Image Slider

Assalammualaikum...


Hari ni Amy nak share testimoni terbaru Produk ‪#‎BioGreeno‬ ‪#‎HerbalPlus‬ yang ‪#‎Curlast‬ ni memang ‪#‎multipurpose‬ !

Bukan sahaja dapat melegakan masalah2 kewanitaan seperti keputihan, haid x stabil, senggugut dsb, tapi boleh juga digunakan utk melegakan masalah buasir, angin pasang, sebagai 'kool fever' turunkan panas badan, boleh tampal sebagai koyok & mcm2 lagi!

Yang terbaharu, rakan kongsi Amy dari kedah ikhtiar melegakan masalah kayap yg dialami oleh suami beliau... Kayap ni kalau hangpa nak tau, sejenis penyakit kulit & saraf yg disebabkan oleh virus. Kalau kena kat muka boleh buta & menyebabkan kecacatan otak tau... Baca lebih lanjut disini : 



Alhamdulillah, setelah menampal Herbal Plus, makin lega katanya.. 

Ye laaa, Herbal Plus ni bersifat anti bacterial dgn adanya anion & herba2 yg power! Ia mengandungi Far Infrared Rays juga utk melancarkan peredaran darah & memberi tenaga. Bayangkan kalau hari2 kita letak di 'Mahkota' kita... 




Barulah SUPER POWER! Kebersihan terjamin, keselesaan & kesihatan pun dapat!






TEMPOH TERHAD SEHINGGA 2PM, AHAD 30 NOVEMBER 2014.

☆☆☆ MOBILE STOCKIST DIPERLUKAN BAGI MENAMPUNG PERMINTAAN TINGGI ☆☆☆

♡Untung bersih hampir RM10,000

♡FREE seminar keusahawanan

♡FREE trip ke Langkawi

♡FREE iklan di M.Wanita/H.Metro


MAKLUMAT LANJUT


Untuk memesan, pm fb :Amy Hilmirda Daud
atau whatsapp 019-2253200




Assalammualaikum....

Ayam penyek ni Amy pernah makan sekali aje, itu pun masa balik kg En hubby kat Melaka. Masa tu tertanya2 jugak kenapa dipanggil ayam penyek.... nampak ayam tu ok aje tak macam kena penyek pun.. hehehe.

Hari ini pertama kali Amy cuba resepi Ayam penyek n kali ke 2 makan Nasi Ayam penyek. 


Bila sekolah dah start cuti... Anak-anak kat rumah ni asyik-asyik buka peti ais dan buka kabinet mencari makanan, jadi mamanya kenalah masak lebih sikit dr biasa.... nak pulak tu anak2 Amy dah semakin besar, ayam sekor sekali masak aje.

Seperti biasa Amy ambil resepi ni dr blog kak ita. Amy malas nak salin kat kertas resepi ni... selalunya Amy hangkut komputer ni masuk dapur sekali.. hehehe. Rupanya resepi kak ita ni ada 2, masa yg mula2 Amy tengok resepi terbarunya Nasi Ayam Penyek Paling Sedap. Kononnya nak cuba yang itulah sekali bila masuk dapur google keluar resepi Ayam Penyek yg lain. Amy tak perasan sehinggalah dah siap bahan2 untuk ayam tu. Ahhh Amy taki kira nak jugak buat resepi Nasi Ayam Penyek Paling Sedap tu. Maka terjadilah satu ayam 2 resepi... ha hambik.



 Dah siap dah bahan2nya, tapi bukan bahan untuk Nasi Ayam Penyek Paling Sedap tu.

Diambil dr Blog Kak Ita.

Bahan Dikisar
8 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
4 biji buah keras
1 sudu besar ketumbar
1 sudu teh serbuk kunyit
sedikit air
garam secukup rasa.



