hilmirdadaud.blogspot.my

Image Slider

Assalammualaikum...

Hari Rabu yang lepas bermulalah saatnya Amy bergelar stokis... ceh ayatttt. Hehehe. Dengan secara rasminya Amy sekarang stokis Cheras untuk produk Bio Greeno. 



Bersama pengasasnya DR Eng Wee Sian.... tak lama lagi Dr Eng ni dapat gelaran Dato Sri tau. Orangnya sangat baik... kalau masuk kompeni lain belum tentu dapat bergambar ngan pengasasnya tau...


Amy tertarik ngan produk ini kerana semuanya dari bahan semulajadi dan Halal. Ya yang penting HALAL. Disamping itu marketing plannya juga sangat bagus... peluang untuk naik sangat cerah kerana skang kami adalah kumpulan melayu pertama untuk produk ini... masih tak ramai lagi. 

Modal permulaan yang rendah jadi tak delah kes orang kena buat pinjaman pastu barang tak boleh jual simpan bawah katil. Orang atas banyak membantu kita agar semua boleh berjaya.



Bersama auntie Baini, stokis Ampang.




Bersama auntie Zawiyah, Director Bio Greeno. Auntie Zawiyah ni dah jual pad 15 tahun... macam-macam  jenama dia dah buat(jual) akhirnya dia disini kerana katanya ini yang terbaik dan orang mampu beli.

Kami bawa balik ni aje dulu lagi lapan kotak tinggal sini... tak leh nak bawa balik, mana nak simpan rumah kecik.


Ramai yang tolong hangkut masuk kete.. Terima Kasih.

Nilah langkah pertama Amy ambik untuk membantu en hubby.. dengan kos hidup yang semakin tinggi gaji pulak cam tu aje..

Amy memang tak tau berniaga .. Amy berdoa agar Allah s.w.t akan permudahkannya untuk Amy. Amin.



Boleh pilih mana-mana asalkan 3 dan dapat free 1 Pantyliner.
Harga tidak termasuk Pos.




Herbal Plus Mix.. untuk kegunaan 2 bulan. 



Sesuai juga untuk yang baru lepas bersalin. Pad malam untuk hari 1-3 selepas bersalin pastu boleh pakai pad siang dan bila dah tinggal sikit pakai pantyliner.

Terutamanya yang baru bersalin cesarean.. hari pertama n kedua tu kalau pakai pad Herbal Plus malam... jadi tak adalah kerap nak tukar sbb pad ni boleh menampung sehingga 50ml. 

Mengikut pengalaman Amy yang dah 2 kali kena Cesar... nak jalan memang susah dan sakit. Jadi kalau pakai pad malam tak delah bocor kat belakang dan tak derlah kerap nak tukar.

Skang promosi beli 4 bundle bernilai RM468 dan dapat free 1 bundle bernilai RM130

[BUNDLE] :
-Pantiliner (200pcs) RM130;
-Pad Siang (100pcs) RM130;
-Malam (80pcs) RM130

2 bundle rm234
satu bundle jatuh rm117
free membership seumur hidup

FREE membership seumur hidup! PV sistem timbunan & tak perlu renew keahlian setiap tahun



Nak tanya.. nak order.. nak dropship, pengedar dan sockist

Whatsapp Amy 019-2253200
Assalammualaikum..

Puas cari biskut ni... kat JJ tak ada, kat Tesco pun tak ada jugak last jumpa kat Checkers yg dekat ngan umah Amy ni.



Satu paket dekat RM6. Kejap aje licin.
Assalammualaikum...


Salam Jumaat..


Assalammualaikum...

Hari ni Amy nak share peluang perniagaan dengan Bio Greeno.




EJEN & STOKIS DIPERLUKAN SEGERA


Ejen & mobile stockist untuk pad & pantiliner #HerbalPlus, 'makanan untuk hati' #GoldenClam, silika #SpringLife & produk penjagaan kulit & kosmetik #PaulPenders dialu2 kan untuk menyertai keluarga #BioGreeno.

Modal = Minimum RM200 (pakej beli 2 percuma 1 bundle Herbal Plus atau 100PV dari rangkaian produk lain). Modal maksimum 3,000PV (sekitar ~RM6,000) & boleh dikongsi dengan rakan2 anda.

X perlu buat pinjaman berpuluh2 ribu & pening kepala nak bayar interest pada bank! Nak start small boleh, nak FASTSTART pun ok! PV pun sistem timbunan jadi x akan turun pangkat. TIADA yuran keahlian atau renewal fee. JIMAT!


