hilmirdadaud.blogspot.my

Ketuk paku pun kena komplain..

| On
October 15, 2012
Assalammualaikum...

Hari ni nak kongsi rasa tak puas hati Amy kat sini... memang betul2 tak puas hati. Sebelum nak langan Unifi Amy ada gi kat Management kat sini untuk tanya manalah tau kot2 nak pasang Unifi kena buat permit.. biasanya kalau nak buat renovation memang kena buat permit dulu tapi pihak management kata tak payah. Yelah kan bukan nak drill ke nak roboh dinding ke kan...




Tak pasal2 tengah installer tu duk ketuk2 nak kemaskan wayar yang kat dinding tu datang pulak pak guard. Pak guard tu kata orang bawah komplain bunyi ketuk2 dia tak boleh tidur.

Halloooo... pukul 11:30 pagi bukan malam, lagi pun bukan lantai yang kena ketuk. Bukan saja2 nak mengetuk.. lagipun dalam rumah sendiri. Dalam 'Rule' yang ditetapkan pun kalau nak buat apa2 kerja dari pukul 9 pagi sampai pukul 6 petang.... so Amy tak delah melangar sebarang peraturan kan.

Walaupun jiran2 Amy buat kerja2 reno yang bising dan sampai dlm rumah Amy berhabuk, Amy tak pernah buat komplain. Ada yang bergaduh laki bini sampai tak tengar ustaz Don kat Tv tu cakap apa pun tak de komplain. Bawa anjing dalam lif... masih lagi Amy tak pernah komplain. Malam2 rumah atas bunyi macam org pindah rumah, Amy ok aje... rumah Amy bunyi ketukkan sekejap aje dah kena komplain.... 

Adatlah kan kalau duduk kat rumah yang atas bawah, kiri kanan ada org lain, memang ada macam2 bunyi. Faham2 ajelah kan. Lainlah kalau kami duduk rumah dia, bolehlah dia kata tu tak boleh ni tak boleh. Duit dah abis banyak beli rumah tapi tak leh buat apa2... ada ke patut?. Kalau tak nak ada bunyi gi duduk kat rumah yang sebiji2 jauh dari org...

Huhuhu...emo sungguh kan? hihihi... lega rasanya dapat meluahkan kat sini. 

12 comments on "Ketuk paku pun kena komplain.."
  1. Ok... dah lega sikit kan Amy dah luahkan. Inilah ragam manusia Amy. Tapi yg kakak sedih bila Amy kata bawa masuk anjing dlm lift tu dah melampaulah - kakak rasa Amy pulak kena buat complain...

    ReplyDelete
  2. seribu satu macam perangai jiran kan...

    ReplyDelete
  3. Aduhai..
    apa punya jiranla mcm 2.
    benda sikit pun nak ngadu kat pak guard ye.
    takpa Amy sabo..sabo..

    ReplyDelete
  4. adeh..adat berjiran mmg la mcm tu kan..buat tu x blh ni x blh suh dorang duk dlm hutan je..abis citer kan amy..eh..ikut emo lak..huhu

    ReplyDelete
  5. Sabo jer lah. Bukannya kita suka suki nak ketuk dinding pon. Apa punya jiran lah.

    ReplyDelete
  6. betul tu... ragam manusia berbagai bagai... untuk kebaikan biarkan saja...

    ReplyDelete
  7. Orang macam tu patut duk hutan jer... Tetibe nk emo jap...
    Heeeee

    ReplyDelete
  8. syukur alhamdulillah jiran yan semua baik2 memahami.....tu susahnya kalau duduk kondo nie.....apa pun sabar jelah ye....emy.....

    ReplyDelete
  9. erk.. suh die dok dalam hutan laaa.. standard laa bila rumah mcm ni.. mesti bising juge bunyinya.. just give and take laa..

    ReplyDelete
  10. sabo jer la kan kak....susah juga klu ada yg x memahami ni

    ReplyDelete
  11. Biasalah hidup berjiran ni kak, susah nak puaskan hati semua orang.
    Asal kita ikut rule sudah, orang lain takleh kacau.. ;)

    ReplyDelete
  12. eca paam perasaan kak amy tu...suka hati je kan nak komplen2..aduii.

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)