hilmirdadaud.blogspot.my

Image Slider



Assalammualaikum...

WANITA UMPAMA SUIS KIPAS by CDM NORIZAN




Wanita ni umpama suis kipas..WHY??

First time dengar apa yang disiratkan dalam kata2 ni saya terasa tersusuk sampai urat2 halus dalam jantung..kalau korang seorang perempuan dan dah berkhwin dan bersalin 2 3 4 kali lagi akan lebih terasa. Silap2 rasa nk berkecai jantung.
Perkongsian tentang wanita dan suis ni di terangkan oleh mulut dan hati dari lelaki kepada perempuan..Sila aleart yer..lelaki bila myentuh hal keperibadian perempuan bermakna mereka bercakap IKHLAS DAN SANGAT JUJUR..jadi bila kita ditegur tentang life oleh lelaki sila ambil berat..tambah2 jika itu ialah HUSBAND SENDIRI.




Jangan ambil mudah bila kamu adalah seorang wanita.Cdm Norizan bgtau perempuan ni sama macam suis kipas kat umah tue if kita hari2 duk tekan dia akan longgar n rosak..jadi terpksa TUKAR BARU..faham x erti kata TUKAR BARU.Mungkin faham n mungkin ada yang buat2 xfaham. Saya terdiam n membenarkan setiap baris ayat dari bibirnya melangkah lebih laju. Perempuan ni cukup sensetif sebab tue bila bermulanya period dia akan menjadi lebih sensetif. Penjagaannya dari segi kesihatan dan kecantikan dari hujung rambut sampai hujung ibu jari kaki nk kena jaga..Susahkan!! Dan tahu x tempat paling susah nk jaga ialah miss v.Masa baru khwin memang rasa mcm xperlu mkn ubat n asyik rasa diri ni memng xda masalah dari segi mengindahkan setiap mlm bersama suami tersayang. Tapi bila anak satu dan start suis nk kena on 2 kali baru bergerak kipas tue. Anak kedua lagila dah rasa mcm nk tumbok jer suis tue bila tekan xbergerak...Anak dah 3 memng rasa nk lempar n tukar baru la suis tue..jadi boleh faham x. Kita perempuan walaupun belum khwin dah patut cari pemknan amalan untuk tubuh badan sebab ini akan membantu sel2 tubuh kita untuk aktif dan tidak cepat tua. Kalau dah kahwin tue lagila sebab badan dah totally berubah..percamtuman hormon yang kadang2 terlebih serasi n boleh membuatkan badan berdezup naik 10kilo..tolong yer..JAGA KESIHATAN..DAN JAGA KECANTIKAN.
Tak nak jadi SUIS KIPAS YANG XDA COP SIRIM. 
RENUNG-RENUNGKAN JIKA KAMU ADALAH WANITA
Kesimpulan dari perkongsian CDM tadi dia suruh kita ni perempuan cari satu makanan amalan untuk membetulkan kembali MISS V kita sebenarnya pada yang dah berkhwin..Walaupun baru minggu lepas khwin..minggu ni sila cari amalan kamu.
Amy tertarik dengan herba Maharani...ramai kawan Amy yang kata herba ni sangat bagus untuk wanita. 

Assalammualaikum...


Ketahui bagaimana memulakan perniagaan 'online' dengan modal rendah & bimbingan dari mentor yang berpengalaman menggunakan OPP (Other People's Product). 

☑ Pilihan produk HALAL yang berVARIASI, bermutu tinggi & LARIS di pasaran [SUPERBRANDS] 
☑ Modal permulaan fleksibel, serendah RM50
☑ UNTUNG TINGGI, >50% daripada nilai jualan produk
☑ Bimbingan LATIHAN PERCUMA sepanjang hayat di business center kami
☑ Peluang MELANCONG PERCUMA ke luar negara 2 tahun sekali untuk agent yang layak
☑ RISIKO TERSANGAT RENDAH!
☑ Strategy marketing 'PROSPEK MENCARI KITA'

Sertai kami dalam bulan July-Oct 2014 & anda berpeluang menyertai pakej melancong VVIP PERCUMA ke Austria & Hungary (EUROPE) selama 7H4M



PANTUN INCOME MENJADI JADI !!
dua tiga kereta Ferrari....
mana nak sama dengan kereta api....
org lain buat income hari hari
duit masuk berapi rapi
tp kita alasan berkodi kodi...
macam mana nk jdkn impian sebagai realiti....
kita hidup hari hari....
mmg duit xbole bawak ke mati..
tp xde duit rasa mcm nak mati..
renungkan lh dgn rasa rendah diri...
KITA JANJIKN USAHA DAN ALLAH JANJIKN REZEKI.




Assalammualaikum...

