hilmirdadaud.blogspot.my

Big Hero 6.. Best.

| On
December 13, 2014
Assalammualaikum...

Tak nak citer banyak.. dah pukul 11 mlm dan mata pun dah kecik, kalau tak buat n3 ni tak tau berapa lama dia duduk dlm draf. Pagi tadi kami gi Ikea. Seperti biasa gi serang restoran dia dulu pastu baru gi jln kat The Curve.



Anak-anak Amy pantang nampak kedai Lego nak menyinggah aje. Harga tak payah citer lah, sebelum masuk kedai dah warning siang-siang. Yang kat umah pun tak terkemas kalau tambah... lagilah kan, memang pasni tak jumpa lagi lah jawabnya.




Kalaulah dia terlanggar... abis berderai benda tu. 




Pastu gi Ikea balik. Amy nak beli rak buku aje sbb Nasiim dah nak sekolah tak ada tempat utk buku dia nanti.  

 Dah lama cuti sekolah tapi Amy tak bawa anak-anak gi mana2 pun. Jadi ptg tadi sblm sampai rumah menyinggah dulu kat One Sharmelin beli tiket wayang Big Hero 6 pukul 8 mlm punya.


Citer ni best.. lagi best dr How to train your dragon yang terbaru tu. Bukan anak aje yang tergelak-gelak, mak bapak pun tergelak sama. Best sampaikan dah abis pun si Nasiim tu nak tunggu skin tu dah tak nampak apa2 dah baru dia nak keluar.



Masa beli tiket tu budak yg kat kaunter tu cadangkan Movies Club, RM28 tak silap Amy. Aktif aje kat tu dapat 2 tiket dan satu set makanan kot... bila birthday pun dapat tiket lagi, boleh kumpul point dan mcm2. 

Amy balik rumah dulu... dekat sgt punya pasal, aktifkan kat umah. Sampai sana dah pukul 8 jadi terus gi tengok citer tu dulu. Abis citer tu gi kaunter tanyalah pasal point tiket yg Amy beli tu dia dah masukkan ke belum rupanya kena aktifkan kad dulu baru beli tiket.  Hampeh betul, 5 keping tiket tu tak dpt point. Dalam hati baik aku tak payah joint club tu aje. Set makanan tu pun tak ambik lagi, tiket free dia kata bila-bila boleh ambik.
1 comment on "Big Hero 6.. Best."
  1. lahai bestnyer pg ikea kak oi.... tp bwk budak2 blh fengsan kalu diaorg nk mcm2 tp nsb dh kene warning hehehe... yelah set lego tuh bkn bdk2 je suke... org tua pun suke

    lama tak tgk wayang kak... syoknyer... kadang cite ktun pun tp dia punya best kalah tgk filem yg org betul kan
    hehehe itulah takmo tanya btl2 psl kad tuh, rugi je point tak dpt utk tkt awal2 tuh...

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)