hilmirdadaud.blogspot.my

Image Slider

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...


Why become a follower when you can become a pioneer??
Jangan tunggu lagi..1 kontena dah licin and now NEW kontena dah sampai.
Nak tunggu berapa lama lagi? Biar kita yang mulakan dulu. Biar kawan2 kita follow kita. Jangan nanti bila kita baru nak mula, semua prospect kita dah jadi agent under orang lain. Masa tu menyesal sebab tak nak beranikan diri ambil langkah pertama.
MACAM MANA NAK JADI AGENT ??
PM / Whatsapp me or any of my business partners. Modal RM200 jer dah blh mulakan business 
smile emoticon
p/s : TIADA yuran ahli NOR yuran renew. Marketing plan simple & win - win situation. Bimbingan and latihan keusahawanan diberi PERCUMA !!

Whatsapp Amy 019-2253200
Assalammualaikum dan Salam sejahtera...

Alhamdulillah setelah menggunakan Herbal Plus Pad, beliau semakin sembuh.

video

Kini dah boleh makan seafood tanpa rasa risau lagi.

Anda mempunyai masalah buasir, mencari ubat buasir dah cuba macam-macam ubat tapi tak berkesan.. malu nak tanya orang lain.. 


Nak kesan lebih pantas????

 Cubalah Spring Life Stem Cell.






RM250 (50ml)
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...



Multiporpose sebenarnya pad Herbal Plus ni.
Bukan utk wanita sahaja, lelaki pun boleh guna...
Nak2 yg ada kuku cekam atau pun masalah kulat air, gatal2 celah cari.
Kalau dah pakai kasut dari pagi sampai petang tu mesti ada bau kannnn. Insya Allah, kalau letak herbal plus pantyliner...xd bau. Selain daripada itu, ia juga melancarkan pengaliran darah dengan adanya FIR, Anion dan menambah tenaga.



pm atau whatsapp Amy 019-2253200
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Herbal Plus utk wanita mengandung yang mengalami Keputihan dan kegatalan.

Nyaman..sejuk ja rasa..ada pudina...tea tree aroma terapi..dan herba herba yg boleh.mghapuskan bakteria..lg syok ada anion utk jaga aura positif ibu mgandung yg kadang emosi sellu tk stabil...ada fir utk melancarkan darah ibu dan memberi tenaga pada ibu..
Boleh pakai dan buat pelapik kaki dlm selipar atau kasut sekali ya kpd ibu yg dah sarat utk mengelakkan simpul biawak atau nama kampungnya "krengggg pangkal betis"


Terbaik kita punya pantiliner ni..
Harga murah ja ram13 1bungkus utk 20 keping
Beli 10 bungkus rm100
Promosi sampai feb beli 20 bungkus free 10 bungkus..

pm atau whatsapp Amy 019-2253200
 juga memerlukan agen dan stokist utk membantu Amy.


Jgn risau walaupun pad kita murah tetapi pelbagai pengiktirafan dapat kan..yg penting halal..selamat dr bahan kimia...pad yg anda beli halal rak??..ada sijil lab test tak??
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Amy kongsikan disini dr FB sahabat Amy...

