hilmirdadaud.blogspot.my

Mineral Coffee...

| On
October 01, 2014
Assalammualaikum...



Amy suka sangat minum Mineral Coffee..


Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium.



Ramai yg bertanya kenapa ada minum kopi ni dia tak boleh tidur dan ada yg rasa mengantuk. Ada yg rasa pahit tp kawannya rasa masin dan ada pula yang rasa sedap. Ada pulak bila dah minum tu rasa mcm naik roller coster.

Pengalaman Amy sendiri... mula2 Amy minum rasa sakit kepala n nak tidur. Mata rasa berat aje tapi En hubby Amy pulak tak de rasa apa2 pun. Air kopi tu pun rasa cam payau aje. En hubby kata dia rasa sedap aje... pulak. Setelah seminggu barulah Amy rasa ok. Tak sakit kepala lagi n sedap. Sekarang minum hari-hari. Bila minum rasa bertenaga nak sambung buat kerja pastu rasa kenyang jadi tak delah rasa nak mengunyah aje.

Jadi setiap orang kesan dia tak sama.. Kalau tak pernah ambil jamu atau yg seangkatan dgnnya memang bg dia kopi ni memang dah power dah. Amy pulak sbb kurang darah. Tu yg mula2 rasa mcm tu.











Ramuan kedua yang menjadi rahsia kebaikan Mineral Coffee ini adalah Garam Buluh. Garam Buluh Hai-O yang diimport oleh Syarikat KAEAM Trading dari Korea Selatan sangat popular dengan keaslian dan kandungan khasiat yang tinggi. Garam Buluh ini sebenarnya sudah lama dimakan oleh masyarakat Korea sejak 1300 tahun dahulu sebagai ramuan dalam perubatan purba.




Mineral Coffee dipeket kecil agar mudah dibawa kemana-mana. Setiap kotak berharga RM26.50 (Semenanjung) atau RM27.50 (Sabah/Sarawak) mengandungi 20 peket minuman.

Banyak kajian merumuskan meminum kopi ada kebaikan kesihatan. Diantara kebaikan yang diperhatikan dikalangan peminum kopi berbanding golongan tidak meminum kopi adalah:

  • kurang menghidap penyakit kencing manis (NIDDM), penyakit Parkinson dan nyanyuk
  • kurang kes sesetengah kanser, penyakit aritmia jantung dan stroke.



Selain nikmat dan kemewahan rasa minuman Mineral Coffee, ada banyak khasiat iaitu:

  • memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari
  • menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi
  • mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastrik
  • membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain
  • membantu mengurangkan sakit senggugut
  • membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema
  • mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit
  • membantu mengurangkan masalah sukar tidur
  • membantu anda tidur lena diwaktu malam
  • mengurangkan masalah buasir dan sembelit
  • khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dsb
  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.


Harga RM26.50


Testimoni Mineral coffee lagi..


Be First to Post Comment !
Post a Comment

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)