Sambil mengadap blog sambil minum kopi...


Mineral Coffee..

Tanpa gula
*
Tanpa Kolestrol
*
Tanpa bahan tiruan


Bahan utamanya bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium.


Nak Cuba? hubungi Amy ok..

Whatsapp 0192253200
Assalammualaikum...


Sebelum ni... Amy memang tahu tuala wanita boleh menyebabkan pelbagai penyakit tapi tak pernah pulak terfikir salah satu sebabnya dari dari tuala wanita itu sendiri.

Baru Amy tau rupa-rupanya tuala wanita yang Amy pakai setiap bulan tu di perbuat daripada recycle paper. 

Adehhhhh... kalau dulu-dulu pakai kain ok lagi tapi kita sekarang pakai recycle paper, cis.








Tuala wanita daripada bahan terbuang.


Tuala wanita di pasaran kebanyakannya diperbuat daripada kertas terbuang eg paper lama, tisu, kotak i.e. 'recycled paper' atau pulpa kayu yang di lunturkan i.e. 'bleach' dgn bahan kimia pemutih? Jika digunakan dalam masa yg panjang boleh mengakibatkan masalah di atas & jika dibiarkan berterusan mungkin mengakibatkan cyst, fibroid, kanser ovari, kanser pangkal rahim dsb.



Setelah melihat demo pasal pad ni.. terus rasa ngeri. Tak boleh jadi... sebelum jadi apa-apa baik tukar pad yang lebih baik. 

Ada yang kata kalau nak kena tu kena jugak tapi sekurang-kurangnya kita kenalah berusaha untuk mengelakkannya kannnn. 

Bagi Amy bagaimana kita menjaga wajah kita begitu jugalah kita kena jaga mahkota kewanitaan kita. Kalau muka aje cantik, mulus, berseri-seri tapi kalau kepenting kat situ tak ambil peduli, tak boleh jugak.

En hubby Amy pun suruh tukar, dia tak kasi lagi pakai pad yang di berbuat dari recycle paper ni. Dia kata mahal sikit tak pelah  untuk kesihatan jugak. Dalam hati Amy " klu sakit bil hospital lagi mahal."

Amy jumpa Bio Seleza... baru lagi dalam pasaran.


Amy tertarik dengan BV, Ion negetif, Nano silver dan FIR. Eh kat pad ada FIR tu....

BV (Bio Velocity) hanya terdapat kat pad Bio Seleza ni sahaja. Orang lain tak boleh copy tau..




 Ion Negetif... gerenti menghapuskan kuman 99.99%. 
Hambik ko kuman.










Boleh digunakan oleh kaum lelaki untuk membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR.




Amy pun apa lagi terus cari dan jadi ahli... kalau jadi ahli harga dia murah sikit tapi kan... bukan harga aje yang lagi murah tapi... nanti Amy sambung lagi ye, dah panjang beno dah ni... hihihi


Nak tahu lebih lanjut ... 
atau
Nak cari duit sampingan tanpa modal yang besar?

Whatsapp 0192253200


Assalammualaikum...

Bulan puasa yang lepas Kak Azlita ada share resepi puding marble mineral coffee. Kak Ita juga ada cerita tentang kopi ni jadi dari situ timbullah rasa nak mencuba.

Bagusnya kopi ni tak de gula, tak de kolestrol dan tiada pewarna atau perasa tiruan.




Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.


 Ramuan utama : kopi Robusta, garam buluh.

Harga: RM 26.50

Keberkesanan :

  • Kaya dengan unsur anti pengoksidaan.
  • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
  • Melegakan tekanan.

Garam Buluh




Berminat boleh PM Amy dekat FB 

Whatsapp 019-2253200



Mineral coffee sesuai untuk :

Pesakit darah tinggi- membantu mengawal tekanan darah supaya lebih stabil. Mineral coffee bertindak sebagai agen penenang bagi kita.

Pesakit insomnia- kebiasaannya pesakit insomnia mempunyai masalah dimana kalsium tidak diserap dengan baik oleh badannya, maka badan mereka masih cergas dan tidak tenang untuk proses tidur. Kandungan Magnesium di dalam Mineral Coffee tadi membantu penyerapan kalsium berjalan dengan lebih baik, seterusnya badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan baik.

Pesakit migrain- pada sesiapa yang biasa menghadapi migrain ketika berpuasa, boleh minum mineral coffee ketika sahur. Elemen Garam Buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah dan mengelakkan migrain dan sakit kepala lain.

Pesakit kencing manis- Garam Buluh  tadi membantu dalam menyeimbangkan gula dalam darah dengan adanya chlorogenic acid tadi.  Pesakit juga harus mengambil kira segi nasihat doktor.