Wani selalu dapat soalan macam ni. Selalunya Wani senyum & tanya, apa maksud anda?
Tahukah anda kebanyakan produk yang dijual di Malaysia mahupun Makkah diperbuat di China atau oleh orang bukan Islam yang lain diseluruh dunia? Kain cotton atau sutera yang kita pakai, bukan kah dari negara China? Apple Ipad/Iphone juga kilangnya di China. Samsung dari Korea. Anda boikot handphone juga ke? Ada x pengeluar handphone muslim?
X salah bermuamalah dengan org kafir. Nabi Muhammad saw kita dulu pun berniaga dengan Yahudi.. Yang penting masing2 berurusan dengan jujur. Mana tahu, berkat mereka selalu bersama kita.. & kita pulak sentiasa menunjukkan contoh muslim sejati, lama2 mereka terpikat dengan keindahan Islam. Secara x langsung dapat kita pahala kan... Ada juga sumbangan kita dalam menyebarkan islam.
Thinking bahawa "buat apa meng'kaya'kan cina" adalah sangat 'cetek' bagi Wani. Of course kalau boleh kita nak membantu semua saudara muslim kita. Tapi itu x bermakna kita kena bermuamalah dengan MUSLIM SAHAJA. Cuma x dinafikan, apabila ada 2 kedai runcit yg menjual barangan yg sama, pilihlah kedai saudara seagama kita sebagai tanda sokongan.
Dalam bisnes Bio Greeno yang Wani ceburi sekarang, memang pengasas kami adalah berbangsa Cina. Nama beliau adalah Dr Eng. Sepanjang penglibatan Wani dalam business ini, beliau sangat2 menghormati cara kita dalam berurus niaga. Surau untuk kami disediakan. Makanan halal dititikberatkan. Beliau mula faham tentang aurat, tentang boleh bersalam/bersentuhan dgn bukan muhrim atau tidak... Beliau mula dengar perkataan2 seperti In Shaaa Allah, Alhamdulillah dsb. Adakah itu sesuatu yang buruk? Dari sinilah kita sebagai muslim harus menunjukkan model & contoh terbaik kepada kawan2 kita. Hidayah itu milik Allah. Jika terbuka hati nya untuk Islam, tentulah kita akan jadi orang paling gembira kerana kita paling dekat dengan mereka.
Untuk yang selalu cakap macam tu, cuba check balik, berapa jumlah zakat yang anda sumbangkan setiap tahun? Berapa sedekah anda beri setiap hari? Kebanyakan orang memang suka complain & condemn itu ini. Tapi mereka lupa, ada ramai kawan2 kita diluar sana yg terkapai2 sebab duit cukup2 makan. Anak ramai nak dibesarkan. Gaji dah ala2 sampai siling sebab x ada kelulusan tinggi. Memang takat tu je boleh pergi. Adakah anda sendiri keluar duit poket anda membantu mereka? Kesemua 40 jiran disekeliling anda, anda pasti rumah mereka cukup beras? Mampu kah anda dari segi ekonomi membantu semua org disekeliling anda?
Disinilah kami membantu dari segi memberikan peluang perniagaan kepada semua orang. Produk kami Alhamdulillah terjaga kualiti & status Halal nya. Harga sangat2 reasonable malah lagi murah daripada pesaing. Nak mula pun tak perlu modal banyak. Pelan pemasaran masha Allah memang menguntungkan sangat2. & syarikat kami sangat2 bermurah hati sponsor itu ini untuk beri kita training & beri kita pengiklanan percuma. Mentor2 bersedia beri bimbingan perniagaan secara PERCUMA. Ada tak usahawan muslim diluar sana yang willingly nak coach anda mulakan perniagaan tanpa perlu dibayar 1 sen pun untuk MASA mereka??? Ada business consultant kat luar sana yang sanggup spend masa tunjukkan cara macam mana nak buat sales, buat online & offline marketing, cara maximise bonus, macam mana nak kira pendapatan dsb? Ada?
Anda mungkin berbangga kerana anda merupakan seorang kontraktor muslim, atau tokey kedai, butik, spa, restoran... Tapi cuba check, sepanjang anda menjadi 'jutawan' melalui perniagaan anda, berapa ramai org sekeliling yang anda bantu mereka menjadi jutawan juga? Ada x? Ke anda kaya sorang2?
So please, sebelum nak condemn business network, atau condemn kenapa kami buat bisnes dengan founder chinese, check balik apa sumbangan anda pada masyarakat. At least our Dr Eng memang terbukti telah melahirkan >100 orang jutawan (bumi & non bumi) sepanjang 23 tahun beliau dalam industri Network Marketing. & In Shaa Allah melalui syarikat Bio Greeno Sdn Bhd kami mensasarkan kelahiran sekurang-kurangnya 100 lagi jutawan. Kita target nak consistent kan income at least 5 angka setiap bulan. Kalau anda masih ragu2 lagi, buatlah solat istikharah. Kami bukan jenis yang memujuk rayu atau push2 anda join kami. Memang itu bukan cara kami. Jika nak ilmu, murid yang cari guru kan. Anda tahu di mana nak cari kami (",)

MLM HARAM?

