hilmirdadaud.blogspot.my

Absolute Boyfriend... dah tau cerita sedih nak tengok gak..

| On
February 07, 2013
Assalammualaikum...

Nampak gayanya sekarang tak dapatlah nak up date blog selalu macam dulu.. huhuhu. Jawabnya sekali sekala ajelah iyeee. 

Sejak kebelakangan ni Amy memang tak sempat nak tengok tv baca surat khabar pun tak de, dah jadi mcm katak bawah tempurung dah.. Jadi bila line clear aje Amy pun buka komputer tengok citer korea ... bkn nak update blog kan.. hihihi. Tak boleh nak up date sbb dah kepenatan, kadang2 citer korea tu yg tengok Amy. Kenapa citer Korea... sbb amy tak gheti nak cari cerita lain, citer korea aje yg senang jumpa. 

Baru2 ni Amy baru habis tengok Absolute Boyfriend...Tapi citer ni citer Taiwan pelakon perempuan dia aje yg dipinjam dr Korea.. hihihi boleh tak cakap macam tu. Biasanya Amy akan buka episod yg last sekali sbb nak tau kesudahannya best ke tak tapi kali ni walaupun dah tau kesudahannya sedih tapi mata ni gatal jugak nak tengok dari mula. Kan ke cari pasal namanya tu... 

Absolute Boyfriend.

Tak taulah dah kuar tv ke belum...



 Sinopsis dia...
Guan Xiao Fei has never had a boyfriend and has been rejected by every guy who she ever confessed to. When she returns a lost cell phone to a strange salesman, she mentions wanting a boyfriend. To show his gratitude to her, the salesman named Lei Wu Wu gives her his business card and tells her to go to his company's website, Kronos Heaven. At the Darling Store section of the site, Xiao Fei could create her own customized absolutely perfect lover. Having fun with the idea and not realizing what it really means, she sets her preferences and makes an order, intending to keep it for the free 2-day trial and then return it.
The next day, she is shocked when her new lover arrives. Following the instructions, she kisses him to activate him and later gives him the name "Nai Te" (taken from the model name Nightly 01). Just after exactly 48 hours has passed, the salesman appears at her door to inform her that she did not return the product within the 48-hour trial period. Therefore, Xiao Fei must pay 100,000,000 NTD for Nai Te, which is already a generous 70% off discount since she is the first buyer of the product. Later, as Xiao Fei struggles with finding part-time work, Lei Wu Wu is able to negotiate a deal with his company. The fee would be written-off if she helps them to collect data about how women think and feel to help perfect future models. The only other condition is that she will have to keep Nai Te's identity a secret. If she accidentally says it, then she would have to pay the fee.
Xiao Fei must now hide Nai Te's true nature from everyone. She soon finds herself in a love triangle between Nai Te and her childhood friend Zong Shi when he confesses his feelings for her. As Xiao Fei spends more time with Nai Te, Nai Te starts to develop real human emotions, which allows him to truly love Xiao Fei. Who will Xiao Fei choose as her absolute boyfriend?



Lakonan Jiro Wang(Taiwanese) dan Koo Hye Sun (Korean).



Citer ni ada versi Jepun dan Taiwan... 

Meh layan lagu2 kat bawah ni,  Pretend we never loved ni ada eng sub.. so kalau nak nampak lagi clear tulisan tu kenalah besarkan skin dia.

Pretend we never loved...
Lagu ni sedih sangat... walaupun Amy tak pernah layan lagu korea atau Taiwan tapi rasa bekenan pulak ngan lagu ni. Tapikan (tapi lagi) yang buat Amy tak puas hati tu... si Jiro Wang ni setahun aje muda dr Amy tapi asal dia nampak muda byk haaa... 




Citer ni Amy tengok kat viki sbb laju sikit dan iklan pun kurang. 


Mr. Perfect

Lagu ni pun Amy suka jugak tapi tak de eng sub.. so tak paham pun buat2 paham aje hihihi. 




Zettai Kareshi.. 

Yang ni versi Jepun punya... Amy tak tengok lagi jadi tak boleh nak komen. Amy rasa citer ni kuar tahun 2008 pastu versi Taiwan pulak tahun 2012.





Citer ni boleh tengok kat  gooddrama atau kat dramacrazy

Kalau ada yg sama minat cam Amy ni.. suka citer yang ala-ala fairy tele ni walaupun ni bukan citer fairy tele, boleh lah try melayan citer ni.




3 comments on "Absolute Boyfriend... dah tau cerita sedih nak tengok gak.."
  1. tak tahulah kenpa, masih belum dapat mood untuk mengikuti cerita-cerita korea ni, tggu la nanti bila ada masa lapang, baru nak cuba layan

    ReplyDelete
  2. dah hilang mood nak tgk citer korea sejak habis tengok Faith.. awat ntah. selalu tengok masa lunch hour kat opis hihi... server opis kan laju, tgk kat rumah tak best sbb kekadang lambat

    ReplyDelete
  3. salam...

    saya suka cite korea...heroin tu yang cite yes captain n boys over flower kan..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)