 Ok ni baru bahan untuk Nasi Ayam Penyek Paling sedap tu


Bahan-bahan Untuk Perapan Ayam

1 ekor ayam ~  Kak ita guna ayam kampung yang bersaiz agak kecil, Amy guna ayam biasa aje.
Ayam ni potong ikut kesesuaian, biasanya ayam di potong 4 atau di potong 8
cuci ayam bersih-bersih
Ayam kemudian di rebus hingga empuk. Kak Ita tambahkan kiub ayam ketika merebus ayam.
Bila dah empuk angkat ayam dan toskan
* Air rebusan ayam jangan di buang kita akan gunakan untuk menanak nasi dan juga untuk supnya.

 Bahan Perapan

1/2 sudu besar jintan manis
1/2 sudu besar jintan putih
3 sudu besar ketumbar
* Kesemua bahan ini di sangai atau di goreng dalam kuali tanpa minyak hingga harum

1 sudu besar serbuk kari ayam atau daging BABAS
1 sudu besar kunyit serbuk BABAS
1/2 sudu besar serbuk lada putih
3 ulas bawang putih
1 cm halia
sedikit air untuk mengisar
1 sudu teh garam
Minyak untuk mengoreng
1/2 cawan tepung beras ~ tambahan untuk ayam yang berkeriuk rangup
1 biji telur ~ tambahan untuk ayam yang kerkeriuk rangup

Caranya

Sangai dahulu jintan manis, jintan putih dan ketumbar hingga naik harum.
Masukkan bahan yang di sangai bersama serbuk kari, serbuk kunyit, serbuk lada putih, halia, bawang putih dan garam. Tambahkan sedikit air dan kisar hingga halus. 
Bila dah halus, lumurkan pada ayam yang kita dah rebus tadi.

Perap ayam ini semalaman sebelum di goreng. Bagi anda yang nak cepat 2 atau 3 jam perap pun ok! 






Sedia diperap semlman.

Baki ramuan perapan ayam tu jangan di buang. Anda boleh ambil sedikit, dan gaulkan dengan tahu dan tempe dan perap sekali tapi dalam bekas berasingan dengan ayam ya.

Bila dah perap bolehlah di goreng. Anda boleh goreng ayam ni bila semua bahan lain seperti nasi, sambal dan sup telah di sediakan. Maknanya goreng ayam ni akhir sekali lah ya supaya ia masih panas bila di hidangkan dan keriuknya tu rangup..!

Baki perapan ayam atau tahu atau tempe tu.. anda campurkan dengan tepung beras dan telur. Tambahkan sedikit garam jika kurang masin. Kacau rata.
Celupkan ayam tadi dalam campuran tepung dan telur tadi dan goreng dalam minyak panas secara terendam hingga ayam tu kuning keemasan. Angkat dan toskan minyaknya.
Baki adunan tepung mengoreng ayam tu anda renjiskan dalam minyak dan goreng untuk dapatkan keriuk-keriuk yang rangup.
Jika tak suka ayam yang di celup tepung anda boleh terus mengoreng ayam yang telah di perap tadi
* sebelum goreng ayam, ita ingatkan anda supaya goreng tahu dan tempe dahulu. Baki minyak tu nanti boleh goreng ayam. 


Ok... ayam dah masak. Amy masak nasi sebelum goreng ayam.


Bahan-bahan Untuk Nasi Ayam

3 cawan beras ~ cuci bersih dan toskan airnya
3 ulas bawang putih ~ dihiris halus
1 batang kulit kayu manis
2 kuntum bunga lawang
4 biji pelaga
sedikit butter
secubit garam
6 cawan air rebusan ayam ~ sukatan air ni bergantung pada beras yang anda gunakan.

1 helai daun pandan di simpul.


Cairkan butter
Tumiskan bawang putih, kulit kayu manis, buah pelaga , bunga lawang dan daun pandan hingga harum
Masukkan beras dan masak sebentar 3 hingga 5 minit
Kemudian baru masukkan air rebusan ayam
Perasakan dengan garam
Anda boleh juga masukkan kub ayam, Kak ita tak masukkan sebab masa rebus ayam ita dah masukkan kiub ayam. 