Sebelum menjawab soalan itu, fikir sejenak, dlm industri yg terang nyata mengamalkan riba (yg tentu2 haram), bagaimana status halal gaji mereka? Cuba fikir...
Untuk status halal/haram MLM, rujuk video ini :
Hukum Perniagaan Berkonsepkan MLM - Ustaz Azhar Idrus: http://youtu.be/mW1sP2AjNmA




Bear in mind, kami menjual produk yg bermanfaat untuk kegunaan harian pengguna, bukan jual 'sistem piramid' mahupun 'sistem cepat kayap'. So tiada istilah goyang kaki dapat duit ye. Anda x boleh lari dari 3S (selling, sponsoring & servicing), which is lebih kurang macam perniagaan francais yg lain. X de sales, X de bonus. More info needed? Just PM or whatsapp me... I'm happy to help (",)
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...


Testimoni terkini dari lelaki sendiri.. bagus untuk pinggang. Kalau kerja berat yang boleh sampai sakit-sakit pinggang tu boleh pakai pad herbal plus... 

Pad herbal plus ni tak berbau jadi kalau pakai orang pun tak tahu..




Sapa kata orang perempuan aje yang boleh jual pad? Orang lelaki pun sama hebat mcm orang perempuan tau.


Tak ada kisah pun dia nak share gambar pad dlm kasut ni.. kan share untuk kesihatan kita juga. Herbal Plus ni mengandungi herba.. ia menghilangkan masalah kaki berbau atau pun penyakit kaki yang lain. Selain dari itu ia memberi tenaga.



video

Satu lagi testimoni... ni Amy ambil masa kat seminar minggu lepas. 

Sekarang Amy memerlukan agen utk pad Herbal Plus dan Stokist utk Herbal PLus..

Whatsapp Amy 019-2253200



Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Pagi ni Amy nak share testimoni dr sahabat Amy sendiri. Anak beliau demam, selsema, batuk, berkahak dan bila tidur nafas berbunyi. Tambahan pula anaknya ada asma.





Alhamdulillah setelah mengambil Spring Life Stem Cell dan Golden Clam, anaknya sudah boleh tidur dengan lena tanpa diganggu selsema, batuk dan kahak.

Amy harap anaknya akan sembuh dari asma dan alergi. Amin.


Ada yang tidak berpuas hati dengan harga Golden Clam dan Spring Life. 

Golden Clam RM148 sekotak = 65pv

Golden Clam diperbuat dr Kima Emas yang diberi makan Alga Organik (Spirulina). Diternak di kolam air semula jadi yang hanya terdapat di Tasik Hualian,Taiwan. Kima kat tempat lain tak leh makan byk2 sbb laut skang ada mcm2 logam berat dan pencemaran yang lain.


1 tablet Golden Clam bersamaan 100 kima Emas yang telah diextrakan sebanyak 3 kali. Isinya ye bukan kulitnya. Golden Clam adalah nutrisi utk menguatkan fungsi hati membuang toksin.

Spring Life RM250(50mlm) = 100 pv

SpringLife Stem Cell pula ia di perbuat 100% kristal putih hasil teknologi Jepun. Untuk menghasilkan satu botol 50ml Spring Life, ia memerlukan 1kg Kristal putih dan dibakar selama 8 jam. Ia adalah hasil 15 tahun kajian Prof. Okada.

Spring Life mengandungi Silica yang mengaktifkan ips stem cell dlm badan kita. Ia membantu pertumbuhan dan pembaikkan semula sel. Silica juga adalah penyelamat penyakit Jantung Coronary.
Selain dr mengandungi silica ia juga dapat menjaga PH badan kita agar kekal beralkali kerana badan yang berasid dan kotor adalah punca salur darah tidak sihat dan kanser.


Promosi bulan Februari.

Nak jimat, Amy syor kan ambil pakej seperti di atas atau..


2 kotak Golden Clam
 + 
1 botol Spring Life = RM500

Pembelian 100pv dan lebih.. automatik jadi ahli seumur hidup dan akan dapat bonus 5% bila cukup bulan.

Nak tahu lebih lanjut boleh whatsapp Amy 
019-2253200
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...



