hilmirdadaud.blogspot.my

Pad yang aku pakai selama ni diperbuat dr recycle paper?

| On
August 11, 2014
Assalammualaikum...


Sebelum ni... Amy memang tahu tuala wanita boleh menyebabkan pelbagai penyakit tapi tak pernah pulak terfikir salah satu sebabnya dari dari tuala wanita itu sendiri.

Baru Amy tau rupa-rupanya tuala wanita yang Amy pakai setiap bulan tu di perbuat daripada recycle paper. 

Adehhhhh... kalau dulu-dulu pakai kain ok lagi tapi kita sekarang pakai recycle paper, cis.








Tuala wanita daripada bahan terbuang.


Tuala wanita di pasaran kebanyakannya diperbuat daripada kertas terbuang eg paper lama, tisu, kotak i.e. 'recycled paper' atau pulpa kayu yang di lunturkan i.e. 'bleach' dgn bahan kimia pemutih? Jika digunakan dalam masa yg panjang boleh mengakibatkan masalah di atas & jika dibiarkan berterusan mungkin mengakibatkan cyst, fibroid, kanser ovari, kanser pangkal rahim dsb.



Setelah melihat demo pasal pad ni.. terus rasa ngeri. Tak boleh jadi... sebelum jadi apa-apa baik tukar pad yang lebih baik. 

Ada yang kata kalau nak kena tu kena jugak tapi sekurang-kurangnya kita kenalah berusaha untuk mengelakkannya kannnn. 

Bagi Amy bagaimana kita menjaga wajah kita begitu jugalah kita kena jaga mahkota kewanitaan kita. Kalau muka aje cantik, mulus, berseri-seri tapi kalau kepenting kat situ tak ambil peduli, tak boleh jugak.

En hubby Amy pun suruh tukar, dia tak kasi lagi pakai pad yang di berbuat dari recycle paper ni. Dia kata mahal sikit tak pelah  untuk kesihatan jugak. Dalam hati Amy " klu sakit bil hospital lagi mahal."

Amy jumpa Bio Seleza... baru lagi dalam pasaran.


Amy tertarik dengan BV, Ion negetif, Nano silver dan FIR. Eh kat pad ada FIR tu....

BV (Bio Velocity) hanya terdapat kat pad Bio Seleza ni sahaja. Orang lain tak boleh copy tau..




 Ion Negetif... gerenti menghapuskan kuman 99.99%. 
Hambik ko kuman.










Boleh digunakan oleh kaum lelaki untuk membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR.




Amy pun apa lagi terus cari dan jadi ahli... kalau jadi ahli harga dia murah sikit tapi kan... bukan harga aje yang lagi murah tapi... nanti Amy sambung lagi ye, dah panjang beno dah ni... hihihi


Nak tahu lebih lanjut ... 
atau
Nak cari duit sampingan tanpa modal yang besar?

Whatsapp 0192253200


2 comments on "Pad yang aku pakai selama ni diperbuat dr recycle paper?"
  1. takutnya bila tengok,kesan sampingan tuala wanita yg kita pakai tu..
    Amy berapa harga Bio seleza tu?

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)