hilmirdadaud.blogspot.my

Cupcake.. jom cuci mata.

| On
January 06, 2013
Assalammualaikum...

Dah lama sangat tak menyenggah kat sini... miss lappy amy meragam  tu yg lama menyepi tu. Dapat aje peluang terus menyenggah.. 

Banyak nak cerita... gambar2 pun banyak tp tak de peluang lagi nak bercerita.

Hari ni Amy nak share gambar2 cupcake yg Amy dapat semasa tengah cari idea nak buat cupcake hantaran utk adik amy awal bulan lepas..

Jom cuci mata..


Yang ni senang sikit... gulung2 aje dah siap.







Kalaulah dapat buat mcm ni.. syoknya. 


Yang ni pun Amy suka..

Satu hari nanti nak belajar buat yg mcm ni pulak..








Comel..


Yang ni pun cantik..


Gambar ni harus disorok dr anak2 Amy, kang tak pasal2 mamanya kena belajar buat pulak.


Yang ni sesuai utk makan2.. sbb nampak menyelerakan. Betul tak?

Sweet aje kaler yg ni..






Simple dan cantik..

Selalu tengok deco buttercream aje.. hari tengok fondant pulak. Best kalau guna fondant ni macam main play dough aje. Tapi kalau nak ikutkan sedap.. Amy lebih suka kalau topping tu guna whipping cream aje, lebih sedap. 

Sekian... 


8 comments on "Cupcake.. jom cuci mata."
  1. assalam amy..
    selalu singgah x de org..hehe
    rasa sayang plk nak mkn tgk cupcake2 yg cantik n sweet tu..sampai hati ke??ekkkeke

    ReplyDelete
  2. semua cantik2 ..
    kalau akk suke yg simple2 ... simple2 nampak elegant ! ..
    kalau banyak bungee ..huhuhu serabut !

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, less is more. Amy pun tak suka yg serabut.

      Delete
  3. cantik2 lah kak amy..
    sayang pulak nak makan nanti hehe

    >> nisah masih belajar buat foudant tu,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita...
      kalau utk mkn kita buat yg cincai aje hihihi

      Delete
  4. Assalamualaikum Amy..
    dah lama tak jenguk amy kat blog.sbb bz.
    bestkan kalau padai buat foudant ni.
    macam2 bentuk kita boleh buat, ikut kesukaan kita kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa kecik main play dough dah besar meh kita main fondant pulak.. hihihi

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)