Masak nasi seperti biasa hingga nasi masak sempurna.


Bahan Untuk Sup Ayam
gambar lupa pulak nak ambik.

Baki air rebusan ayam
1 bungkus sup bunjut
1 batang serai ~ di titik
1 inc halia ~ dihiris
daun sup dan daun bawang ~ di hiris
Bawang goreng ~ untuk hiasan

Baki air rebusan ayam tadi separuh kita buat masak nasi dan separuh lagi kita buat sup
Panaskan semula atas dapur
Tambahkan serai, halia dan sup bunjut
Masak hingga didih
Perasakan dengan garam
Taburkan daun sup dan daun bawang
Bila hidangkan taburkan bawang goreng jika suka.





                   
Bahan untuk Sambal 


10 tangkai cili padi -Amy guna 14 biji.
10 tangkai cili merah- lupa nak beli.
10 biji bawang merah ~ belah 4. Amy letak 5 aje.
3 biji bawang putih ~ hiris
5 biji tomato ~ belah 4 - kak Ita kurangkan, Amy letak sebiji aje.
5 cm belacan bakar
2 sudu makan ikan bilis
3 sudu besar gula merah ~ gula ni ikut secukup rasa.- gula merah tak de belasah brown sugar.
sedikit minyak untuk menumis

Limau nipis atau limau kasturi



                    

Panaskan minyak dan gorengkan ikan bilis hingga garing, angkat dan ketepikan
Dengan minyak yang sama gorengkan pula cili merah, cili padi, bawang merah dan tomato hingga layur
Tunggu bahan ni sejuk sikit kemudian masukan dalam mesen kisar yang kering dan kisar kan ikan bilis dan bahan yang kita dah goreng tadi. Kisarkan sekali belacan bakar.
Panaskan semula baki minyak kita mengoreng tadi dan tumiskan bahan yang kita dah kisar tadi hingga harum
Perasakan dengan gula merah dan sedikit garam
Angkat dan hidangkan
Bila nak makan nanti perahkan jus limau..


Selamat Mencuba.
Assalammualaikum...

Resepi Apam Susu ni Amy jumpa kat blog kak Azlita, tak lama Amy simpan resepi ni sbb tiba-tiba angin rajin datang pagi semalam... akhirnya dapat jugak merasa. Terima Kasih Kak Ita.


 Cis tak jadi macam yang kak Ita punya daaa. Apam Susu Kak Ita sangatlah cantik... Amy punya jauh beza rupanya. Tak taulah mana silap Amy.. Apam ni dah sejuk kejung aje.. huhuhu.

Masa panas tu anak-anak n en hubby kata sedap, tapi bila Amy rasa masa buka puasa.. adeh tak berapa manis, dlm hati agaknya Amy ni dah kuat gula kot.

Sila ke Blog Kak Ita kalau nak tengok step by step ok.. 



APAM SUSU
Resepi Oleh : Sabrina Khan
Rujukan : Nana Aboy

2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
4 biji telur
1 cawan gula halus
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar ovellete
4 sudu besar susu pekat manis
4 sudu besar minyak jagung
Pewarna yang di sukai
Perasa


 Panaskan kukusan dahulu sebelum kita mulakan proses membuat apam 
Mula-mula satukan tepung bersama baking powder kemudian di ayak
Ketepikan
Dalam bekas pemutar, satukan telur, gula halus, ovellete dan esen vanilla
Kemudian putar sampai gebu dan adunan bertukar ke warna putih
Masukkan susu pekat manis
Putar lagi hingga sekata
Tambahkan pula minyak jagung dan putar lagi
Masukkan tepung dan baking powder yang telah di ayak tadi
Kaup balik adunan rata
Bahagikan adunan kepada 3 atau 4 warna
Setiap warna pilihan boleh letakkan perasa yang di sukai jika suka
Gaul rata
Sediakan loyang 8 inc dan sapukan mentega pada loyang
Tuangkan adunan berselang seli warna hingga habis
Kukus dalam kukusan yang telah mendidih airnya selama 40 minit
* tutup kukusan hendaklah di balut dengan kain supaya wap air tidak jatuh atas apam
Angkat apam setelah masak
Keluarkan dari loyang
Potong bila ianya telah sejuk.




