu datang... 



Rumah dah lah kecik, puas nak fikir maner nak sumbatkan barang2. Yard kat belakang tu dah penuh, balkoni pun dah tak ghupa balkoni.


Hari pertama...


Masa Amy dapat rumah ni dulu memang dah ada aircond tapi jarang sangat on, bila on melambung2 bil elektrik. 

cheras
  Di sebabkan aircond tu tak dapatlah Amy nak buat ceiling yg ada cornice tu. Kat sini letak light through box tu.

cheras
 Penat aje mengemas rumah bg kemas... kejap aje dah bersepah.  nak jalan pun susah.

cheras

Hari kedua... kat tempat makan ni buat yg biasa2 aje, nak buat yg gempak... duitnya pun gempak jugak.

cheras

Jam yg besar tu telupa pulak nak alihkan... abis dah penuh habuk...

Sekianlah sudah cerita utk hari pertama dan kedua. Nanti Amy sambung lagi ketiga.
8 comments on "Rumahku..."
  1. Kena cepat ni kalau ak alamat esok nak raya masih dok mengemas rumah..

    ReplyDelete
  2. beraya rumah baru la nanti.best2.
    amy, umah mertua saya kat serting, taman sri serting.
    dekat gak kut ngan bandar seri jempol :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat sangat tu. Rumah Amy kat kg tu kat felda raja Alias 1... 5 minit drive dah sampai.

      Delete
  3. siap nanti kompem cantik..:) tapi nak mengemas balik tu yang penat tu..

    ReplyDelete
  4. wahh..
    renovate umah ye..
    sabar2, time buat memang nampak bersepah..
    dah siap nnt mesti sejuk mata memandang :)

    ReplyDelete
  5. wah renovate utk raya yer..bestnye.. penat lah nak ngemas nanti

    ReplyDelete
  6. aduhhhhhhhh kenapa x kuar pic nyeee
    sakit ati
    nanti mlm akk jalan layiee
    teringin nak tgk uhuhu

    ReplyDelete
  7. dah siap nanti mesti cantik. akak plan nak tambah dapur tapi memandangkan duit tak gempak, terpaksa pendamkan dulu...hehehe

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)