KEUNTUNGAN MENJADI MOBILE STOCKIST/FAST START

1) Bonus/komisyen 25% x nilai PV

2) EXTRA 5% Bonus mobile stockist

[Cer kira (25 + 5)% x 3,000PV berapa? Modal tak sampai 5 angka tapi pulangan 30%. Belum lagi bonus2 lain]

3) Boleh share/transfer PV kepada ejen (dalam bulan pertama). Cepat pulang modal & tak terikat dengan stok yang banyak.

4) FREE : Product & Business Training Workshop di Hotel Equatorial Bangi-Putrajaya selama 2 hari 1 malam pada bulan December 2014. Makanan HALAL, penginapan & training DITANGGUNG SEPENUHNYA OLEH COMPANY.

5) FREE : Lawatan 3 hari 2 malam ke Langkawi & berpeluang melawat pusat R&D Paul Penders di Langkawi Geopark. Makanan HALAL, penginapan & transportation di Langkawi DITANGGUNG SEPENUHNYA OLEH COMPANY.






6) PENGIKLANAN produk PERCUMA di Majalah Mingguan Wanita. Hanya 10 stockist terawal setiap negeri yang akan dipilih untuk diiklankan dalam majalah. KOS PENGIKLANAN AKAN DITANGGUNG SEPENUHNYA OLEH COMPANY.




Dan banyak lagi keistimewaan lain.... Macam tak matching modal yang anda keluarkan berbanding keistimewaan yang anda dapat. Kami tak kisah, sebab kami memang bersungguh2 mahu melahirkan 100 usahawan jutawan tahun 2015 ini!

Sertai #GreenoMillionairesClub & anda akan mendapat :

1) wang tunai RM1,000
2) pakej cruise mewah
3) pin emas & uniform Greeno Millionaires Club
4) Cabutan bertuah untuk 50 GMC pertama, hadiah berupa : Kereta BMW, jam tangan #ROLEX, handbag #LouisVuitton, pen #MontBlanc, #iPhone, #iPad dll.



Berminat boleh hubungi saya:

FB Amy Hilmirda Daud
sms/whatsapp 019-2253200








Assalammualaikum...

HATI.. apa yang kita tahu?


* Hati merupakan organ terbesar dalam badan seberat 1.2 kg.

*Merupakan organ paling penting dalam proses penyahtoksid.

*Meregulasikan hormon,

*Mempunyai lebih dari 500 fungsi.

*Kilang kimia kompleks yang bekerja 24 jam sehari.

Hati yang sakit boleh mempengaruhi organ lain dan mengakibatkan:

#kencing Manis
#darah tinggi
#Penyakit buah pinggang
#kegemukan
#penyakit kulit
# dan banyak lagi.

Penyakit hati merupakan pembunuh senyap kerana tiada saluran saraf dihati. Hati masih boleh berfungsi tanpa sinptom walupun terdapat 70%-80% kerosakan sel. Ramai yang tidak menyedarinya sehinggalah ia berada di tahap kritikal dan terlalu lewat untuk dirawat.

Kima boleh memperkuatkan fungsi hati.

 Apakah Greeno Gloden Clam?

1. Mampu untuk melindungi dan pengaktifkan semula hati.
2. Disahkan sebagai makanan HALAL.
3. Mencegah dan memperbaiki keadaan penyakit jantung, buah pinggang dan penyakit Pankreas dengan berkesan.
4. Semulajadi dan berasal dari satu2nya ladang air mata air tawar semulajadi dan alga hijau organik di dunia.
5. Tiada kesab sampingan.
6. Tiada bahan perangsang,
7.Tiada kalori.
8. Pengesahan klinikal.
9.Tiada logam berat dan berkolestrol rendah.
10. Selamat dengan pengambilan ubat-ubatan lain.
11. Suplemen pemakanan yang unik di pasaran.
12. Kaya dengan protein, asid amino, kolina, arginina, ornithine, taurina, vitamen (B2,B6 dan B12) fosforus dan lain-lain.

Greeno Golden Clam adalah makanan tambahan yang sesuai untuk semua.. 


*Menambah tenaga, kepekaan dan tumpuan.
*Menambah cairan mani dan meningkatkan prestasi hubungan kelamin.
*Memulihkan kulit dan bentuk badan bagi wanita.
*Mengawal hormon wanita.
*Membantu mengembalikan kesihatan ibu mengandung.
*Melambatkan proses penuaan.. awet muda.
* Menguatkan tubuh dan sistem imun.
*Membantu pembesaran bagi kanak-kanak.
*Menggalakan perkembangan otak dan meningkatkan daya ingatan.
*Melindungi bayi dr sakit kuning.
*Mengatasi masalah kulit.