[INGIN BUSINESS BER'MENTOR', MODAL RENDAH & X PERLU KETUK PINTU RUMAH KE RUMAH 'CARI' ORANG?]

Ketahui bagaimana memulakan perniagaan 'online' dengan modal rendah & bimbingan dari mentor yang berpengalaman menggunakan OPP (Other People's Product).


☑ Pilihan produk yang berVARIASI, bermutu tinggi & LARIS di pasaran [mendapat UK & USA AWARDS] + HALAL

☑ Modal permulaan fleksibel, serendah RM200 [dapat produk bernilai RM390]
☑ UNTUNG TINGGI, >50% daripada nilai jualan produk
☑ Bimbingan LATIHAN PERCUMA sepanjang hayat di business center kami
☑ Peluang MELANCONG PERCUMA ke luar negara 3 tahun sekali untuk agent yang layak
☑ RISIKO TERSANGAT RENDAH!
☑ Strategy marketing 'PROSPEK MENCARI KITA'

Berita baik untuk anda, kami akan mengendalikan PREVIEW KEUSAHAWANAN untuk membantu anda memulakan perniagaan anda dari A-Z!


Hi-Tea Business Preview ini akan diadakan pada hari AHAD, 30 NOVEMBER 2014 dari 2.30PM

Hubungi Amy 019-2253200


Assalammualaikum..

Ramai yang menyangka Pad HERBAL PLUS yang Amy jual sekarang adalah Pad Herba yg pernah hangat satu ketika dulu.

Sebenarnya Pad HERBAL PLUS bukan pad HERBA AVAIL atau yang sewaktu dengannya.


Pad Herba Avail




PELUANG PERNIAGAAN DGN MODAL YG RENDAH. 


Kami sedang mencari 50 orang stokist utk HERBAL PLUS SANITARY PAD di KL, SELANGOR, MELAKA DAN JOHOR.

Whatsapp 019-2253200

AGEN HERBAL PLUS [BUNDLE] :
-Pantiliner (200pcs) RM130;
-Pad Siang (100pcs) RM130;
-Malam (80pcs) RM130



STOKIST
-Pembelian 3000pv dlm satu resit.

KEUNTUNGAN MENJADI MOBILE STOCKIST/FASTSTART


1) Bonus/komisyen 25% x nilai PV
2) EXTRA 5% Bonus mobile stockist
[Cer kira (25 + 5)% x 3,000PV berapa? Modal tak sampai 5 angka tapi pulangan 30%. Belum lagi bonus2 lain]
3) Boleh share/transfer PV kepada ejen (dalam bulan pertama). Cepat pulang modal & tak terikat dengan stok yang banyak.
4) FREE : Product & Business Training Workshop di Hotel Equatorial Bangi-Putrajaya selama 2 hari 1 malam pada bulan December 2014. Makanan HALAL, penginapan & training DITANGGUNG SEPENUHNYA OLEH COMPANY.
5) FREE : Lawatan 3 hari 2 malam ke Langkawi & berpeluang melawat pusat R&D Paul Penders di Langkawi Geopark. Makanan HALAL, penginapan & transportation di Langkawi DITANGGUNG SEPENUHNYA OLEH COMPANY.
6) PENGIKLANAN produk PERCUMA di Majalah Mingguan Wanita. Hanya 10 stockist terawal setiap negeri yang akan dipilih untuk diiklankan dalam majalah. KOS PENGIKLANAN AKAN DITANGGUNG SEPENUHNYA OLEH COMPANY.
Dan banyak lagi keistimewaan lain.... Macam tak matching modal yang anda keluarkan berbanding keistimewaan yang anda dapat. Kami tak kisah, sebab kami memang bersungguh2 mahu melahirkan 100 usahawan jutawan tahun 2015 ini!
Sertai ‪#‎GreenoMillionairesClub‬ & anda akan mendapat :
1) wang tunai RM1,000
2) pakej cruise mewah
3) pin emas & uniform Greeno Millionaires Club
4) Cabutan bertuah untuk 50 GMC pertama, hadiah berupa : Kereta BMW, jam tangan ‪#‎ROLEX‬, handbag ‪#‎LouisVuitton‬, pen ‪#‎MontBlanc‬‪#‎iPhone‬‪#‎iPad‬ dll.

