hilmirdadaud.blogspot.my

Nasib baik boleh tukar..

| On
October 27, 2013

Assalammualaikum...

Masa Amy book tiket nak ke Bandung... Amy tak perasan pulak nama Nasiim dah terlebih satu huruf sepatutnya Naim tapi kat situ Naiim... ada dua i pulak.


Lagi 2-3 hari nak pergi baru perasan... apalagi tak tentu arahlah jadinya. Nasib baik ada AirAsia Service Center kat KL Sentral, opis en hubby pun kat situ jugak. 

KL Sentral
Lot 4, Level 2, Stesen Sentral Kuala Lumpur,
50470 Kuala Lumpur
Operating hours : 9am - 9pm (GMT+8) Daily

Kalau nak tukar nama kena bawa ic penama tu pastu kenalah isi borang. Paling lewat 48 jam sebelum berlepas. Risau Amy masa tu takut tak cukup 48 jam.

Nasib baiklah staff AisAsia tu baik hati... Amy sangat berterima kasih kepadanya, tak taulah camner dia buat tapi tak sampai 24 jam  dapat email dan nama Nasiim pun dah dibetulkan. 

Pengajaran untuk diri sendiri ... lain kali bukak mata besar2 cek huruf dan nombor satu-satu pastikan betul... hihihi. Serik dah ni.


3 comments on "Nasib baik boleh tukar.."
  1. Eh..sama nama pula anak2 kita ni.. semoga kedua dua naim ni hidupnya dimudahkan sebagaimana maksud nama diorang ye...

    Legalah macam tu.. mujur perasan awal. N baiklah adik staff yg tolong tu.. lega selesai masalah.. ada bayaran tambahan tak? Kami aritu tukar nama lain kena bayar 100++, ni kes slh ejaan macam mana pulak?

    Selamat melancong ye...

    ReplyDelete
  2. Fuhhh nasib baik boleh lepas.. klau tak haru jugak kan..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)