hilmirdadaud.blogspot.my

Tepung beras dan choc utk AL.

| On
July 17, 2012
Assalammualaikum...

Mesti ada yg tertanya-tanya apahal lah Amy buat tajuk macam tu kan.  Sebenarnya... dalam resepi Almond London yg Amy buat baru-baru ni ada menggunakan tepung beras. Masa nak beli tepung beras ni Amy ternampak tepung beras cap 3 gajah terus teringat kat nenek en hubby Amy.

Nenek en hubby Amy kalau nak buat kuih yg guna tepung beras ni, seboleh2nya dia suruh cari yg cap 3 gajah tu. Katanya kalau nak buat kuih bagus guna tepung tu dia tak ade campur ngan bahan lain, kuih akan jadi cantik dan sedap. Betul ke tak Amy tak tau... tapi kuih yg nenek en hubby Amy buat memang sedap dan cantik.


Nenek Maimon dan pakcik Haja.



Yang ni kandungannya tepung beras dan air. Ada jugak Amy nampak kalau brand lain dia tulis kat situ campuran tepung beras dan tepung lain.


Nenek tu nak yg macam ni... cap 3 gajah ni. Ramuannya dia tulis beras aje. Amy yang tak buat kuih2 dulu2 ni bantai aje tepung beras tu tak tengok cap pun.



Ingat petang ni nak letak coklat si Almond London tu, buat sikit dulu kot raya kan lambat lagi. Tapi tengah kompius ni... nak pakai dark choc ke nak pakai milk choc. Dua2 Amy suka. 

Pada pendapat korang kan.... org lagi suka yang maner yer?

1 comment on "Tepung beras dan choc utk AL."
  1. Kakak suka yg dark coklat dan yg biasa dijual. Kalau Amy guna white coklat lepas tu tabur coklat rice lagilah ngam huiii sedapnya:)

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)