Assalammualaikum..

Pertama sekali.. Herbal Plus bukan pad herba yang selalu kita dengar dan berbau itu. Ramai yang ingatkan ianya benda yang sama. 

Pad Herba Avail



Baru-baru ni Amy dapat banyak testimoni Herbal Plus. Amy rasa gembira sangat kerana dapat membantu wanita yg mempunyai masalah keputihan dan kegatalan.

Bukan setakat masalah keputihan dan kegatalan sahaja malah ada juga keluar ketulan darah yang kalau dibiarkan lebih lama akan mengundang pelbagai penyakit.



Masalah Keputihan dan kegatalan biasanya disebabkan oleh kulat dan bakteria.  Masalah bau juga berpunca daripada keputihan.


Kaum wanita juga harus berwaspada dengan kegatalan ini kerana ia boleh menjadi simptom penyakit kelamin yang lain. Bagi wanita yang telah berkahwin, masalah keputihan boleh menjejaskan hubungan suami isteri.


Ramai yang dah cuba HERBAL PLUS, mereka sangat berpuas hati kerana HERBAL PLUS telah menghilangkan kegatalan dan keputihan yang mereka alami. 

HERBAL PLUS tidak berbau seperti pad herba yang lain. Rasa dingin Pudina menghilangkan kegatalan dan memberi rasa seleza.


TESTIMONI KEGATALAN 




TESTIMONI IBU YANG BARU MELAHIRKAN


HERBAL PLUS sangat disyorkan kepada ibu yang baru melahirkan. Sengugut yang disebabkan oleh darah kotor yang masih ada di dalam rahim telah tiada apabila ketulan darah kotor itu telah keluar dan nifas pun lancar.



Keputihan boleh menyebabkan kemandulan, keguguran dan banyak lagi.





HERBAL PLUS adalah tuala wanita yang lebih murah daripada jenama lain dipasaran. Walaupun harganya murah tetapi kualitinya setanding dengan jenama yang mahal. Ia diperbuat daripada kapas dan gel tumbuh-tumbuhan.



Keberkesanan HERBAL PLUS.



Keistimewaan HERBAL PLUS.


Keistimewaan Herbal Plus:
a)Anion
b) FIR
c) Daya penyerapan yg tinggi
d) Aroma yang menyegarkan



HERBAL PLUS disahkan halal dan mempunyai tarikh luput.


HERBAL PLUS terdiri daripada pad siang, pad malam dan pantyliner.

Nak murah lagi boleh dapat harga borong dengan pembelian pek besar. Kini dah ada mix pack.


