hilmirdadaud.blogspot.my

Bandung... TSM Blackout

| On
October 24, 2013
Assalammualaikum...

Malam terakhir kami di Bandung kami ke TSM, teringin nak tengok perubahan kat dlmnya, nama dah tukar... bangunannya pun dah lain mana lah tau kat dlmnya pun lain.


percutian di bandung

percutian di bandung


percutian di bandung

percutian di bandung

Macam2 budak-budak ni... tengokalh si Irfan tu siap buat muka takut lagi. Si Abel tu baru 9 tahun tapi nampak mcm sebaya Irfan aje.

Bandung.. TSM blackout

Bandung.. TSM blackout

Bandung.. TSM blackout

Bandung.. TSM blackout

Memandangkan kaunter tiket dah tutup kami pergi mengopi kat J Co dulu. 

Bandung.. TSM blackout

Tiba-tiba.... Blackout.
Ini lah hari bersejarah dlm hidup Amy... gi shopping mall yang besar blackout pulak. 

Bandung.. TSM blackout
Nasib baik ada lampu emergency... ingatkan kejap aje blackout nya.

Bandung.. TSM blackout
Tak sampai 10 minit kemudian lampu tu pun padam.
Kami kena makan dalam gelap daaa... pekerja J Co tu kata kejadian mcm ni dah banyak kali terjadi.

Hampir satu jam duduk kat dlm J Co tu kami pun ambik keputusan  balik.. rupanya semua org nak balik. Dah lah gelap, jem pulak tu (jem ngan org hihihi).

Bandung.. TSM blackout

Kedai terpaksa tutup awal.

Bandung.. TSM blackout

Bandung.. TSM blackout

Bila semua orang nak keluar dr situ serentak... inilah yang berlaku. Sempat lagi pergi toilet sbb keta tak bergerak. Lama betul kami kat dlm tu. Dah dekat pukul10 malam baru ada elektrik. Ingatkan dah jadi macm ni tak payah bayar parking. Free aje. Rupanya.... jangan harap. 

Makin lama kat dlm tu makin banyaklah nak kena bayar, tapi kami lama kat dalam tu pun disebabkan pihak TSM tu jugak.

Nasib baik perkara ni tak pernah terjadi masa Amy kat KLCC ataupun di Midvalley .

Ingatkan dapatlah ber window shopping kat sana sebelum balik ke Malaysia... rupa2nya dapat pengalaman bergelap dlm shopping mall aje. Hampeh betul.

4 comments on "Bandung... TSM Blackout"
  1. Sepatutnya pihak pengurusan bagi la diskaun ke apa kan, sebab black out ni bukan salah dari kita..

    Dah le kena beratur nak keluar ;D

    ReplyDelete
  2. mesti kepanasan kan kak kalu da terperangkap dlm bangunan tu

    ReplyDelete
  3. Adehhhh...boleh pulak blackout..huhuhu

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)