Testimoni Greeno Golden Clam





Pesakit kencing manis..



 Pesakit kanser hidung tahap akhir.


Pesakit Thalassemia




Pesakit kencing manis, darah tinggi dan kebas jari.

Pesakit Thalassemia minor dan Slip disk

Nak tahu lebih lanjut atau nak jadi mobile stokist;

pm FB Amy Hilmirda Daud
sms/whatsapp 019-2253200





Assalammualaikum...

Amy memerlukan pengedar dan stokis untuk produk Bio Greeno terutamanya pad murah dan halal Herbal Plus. Kalau boleh di setiap negeri.

Untuk jadi pengedar... modal serendah RM234 dan free membership seumur hidup manakala mobile stockist pula serendah RM6k. Best kalau jd mobile stockist ni syarikat bagi macam2. Peluang terbuka kepada semua. 


Herbal Plus kalau tak nak pakai sorang boleh kongsi atau pun jual satu satu pada officemate atau pun anak murid atau pun kawan-kawan. RM1 sekeping ... Amy tak rasa ianya mahal dan majoriti kaum perempuan period dan sebahagian besar tak bawa pad ke mana2 mereka pergi... mcm Amy ni hehehe. Jadi bila tiba2 aje datang tu kan ke dah mengelabah ... nilah saatnya kita tolong mereka. Alaaa tak mahal pun sekeping RM1 ajeeee.

Produk lain keluaran Bio Greeno yg laris



Golden Clam.
Untuk hati... orang yg darah tinggi, kencing manis, nak kulit cantik dan hehehe nak tegangkan (perempuan) pun boleh.



Spring life
Singkir asid dalam darah, bantu hasil kolagen, singkir toksid dan bakteria dlm perut dan byk lagi.

Paul Penders
Dari bahan semulajadi, halal dan paling best lipsticks nya boleh dimakan maksud Amy klu termakan tu tak ada apa-apa. Tak merbahaya pun.



Berminat boleh hubungi Amy
FB Amy Hilmirda Daud
sms/whatsapp 019-2253200


Assalammualaikum...

Mesti ada yang tertanya-tanya kenapa Amy jual Herbal Plus pulak sedangkan sebelum ni Amy sibuk ngan Bio Seleza kan... hehehe.

Sebenarnya dua-dua Amy jual, dua-dua bagus, terpulang ada masing-masing nak pilih mana. Perbezaannya cuma Bio Seleza ada Bio Velocity.


Amy bagi nenek Amy pakai pantiliner ni.. maklumlah orang tua kan terbatuk sikit aje terkencing.... dlm satu hari Amy tengok punyalah banyak dia basuh seluar kecik tu. Lepas ni tak delah byk dia nak basuh .. tukar pantiliner aje. Gembira hati Amy sbb boleh membantu nenek Amy tu. Dah tua dah nenek Amy tu dah 80 lebih dah... ahhh tiba2 aje rindu kat dia hehehe.

Herbal Plus Feminine pad adalah pad yang murah daripada jenama lain di pasaran, kualitinya pula setanding dengan pad berjenama yg lain.


HERBAL PLUS vs. PAD LAIN

Diperbuat daripada kapas & gel tumbuh-tumbuhan
Menampung sehingga 200ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (max haid wanita normal = 50ml)
Tenaga FIR membantu melancarkan peredaran darah & keanjalan vagina. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid
Mengandungi ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria
100% herba semulajadi & pati aromaterapi mencegah bau yg tidak menyenangkan & menjadikan anda lebih segar :
Pudina : melegakan ketidakselesaan & kegatalan, anti bakteria
Tea Tree : menguatkan sistem keimunan, melegakan kegatalan & berfungsi sebagai anti-bakteria & antiseptik
Fennel : melegakan sakit di perut, sembelit & rasa loya
Leonuri : melancarkan menstruasi & peredaran darah serta baik utk pengecutan rahim
Actinolitum : melancarkan menstruasi. Menghilangkan bau yg tidak menyenangkan
Stalactitum : melegakan kegatalan, memperbaiki masalah keputihan, haid tidak menentu & jangkitan bakteria
Diiktiraf HALAL (IFRC Asia)
Laporan makmal CONSOLIDATED LABORATORY : keselamatan terjamin
Pengiktirafan ISO14001 pengurusan alam sekitar
Pengiktirafan ISO9001 pengurusan kualiti.


Keunikan Herbal Plus..




