Image Slider

Assalammualaikum...

Mula2 masa dapat tahu nak sukan dlm bulan puasa ni hangin jugak Amy. Amy nak melatih si Ameer Faris tu berpuasa. Tahun lepas byk hari jugak dia dpt berpuasa tapi tahun  ni byk yg setengah hari aje. Manalah dia nak tahan klu hari2 buat latihan sukan. Nak bantah tak boleh sbb kami yg melayu ada 3-4 org aje. Sepatutnya pihak sek tu kena menghormati semua kaum walaupun kami minoriti kat situ. 




Sukan hari Ahad, ade ke patut? Walaupun Isnin cuti tapi hari Ahadlah ada mcm2 nak buat.


Kerusi yg di sediakan tak cukup. Macam maner nak cukup klu botol air, handbeg semua nak duduk atas kerusi kononnya ada orglah tu, tapi sampai selesai pun tetap tak de. Kami ni kena berdiri... lama pulak tu.


Murid yg paling tinggi... senang aje nak cari hihihi.

Adik ngan org lain, abang ngan org lain. 


"Maka kami...." patutlah tiap2 hari kat rumah sibuk "maka kami..."  aje... tapi tak pulak dia cakap dia kena berdiri kat depan.


Muzik bukan main rancak lagi tapi budak berdua tu tak masuk pun. 


Ameer Faris yg belakang, tengah2 tu. Dia org buat huruf S M A R T dan dia yg paling best, tak payah tukar. kat situ aje.


Last, buat tak tau aje. Botol air letak kat sebelah. Penat tau lama berdiri.. 
 Ameer Nasiim kat tengah2 tu. Gambar tak clear sbb pakai handphone aje.


Bawa bola dalam sudu.. 


Acara bersama ibu bapa.. mula2 malas nak joint lepas tu boleh pulak kena panggil... last tak leh joint jugak. Ade ke patut kena mkn lolipop sampai habis baru boleh bawa budak... oii tak nampak ke aku ni org melayu bertudung lagi...




Sblm balik... habis pukul 11 pagi. Lepas tu terus gi tesco beli barang2 yg dah habis. Singgah kedai cat jugak tapi sampai skang tak habis mengecat lagi. Tinggal dulu bab cat nak buat biskut pulak ni.


Assalammualaikum...

Pagi ni mendung aje... mcm nak hujan, oklah tu sbb dah lama tak hujan kat sini. Panas bukan main di tambah lagi ngan jerebu. Kat KL aje ke yg jerebu... kat tempat lain jerebu tak?.

Kejap aje dah 12 hari kita puasa, rumah Amy masih belum siap lagi kemas di tambah pulak nak buat persediaan hari raya. Hari ni plan nak start buat biskut raya kalau nak siapkan rumah dulu tak taulah bila dapat buat biskut tu. Amy ingat minggu last puasa baru sambung balik kerje2 mengecat. 



Hari Sabtu yang lepas, kitaorg satu family gi Pameran Perabot dan Hiasan Rumah kat KLCC. Masa sampai tu pagi lagi lebih kurang pukul 11 dan masih lenggang lagi. Selalunya klu cam ni parking semua dah penuh.


Tak dapat nak ambik gambar kat dlm sebab nak pegang anak2 kiri kanan. Tak boleh lepa... kang hilang anak aku.
Patutlah lenggang... tak best langsung, selalunya klu ade event yg mcm ni ada mcm2 kat situ kali ni kipas pun tak de. Kesimpulannya, tak banyak pilihan yg ada jd baik tak payah pegi.


Sblm balik singgah kat KLCC jap.


Mula2 sorang...


Lepas tu yg kecik tu pun nak naik jugak... 


Kat tengah2 KLCC... lepas tu ada org menari tarian tradisional lagi. Ameer Irfan tak habis2 bertanya mcm maner diorg bawa masuk rumah tu ke dlm KLCC. Mamanya pun tak tau mcm maner.