Siapa nak buat bisness gilersss senang plan dia...modal rm6000 dapat balik rm10000 last offer hingga februari ni jerr.

Jual produk repet order tiap bulan..mampu milik..senang jual....dlm masa 3 minggu jer dah balik modal dgn keuntungan skali...boleh pula melawat langkawi 3 hari dua mlm secara percuma dan seminar usahawan online selama 2 hari 1 mlm kat hotel bangi juga secara percuma!! 



Cer tanya bisness apa kita keluar modal 6k dapat balik 10k lps tu bimbingan cara bniaga..jual produk..teknik2 marketing semuanya percuma..!!!! Ni bukan kelas merepek repek tapi seminar usahawan dr pakar dan jutawan yg memang berniaga realiti bisness hampir 20 tahun pgalaman..peniaga berbangsa cina yg sanggup bkongsi rahsia jutawan dgn kita..takmo ker??



Why become a follower when you can become a pioneer?
Jangan tunggu2 lagi. Satu kontena dah licin. Now kontena baru dah sampai.

Nak tunggu berapa lama lagi? Biar kita yang mulakan dulu. Biar kawan2 kita follow kita. Jangan nanti bila kita baru nak mula, semua prospect kita dah jadi agent under orang lain. Masa tu menyesal sebab tak nak beranikan diri ambil langkah pertama.



Tak ada RM6000 tak pe, masih boleh jadi agen..

PM or whatsapp Amy ... Modal RM200 jer dah boleh mula niaga .



P/S : TIADA yuran ahli NOR yuran renew. Marketing plan simple & provide win-win situation. Bimbingan & latihan keusahawan diberi PERCUMA selagi badan ni masih terdaya. So siapa cepat dia dapat jadi my direct protege. Kalau dah ramai sangat nanti x dapat personal touch selalu.

Pm/whatsapp019-2253200






Assalammualaikum...

Perkongsian dihari minggu. Sesuatu yang harus Amy dan keluarga amalkan sepanjang hidup kami.. 



Ok, nak siap-siap. Hari ni ada jemputan kawin adik Hazawani.
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Amy nak share satu lagi testimoni dari pengguna pantyliner Herbal Plus.

Setelah 10 hari guna pantyliner HERBAL PLUS, Keputihan hilang, rasa seleza dan nyaman.

Tiada bau herba dan sakit akibat peranakan rendah berkurangan.


Whatsapp Amy 019-2253200




Amy memerlukan 3 orang stokis lagi.. 


Testimoni dah melambak-lambak,permintaan memang tak menang tangan sampaikan stok kat HQ habis. Modal serendah 6k dan pelbagai insentif yang disediakan oleh syarikat seperti GMC, lawatan ke kilang Paul Penders Langkawi, Lawatan ke Taiwan dan byk lagi. Kalau betul2 berusaha boleh dapat 5 angka sebulan tak sampai setahun.




Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Walaupun skang heboh citer pasal KPOP yang tak berapa best nak dengar tapi drama Korea yang terbaru ni betul-betul menarik perhatian Amy. 

Amy suka betul ngan Kill Me Heal Me OST ni... lagu rap dia sesuai ngan jln citer. 






KILL ME HEAL ME...
Pelakon yang sama ngan citer Secret Love.. Ji sung dan Hwang Jung Eum.

Amy tengok citer ni kat dramacool dan myasiantv. Kisah seorang lelaki yang mempunyai 7 personaliti dan seorang psychiatry.


  • Episodes: 20
  • Release Date: January 7 - March 12, 2015 
  • Runtime: Wednesdays & Thursdays 21:55
  • Language: Korean
  • Country: South Korea



Plot..
A traumatic childhood experience causes third-generation chaebol Cha Do-hyun to have memory lapses, and his personality fractures into seven different identities. He is treated secretly by Oh Ri-jin, a first-year psychiatry resident, who eventually falls in love with one of his personalities.


HEALER...

Satu lagi drama yang Amy suka tapi Amy lagi suka citer Kill Me Heal Me tu hihihi. 



