hilmirdadaud.blogspot.my

Chickenpox dan sakit leher...

| On
September 19, 2012
Assalammualaikum...

Sakit betul hati hari ni, buka safari aje kuar benda ni.


Baru minggu lepas Amy top up RM50 dah habis, bukannya ada buka you tube pun. Mahal betul yes ni. Yes ni prepaid so tak delah terpakai lebih tapi 1G RM30 klu Unifi baru RM 149 sebulan banyak G pulak tu. Skang tengah guna bluetooth hp, slow betul dr pukul 10 td mengadap n3 ni.

Ok... dah cukup membebel berbalik pada tajuk pulak. Semalam masa tunggu Ameer Irfan keluar sekolah, jumpa ngan Nabil(classmate Ameer Irfan) dia kata.. "Cik Amy... Ameer Irfan demam kat kelas". Amy rasa dahinya taklah panas sangat. "Ni mesti kes tak nak gi sek agamalah ni" saja mengusik dia. Balik rumah bagi makan nasi dan ubat pastu dia tidur. Memang tak gi sek agama pun. Malam tadi dia mengadu ada benjol kecil kat belakang kepalanya Amy ingat mungkin bisul biasa aje.

Pagi tadi masa nak gi sekolah badan dia panas lagi pastu dia mengadu tangan dan badan dia ada bintik2 merah dan gatal. Sekali Amy belek badan dia .... alamak chickenpox lahhhh.




Amy pesan ngan dia jgn dekat2 ngan adik2 yang lain. Dulu Amy kena sebab Amy tidur kat katil kawan Amy yg kena chickenpox so Amy tak kasi dia baring kat sofa... rasanya betul tak tindakan Amy ni?


Si kecik ni pulak dari semalam sakit leher, senget aje kepalanya nak menoleh ke kanan tak boleh ... kata org salah bantal tp betul ke nama tu? Apa2 ajelah yang pasti dia pun tak gi sek ari ni yang sek cuma Ameer Faris sorg aje.

Amy tak tau nak buat apa ngan budak2 ni. Tunggu ayahnya balik keje baru nak gi klinik. Ada apa-apa nasihat atau petua tak utk budak berdua ni?

7 comments on "Chickenpox dan sakit leher..."
  1. Memang biasanya CP kena quarantine Amy. Kalau di hospital pun sama agar tak jangkit pada org lain.

    Kesian sebab ambil masa lama tau Amy..

    ReplyDelete
  2. siannya.. kne chicken pox plak.. sy pun xtau psl ni.. so, xtau nak bg petua apa..

    ReplyDelete
  3. kesiannya... org kata kalau kena chic pox, bg minum air kelapa... mmg gatal, tp dia akan keluarkan semua... plus jgn bg makanan yg gatal mcm telur, seafood n lain2.. buat masa ni kena suruh mkn bubur + ikan bilis je la dulu... atau ikan tenggiri..

    better cari bantal kekabu... elok untuk budak2... n org dewasa juga... mungkin lps tu x sakit leher lg...

    ReplyDelete
  4. Alahai...kesiannya. Smoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  5. salam kenal and follow you.....
    moga cepat sembuh p/s jangan sampai kena hujan nanti berparut...

    ReplyDelete
  6. ayu pakai broadband umobile. kdg slow kdg laju. dah bosan. nak pakai unifi mahal sgt lak..
    siannya dia kena chicken pox. sedih bila anak kena. moga cepat sembuh yer.

    ReplyDelete
  7. la kesiannyer...semoga cpt sembuh yer :)

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)