hilmirdadaud.blogspot.my

Perhatian kepada semua kaum wanita..

| On
August 28, 2014


Assalammualaikum...

WANITA UMPAMA SUIS KIPAS by CDM NORIZAN




Wanita ni umpama suis kipas..WHY??

First time dengar apa yang disiratkan dalam kata2 ni saya terasa tersusuk sampai urat2 halus dalam jantung..kalau korang seorang perempuan dan dah berkhwin dan bersalin 2 3 4 kali lagi akan lebih terasa. Silap2 rasa nk berkecai jantung.
Perkongsian tentang wanita dan suis ni di terangkan oleh mulut dan hati dari lelaki kepada perempuan..Sila aleart yer..lelaki bila myentuh hal keperibadian perempuan bermakna mereka bercakap IKHLAS DAN SANGAT JUJUR..jadi bila kita ditegur tentang life oleh lelaki sila ambil berat..tambah2 jika itu ialah HUSBAND SENDIRI.




Jangan ambil mudah bila kamu adalah seorang wanita.Cdm Norizan bgtau perempuan ni sama macam suis kipas kat umah tue if kita hari2 duk tekan dia akan longgar n rosak..jadi terpksa TUKAR BARU..faham x erti kata TUKAR BARU.Mungkin faham n mungkin ada yang buat2 xfaham. Saya terdiam n membenarkan setiap baris ayat dari bibirnya melangkah lebih laju. Perempuan ni cukup sensetif sebab tue bila bermulanya period dia akan menjadi lebih sensetif. Penjagaannya dari segi kesihatan dan kecantikan dari hujung rambut sampai hujung ibu jari kaki nk kena jaga..Susahkan!! Dan tahu x tempat paling susah nk jaga ialah miss v.Masa baru khwin memang rasa mcm xperlu mkn ubat n asyik rasa diri ni memng xda masalah dari segi mengindahkan setiap mlm bersama suami tersayang. Tapi bila anak satu dan start suis nk kena on 2 kali baru bergerak kipas tue. Anak kedua lagila dah rasa mcm nk tumbok jer suis tue bila tekan xbergerak...Anak dah 3 memng rasa nk lempar n tukar baru la suis tue..jadi boleh faham x. Kita perempuan walaupun belum khwin dah patut cari pemknan amalan untuk tubuh badan sebab ini akan membantu sel2 tubuh kita untuk aktif dan tidak cepat tua. Kalau dah kahwin tue lagila sebab badan dah totally berubah..percamtuman hormon yang kadang2 terlebih serasi n boleh membuatkan badan berdezup naik 10kilo..tolong yer..JAGA KESIHATAN..DAN JAGA KECANTIKAN.
Tak nak jadi SUIS KIPAS YANG XDA COP SIRIM. 
RENUNG-RENUNGKAN JIKA KAMU ADALAH WANITA
Kesimpulan dari perkongsian CDM tadi dia suruh kita ni perempuan cari satu makanan amalan untuk membetulkan kembali MISS V kita sebenarnya pada yang dah berkhwin..Walaupun baru minggu lepas khwin..minggu ni sila cari amalan kamu.
Amy tertarik dengan herba Maharani...ramai kawan Amy yang kata herba ni sangat bagus untuk wanita. 
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)