  • Drama: Healer 
  • Revised romanization: Heelreo
  • Hangul: 힐러
  • Director: Lee Jung-Sub
  • Writer: Song Ji-Na
  • Network: KBS2
  • Episodes: 20
  • Release Date: December 8, 2014 - February 10, 2015
  • Runtime: Mon & Tue 21:55
  • Language: Korean
  • Country: South Korea

Plot

Kim Moon-Ho (Yoo Ji-Tae) is a popular reporter at major broadcasting company. One day, he learns the truth of a case that took place in the past. He intentionally approaches people who are related to the case and helps them. While doing so, he agonizes over the truth and beliefs. 
Meanwhile, with the help of Kim Moon-Ho, internet reporter Chae Young-Shin (Park Min-Young) and Seo Jung-Hoo (Ji Chang-Wook), known as "Healer," grow into real reporters. 




Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera..

Sekejap aje dah hari Jumaat, dah 5 hari anak-anak start sekolah. Tahun ni anak Amy yang kecil sekali dah darjah satu, skang tiga-tiga satu sekolah. Senang sikit dah tak delah terkejar-kejar sangat seperti sebelum ni.


Nasiim... Biar pun dia dah biasa pergi sekolah tapi Amy tetap risau.. kat tadika toilet dekat ngan kelas, bersih dan tak de masalah air tak de. Skang walaupun toilet agak dekat ngan kelas tapi biasalah kan toilet kat sekolah memang ada macam-macam citer. Dia pulak lepas rehat aje nak gi toilet.. nasib baik abang Faris dia rehat sama waktu ngan dia. Abang Irfan pulak rehat tak sama. 




Perhimpunan hari Isnin.

Abang Faris pulak setiap pagi lepas aje pintu pagar sekolah tu pegang tangan adik dia dan hantar sampai barisan kelas adik dia, mamanya tengok dr luar pagar rasa terharu.. kat rumah bukan main lagi kat sekolah abang mithali.


Petang pergi sekolah KAFA pulak. Kalau orang yang tak kenal mesti kata dia sombong, sebenarnya kalau dia tak kenal orang dia tak gheti nak bercakap... senyap aje.



Semalam jumpa gambar dalam train masa kat Spain dlm FB adik ipar Amy... tunggu dia keluarkan gambar dr dalam kamera dia bertahun. Hahaha nampak gomok.


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Testimoni terbaru Spring Life dan Golden Clam.



Spring Life meng 'clear'kan road block dlm saluran darah kita. 


Kepada yang mempunyai masalah yang ada kaitan dgn salur darah yang ada road block sangatlah  digalakkan utk mengamalkan Spring Life.

Spring Life diperbuat dr Silica semula jadi dengan teknologi Jepun.


Tekanan darah tinggi, gula darah tinggi dan kolestrol tinggi... SpringLife boleh membantu.



SpringLife juga menyingkirkan asid dalam darah.




Golden Clam makanan untuk hati 

Hati kita masih lagi boleh berfungsi walaupun telah rosak 70%-80%. Hati kita tidak mempunyai saraf.


Hati yang sakit... bukan sakit hati ok, boleh mempengaruhi organ-organ yang lain.


Nak tahu lebih lanjut whatsapp Amy 019-2253200


Spring Life 50ml RM250


Golden Clam 60 tablet RM148.

PROMOSI BULAN JAN & FEB 2015.


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Tsunami PAD HERBAL PLUS telah melanda.. rupanya ramai yang tak tahu yang pad HERBAL PLUS dapat membantu merawat buasir.



Pada mereka yang nak tahu pasal pad Herbal Plus ni, Amy minta maaf ye kalau lambat reply. 



Pada mereka yang ada masalah buasir dan nak tahu bagaimana merawatnya.. bolehlah hubungi Amy. Insyaallah, Amy akan membantu.

Selain daripada masalah buasir, pad Herbal Plus juga dapat membantu mengeluarkan angin dari dalam badan.

Pad Herbal Plus juga dapat membantu masalah kayap.



Amy memerlukan 3 orang stokis untuk membantu Amy, Herbal Plus sekarang memang mendapat sambutan hangat sampai stok kat hq habis. Amy punya pun tinggal 2-3 set sahaja lagi. Kepada yang berminat nak buat side income atau business online boleh hubungi Amy.

Whatsapp Amy 019-2253200