• 100% kapas semulajadi, minyak esensial, F.I.R. dan Anion

• Bahan terbaik untuk kulit yang halus

• Penyerapan dan pengudaraan yang baik untuk mengekalkan kesegaran

• Membekalkan kesan penyejukan dan mengelakkan pertumbuhan bacteria

• Menggalakkan peredaran darah, meningkatkan fungsi imun dan mengetatkan otot faraj

• Perlindungan terhadap penyakit kemaluan dan meningkatkan kesihatan
Pencegahan dan Faedah
• Mengelakkan bau yang tidak menyenangkan

• Menyelesaikan masalah angin

• Mengurangkan kesakitan haid

• Mengelakkan buasir

• Mengelakkan darah beku dalam rahim

• Mengurangkan kegatalan dan masalah keputihan/ kekuningan dengan adanyaAnion dan Pudina

8 lapisan..


Pantiliner




Ada cop halal... 




Dari sumber semulajadi



Murah sangat kalau beli bandle. Kalau RM200 bahagi 30 pcs kan ke lagi murah..free mambership pulak tu. 

Boleh jual atau pun share ngan kawan-kawan atau pun adik beradik. Tak sampai RM10 pun satu.

Kalau student2 yg kat kolej atau U nak buat bisnes ni pun ok jugak sbb modal rendah dan boleh jual harga yg murah jugak. Jual satu keping RM1 dan pantiliner RM0.50 rasanya tak delah rasa mahal kan..




Skang promosi beli 2 bundle bernilai RM200 dan dapat free 1 bundle.

[BUNDLE] :

-Pantiliner (200pcs) RM130;
-Pad Siang (100pcs) RM130;
-Malam (80pcs) RM130

Promosi:
2 bundle rm234
Free membership seumur hidup

FREE membership seumur hidup! PV sistem timbunan & tak perlu renew keahlian setiap tahun
------------------------------------------------
BAGAIMANA NAK REGISTER?
-----------------------------------------------
Berikan maklumat berikut untuk pendaftaran :
☑ Nama :
☑ No IC :
☑ Alamat :
☑ No HP :
☑ No Akaun Bank : Maybank/Public Bank

Jika tiada akaun MBB/PB, bonus akan dihantar dalam bentuk cek/voucher ke alamat anda..

Pad ni masih baru lagi dalam pasaran.. jadi tak ramai lagi yang mengedar pad ni. Ramai diantara kita yg nak kan pad yang bagus tetapi harganya yang agak.... kannnn. Bukan semua yang mampu. Dengan Herbal Plus ni kita dapat menggunakan pad yang berkualiti pada harga yang murah. 

Kepada yang berminat nak cuba pad ni boleh hubungi Amy dan yang nak mulakan perniagaan dengan modal yang rendah pun boleh hubungi Amy juga.


FB Amy Hilmirda Daud
sms/whatsapp 019-2253200.

  
Assalammualaikum...



Apakah keputihan?