 [TEKNOLOGI HERBAL PLUS DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN DENGAN HERBA ASLI & AROMATERAPI SEPERTI HERBAL PLUS]

 Diiktiraf HALAL (IFRC Asia)
 Laporan makmal CONSOLIDATED LABORATORY : keselamatan terjamin
 Pengiktirafan ISO14001 pengurusan alam sekitar
 Pengiktirafan ISO9001 pengurusan kualiti

-------------------------------------
SESUAI UNTUK SIAPA?
-------------------------------------

✔ Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
✔ Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin. Kurang masalah loya dengan adanya herba fennel
✔ Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui Anion & tenaga FIR
✔ Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'kool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migrain
-koyok utk melegakan kesakitan sementara

------------------------------------
HARGA HERBAL PLUS
------------------------------------

Produk terdiri daripada pantiliner utk kegunaan harian (15.5cm), pad siang (24.5cm) & pad malam (28cm)

[LOOSE PACK]
-Pantiliner (20pcs) RM13
-Pad Siang (10pcs) RM13
-Malam (8pcs) RM13

[BUNDLE] 
-Pantiliner (200pcs) RM130;
-Pad Siang (100pcs) RM130; 
-Malam (80pcs) RM130











Nak tahu lebih lanjut atau nak order boleh hubungi Amy:


whatsapp 019-2253200

Assalammualaikum...

Hari ni Amy buat Apam dot-dot... anak Amy panggil Apam Dino sbb rupanya mcm telor dinosor. Kali ni Amy ambil resepi dr blog Kak Azlita. Anak-anak dan kawan-kawan komen Apam yg ni lebih sedap dr yang sebelum ni. Dalam hati... lega, hilang penat mendengarnya. Amy sebenarnya malas buat apam ni sbb kena berdiri lama. Dah tu ada mcm2 citer pulak. 


Amy buat Apam ni untuk jamuan akhir tahun  Sek Kafa kelas Faris.     Dah siap semua... dah bawa gi sekolah pun, rupanya Jamuan tu ditunda minggu depan sbb ramai murid yang tak hadir. Ni gara2 Faris tak gi sekolahlah semlm... tu yang tak tau tu.

Adehhhh... penat. Kebetulan masa tu ada Kak Ros n Kak Nurul, Amy bagi pada mereka aje.





APAM DOT DOT
by : Eiza Hamid 

Diambil dr Blog Kak Ita

3 biji telur sejuk dr peti ais
275 gm tepung gandum
220 gm gula halus
150 ml susu segar atau santan (Amy guna susu Low Fat aje)
3 sudu teh baking powder
1 sudu kecil ovalette
1 sudu teh paste vanila 
filling
blueberry / strawberry / kelapa / coklat / kaya - terpulang pada citarasa
Pewarna yg di sukai
Paper cup secukupnya
acuan lompang secukupnya

Masukkan semua bahan2an kecuali pewarna dan filling ke dalam mangkuk mixer dan pukul dengan kelajuan maksima 6-8 minit sampai kembang
Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian dan titiskan pewarna









Susun acuan lompang dalam loyang.
Letakkan papercup didalamnya
Picitkan adunan ke dalam mangkuk kertas
Letakkan filing secukupnya. Filing ni masukkan juga dlm piping bag supaya mudah nak letak atas adunan tadi..
Picit lagi adunan yg sama atau berlainan warna sehingga 3/4 penuh.
Kemudian ambil sedikit adunan letakkan pewarna lain dan kacau rata.
Masukkan juga dlm piping bag dan dot-dot kan dgn warna pilihan. Masukkan setiap warna ke dlm piping bag atau plastik bersih.
Susun acuan lompang dlm loyang 
Letakkan papercup didlmnya.
Picitkan adunan kedlm papercup.







Panaskan kukusan. Balut tutup kukusan dengan kitchen towel supaya air kukusan tidak menitis atas apam.
Pastikan api sederhana panas.
Kukus apam tadi selama 10 - 15 minit atau sehingga masak sepenuhnya.
hidangkan ketika panas.




Amy buat dua adunan dan dapat 148 biji. Kak Ita kata kalau guna santan lagi sedap. Santan tak de pulak, susu segar lagilah tak de sbb anak Amy sakit perut kalau minum Fresh Milk tu. So guna susu Low Fat aje.