Sedikit perkongsian maklumat tentang Magnesium...
” kandungan Magnesium yg rendah dalam darah menjadi petanda seseorang mudah mendapat darah tinggi dan masalah jantung“…dan bagi “pesakit kencing manis pula…mereka memerlukan lebih banyak Magnesium kerana Magnesium bekerja bersama sama dengan insulin. Magnesium diperlukan bagi membolehkan Glukosa masuk dalam sel untuk diuraikan kpd tenaga. Bagi pengidap kencing manis, tubuh badan mereka tidak mampu mengangkut Glukosa ke dalam sel tubuh. Akibatnya Glukosa tertinggal dalam darah. Glukosa yg tertinggal dlm darah ni menjadikan tubuh lesu kerana gula tidak dapat ditukar kpd tenaga..maka kehadiran Magnesium amatlah penting“…


~ Sedikit Perkongsian ~

Pensyarah Program Dietetik, Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains Malaysia [USM], Prof. Madya Shariza Abd. Razak berkata, walaupun ada minuman itu dikatakan menganduni ginseng atau tongkat ali untuk menambahkan tenaga namun kandungannya amat sedikit.


"Ia tidak memberi sebarang kesan dalam penjagaan kesihatan sebaliknya ia mengandungi gula yang banyak iaitu lebih daripada tiga sudu teh.Namun ramai yang tidak menyedarinya kerana ditenggelamkan oleh rasa pahit kopi tersebut." 



Info Kandungan Kopi Segera 3-in-1:



- Mengandungi lebih tiga sudu teh gula dalam setiap pek.

- Gula yang berlebihan bertujuan mengurangkan rasa pahit dalam minuman tersebut.

- Selain gula, krimmer yang digunakan adalah sejenis lemak tepu yang boleh membahayakan kesihatan

- Turut mengandungi kafein yang menyebabkan rasa berdebar [palpitasi] dan menyukarkan tidur pada waktu malam.
- Setiap pek mengandungi sehingga 200 kalori.
- Jumlah kalori itu sama dengan dua keeping roti atau sepinggan nasi.
- Jika diambil tiga paket sehari, ia bersamaan 600 kalori dan turut menyumbang kepada berat badan berlebihan.
- Kandungan untuk meningkatkan tenaga seperti tongkat ali, kacip fatimah dan ginseng adalah sangat sedikit kerana bahan-bahan itu mahal dan sukar untuk diperoleh.

Jom Kita Cuba Mineral Coffee.




Assalammualaikum...

 Raya ketiga kami beraya di Melaka pulak kampung keluarga en hubby. Rumah parents en hubby kat KL aje 10 minit dah sampai... 


Abbas.. anak buah kami yang paling besar. Pandai melayan budak-budak tu. Mamanya bolehlah bersembang-sembang... hihihi.


Perbincangan anak beranak.. sama tak rupa mereka.



Kak Haslina.. dr KL jugak.




Duta pintu pulak.


Adik ipar Amy, Halima Nuriah dan adik kepada Abbas, Huda.



Meraka main beca Tok Chicnya sampai patah tempat letak kaki tu (dekat pengayuh tu).




Kak Haslinda dan anaknya Zafira. Bila dah petang... tak de make up-make up dah lipstick pun tak de.



Assalammualaikum...

Hidangan di pagi raya. Setiap kali balik beraya ke kampung Amy, kehilangan emak dan abah pasti dirasai. Hanya doa yang mampu ku kirimkan untuk mereka.


Amy suka ketupat... lemang 'kureng' sikit.


Di bawah pokok mangga. 








Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin dari kami sekeluarga.

Mohon maaf jika ada salah dan silap sama ada sengaja dan tidak disengajakan atau pun yang Amy lakukan tanpa di sedari.. 
Assalammualaikum...

Walau pun dah sepuluh hari kita beraya.. Amy tak kira nak jugak tepek kat sini. 

Sehari sebelum raya... perjalanan pulang ke kampung. Masa tu rasa macam nak nyanyi lagu balik kampung aje.


Lemang di tepi jalan..



Road block.. kalau tak ada road block ni rasa mcm tak lengkap perjalanan balik raya.






Duta buah rambutan... budak tak pose niiiii. Abang2 dia tengok aje.




 Rambutan gading jiran sebelah... melayut-layut, Amy punya dah nak abis dah.


Kalau balik kampung... tak duduk dalam rumah dah. Merdeka masing-masing.


Banyaklah bil air oyangnya bulan ni.


Kat rumah KL jangan harap dapat main macam ni. 



Cucu jiran sebelah... 



Ramai cucu jiran yang datang bermain bunga api... terasa meriah malam raya.


Selamat Hari Raya...
Assalammualaikum...


Macam-macam gaya pulak daaah bila suruh bergambar.