contoh gambar keputihan
Keputihan atau nama saintifiknya Fluor Albus adalah merupakan rembesan abnormal pada wanita. Keputihan yang disebabkan oleh jangkitan biasanya disertai dengan rasa gatal dalam vagina dan disekitar bibir kemaluan bahagian luar. Yang sering menimbulkan keputihan, ialah disebabkan oleh Bakteria, Virus dan Parasit. Jangkitan ini dapat menjalar dan menimbulkan peradangan ke saluran kencing, sehingga menimbulkan rasa pedih saat si penderita buang air kecil.
Penyebab Keputihan?
Penyebab keputihan secara umum adalah:
  1. Sering memakai tisu sewaktu membersihkan kemaluan selepas membuang air kecil atau air besar
  2. Memakai pakaian dalam yang ketat yang diperbuat daripada bahan sistesis.
  3. Tidak menukar pantiliner
  4. Kurang menjaga kebersihan vagina
  5. Memakai sebarang sabun ketika membasuh vagina
  6. Sering bertukar-tukar pasangan dalam melakukan hubungan seks
Mari kita kenali jenis-jenis penyebab utama keputihan yang anda semua mesti tahu:
a. Jamur Candidas atau Monilia
Warnanya putih susu, kental, berbau agak keras, disertai rasa gatal pada kemaluan. Akibatnya, mulut vagina menjadi kemerahan dan meradang. Biasanya, kehamilan, penyakit kencing manis, penggunaan pil perancang, dan rendahnya daya tahan tubuh menjadi faktor utama. Bayi yang baru lahir juga berkemungkinan dijangkiti keputihan akibat Candida kerana disaat kelahiran tanpa sengaja, bayi  menelan cairan ibunya yang menderita penyakit tersebut.
b. Parasit Trichomonas Vaginalis
Cairan keputihan sangat kental, berbuih, berwarna kuning atau kehijauan dengan bau hanyir. Keputihan kerana parasit ini tidak menyebabkan gatal.
c. Bakteri Gardnella
Jangkitan keputihan jenis ini menyebabkan rasa gatal dan mengganggu pergerakan seharian. Warna cairan keabuan, berair, berbuih, dan berbau hamis. Beberapa jenis bakteria lain juga menyumbang kepada munculnya penyakit kelamin seperti sifilis dan gonorrhoea.
d. Virus
Keputihan akibat jangkitan virus ini juga menumbang kepada penyakit kelamin, seperti condyloma, herpes, HIV/AIDS. Condyloma dapat dikesan dengan  tumbuhnya kutil-kutil yang sangat banyak disertai cairan berbau. Ini sering pula menjangkiti wanita hamil. Sedang virus herpes ditularkan lewat hubungan badan. Bentuknya seperti luka melepuh, terdapat di sekeliling liang vagina, mengeluarkan cairan gatal, dan terasa panas. Gejala keputihan akibat virus ini juga boleh  menjadi faktor penyumbang kepada penyakit kanser rahim.
Berikut adalah tips-tips untuk menghindari keputihan:
  1. Jalani diet seimbang dan banyakkan meminum air masak
  2. Cukup tidur dan istirehat
  3. Jangan menggaru vagina sekalipun terasa gatal
  4. Jaga kebersihan tubuh badan dan hindari dari menggunakan pembersih wanita yang mengandungi perfum.
Disini Amy ingin membuat tambahan yang mana penggunaan tuala wanita yang berkualiti mampu menghindarkan anda dari gejala penyakit keputihan. 



Assalammualaikum...



Amy suka sangat minum Mineral Coffee..


Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium.



Ramai yg bertanya kenapa ada minum kopi ni dia tak boleh tidur dan ada yg rasa mengantuk. Ada yg rasa pahit tp kawannya rasa masin dan ada pula yang rasa sedap. Ada pulak bila dah minum tu rasa mcm naik roller coster.

Pengalaman Amy sendiri... mula2 Amy minum rasa sakit kepala n nak tidur. Mata rasa berat aje tapi En hubby Amy pulak tak de rasa apa2 pun. Air kopi tu pun rasa cam payau aje. En hubby kata dia rasa sedap aje... pulak. Setelah seminggu barulah Amy rasa ok. Tak sakit kepala lagi n sedap. Sekarang minum hari-hari. Bila minum rasa bertenaga nak sambung buat kerja pastu rasa kenyang jadi tak delah rasa nak mengunyah aje.

Jadi setiap orang kesan dia tak sama.. Kalau tak pernah ambil jamu atau yg seangkatan dgnnya memang bg dia kopi ni memang dah power dah. Amy pulak sbb kurang darah. Tu yg mula2 rasa mcm tu.











Ramuan kedua yang menjadi rahsia kebaikan Mineral Coffee ini adalah Garam Buluh. Garam Buluh Hai-O yang diimport oleh Syarikat KAEAM Trading dari Korea Selatan sangat popular dengan keaslian dan kandungan khasiat yang tinggi. Garam Buluh ini sebenarnya sudah lama dimakan oleh masyarakat Korea sejak 1300 tahun dahulu sebagai ramuan dalam perubatan purba.




Mineral Coffee dipeket kecil agar mudah dibawa kemana-mana. Setiap kotak berharga RM26.50 (Semenanjung) atau RM27.50 (Sabah/Sarawak) mengandungi 20 peket minuman.

Banyak kajian merumuskan meminum kopi ada kebaikan kesihatan. Diantara kebaikan yang diperhatikan dikalangan peminum kopi berbanding golongan tidak meminum kopi adalah:

  • kurang menghidap penyakit kencing manis (NIDDM), penyakit Parkinson dan nyanyuk
  • kurang kes sesetengah kanser, penyakit aritmia jantung dan stroke.



Selain nikmat dan kemewahan rasa minuman Mineral Coffee, ada banyak khasiat iaitu:

  • memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari
  • menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi
  • mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastrik
  • membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain
  • membantu mengurangkan sakit senggugut
  • membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema
  • mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit
  • membantu mengurangkan masalah sukar tidur
  • membantu anda tidur lena diwaktu malam
  • mengurangkan masalah buasir dan sembelit
  • khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dsb
  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.


Harga RM26.50


Testimoni Mineral coffee lagi..