hilmirdadaud.blogspot.my

Angin malas dah datang balik..

| On
October 18, 2012
Assalammualaikum....

Hari ni cuaca kejap panas terik kejap mendung macam nak hujan pastu panas balik... minta2lah tak hujan, malas betul nak bawa payung gi jemput Irfan kat sek agama tu.

Dua hari sebelum ni tangan gatal betul nak mengecat. Walaupn dah dekat 3 tahun pindah rumah tapi masih belum siap cat. Cer tengok gambar kat bawah ni... dapur ni cat separuh aje. 


yard

Hari sabtu minggu lepas gi hardware cari kaler yang sama... nasib baik ada lagi kaler tu. 


Tadaaa dah siap... Inilah keje ptg Isnin hari tu. Lepas hantar Irfan sek agama terus mengecat. Sebelum tu sila abaikan dapur ku yang tak kemas ni tau... hihihi. 
Kabinet dapur ni memang dah ada sekali masa beli rumah.. masa kat show house kaler lain bila dah dapat kaler lain pulak. Belum sampai 3 tahun dah nak terbarai dah..  ruang yg bersepah kat belakang tu bukan bilik tau... tu yard.


Amy pernah citer pasal nak mengemas yard sebelum ni kan tapi masih belum habis kemas kerana lampu2 gantung dan kipas tak tau nak letak kat maner. Ingat nak angkut balik kampung raya haji ni. Merasa jugaklah rumah kampung tu pakai lampu gantung.
Sebelum ni tak de grill tu, Amy saja aje letak grill dan cermin tingkap. 

Ni sebenarnya macam stor lah tapi Amy tak nak nampak mcm store. 


Petang selasa pulak mengecat kat yard ni. tak nak dah warna hijau. So sebelum cat apa2 kaler kenalah tutup dulu kaler hijau tu.


Dah siap... lepas ni dah boleh cat kaler lain. Ingat nak mengecat petang ni sekali angin malas dah sampai... terbengkalailah jawabnya. Lepas ni bila angin rajin dah sampai Amy up date balik citer yard ni.
18 comments on "Angin malas dah datang balik.."
  1. dapur tu cat warna apa tuh? pink ke? kami laki bini mmg cepat bosan dgn kaler cat umah. baru je tukar putih lepas hijau, coklat dan merah. :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Hilmirda,

    Rajinnya mengecat rumah...cantik warna pink tu nampak lembut ja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu....kata kak ros....cantik....

      Delete
  3. Rajinnya mengecat. Bley amik upah nih...hehehe...

    ReplyDelete
  4. rajinnya ye....ruma fmly eca dah beli 10thn,baru cat sekali.hehehe

    ReplyDelete
  5. salam ziarah dan follow sini:)..thnks sudi singgah blog akk.

    ReplyDelete
  6. wah bagusnya amy.. cat sendiri.. rajin :-)

    ReplyDelete
  7. sama cam akk la amy..cepat bosan tgk cat ya sama..akk setiap 2-3 thn menti tukar colour..begitu jg dgn cat luar rumah..tp akk x dan lah nak wat sendr kan ^__^

    ReplyDelete
  8. salam kenal juga...dtg sini balas kunjungan sambil baca entry nih...

    sama mcm kite la jugak kdg2 penyakit m dtg...

    ReplyDelete
  9. Kalau Myra punya malas langsung tak cat, biarkan je...hehee ;)

    Kategori rajin la akak ni :D

    ReplyDelete
  10. rajin nyer... tp umah sndiri takpe kan nk letak kaler apa pun...

    * dana follow akak yek, tp ok ke panggil akak nih dana lhr thn 82

    ReplyDelete
  11. selamat meneruskan sessi mengecat

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)