hilmirdadaud.blogspot.my

Sunburn In Lisbon.. Interdente ke Carcais

| On
March 23, 2015
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Rabu, 22/10/2014.

Bercuti di Portugal

Lebih kurang pukul 9 pagi... lepas breakfast kami pun keluar dr rumah tumpangan tu.

Tempat yg teksi semlm tu turunkan kami tu Anjos, hostel kami tu Interdente. 2 Stesen yg berhampiran p jln kaki penat tu.


Bercuti di Portugal

Stesen Metro Interdente betul-betul depan rumah..

Hati-hati apabila berjalan dan tarik beg di Portugal kerana ada banyak najis anjing.

Bercuti di Portugal
Dr balkoni bilik... seberang jln tu pun ada tangga nak turun ke stesen Metro.

Bercuti di Portugal

Tiket Metro... tambang dr Interdente ke Rossio 1.90euro. Harga kad tu lain ye...


Sempat posing lagi...



Bercuti di Portugal

Keluar dr Stesen Metro menuju ke Rossio mencari hentian bus HOHO.

Bercuti di Portugal

Tak jumpa lagi kedai yg jual tiket bus HOHO.

Bercuti di Portugal

Jumpa pulak Ask Me Lisboa ni... boleh tanya macam-macam kat sini. Boleh tanya n ambik map tiket bas kat tempat lain... ok.

Bercuti di Portugal
 Polis sedang meronda... bilalah kat KL ni nak ada benda camtu....

Bercuti di Portugal

Cer tengok jalan dia ni, jln kete ke jln orang ke semuanya "pesen" camni.... camnerlah roda beg tu tak rosak. 

Bercuti di Portugal

Sebenarnya nak ambil gambar tram tu tauuu bukan gambar couple tu.

Orang yg kat Ask Me Lisboa tu suruh kami ambil train kalau nak ke Cascais... cara yg paling mudah tapi train station tu jauh sikit... dr Rossio kami menghala ke laut.

Bercuti di Portugal

Jumpa 3 ekor semut besi..

Bercuti di Portugal
 Tak pernah terfikir nak buat gaya cam tu....

Bercuti di Portugal

Bercuti di Portugal

Akhirnya sampai train station... jauh tuuu berpeluh ketiak hehehe. Kat sini boleh beli tiket train dan tiket kapal sekali. Amy tak tau pulak distinasi kapal tu... 

Kami ambil ticket train ke Cascais dan tiket bas dr Cascais ke Sintra 15.50euro.

Bercuti di Portugal


Bercuti di Portugal

Berposing dalam train pulak....

Bercuti di Portugal

Dalam perjalanan nak ke Cascais tu Amy nampak Belem tower dan Jabatan mcm kat San Francisco tu....

Ok lepas ni sambung pulak citer kat Cascais...
6 comments on "Sunburn In Lisbon.. Interdente ke Carcais"
  1. serious bestnya tengok pergi negara orang.. terasa nak ke sana

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
  2. Perginya pun bukan selalu Amy jadi itu yg posing pun kena ala-ala yg tak biasa dibuat:)
    Menarik tempatnya..

    ReplyDelete
  3. bestnyer,,,bangunan dia semua antik...
    canggih la polis dia org... hehe./

    ReplyDelete
  4. seronoknya amy muda2 lagi dah berpeluang jalan2 tengok negara orang

    ReplyDelete
  5. Salam jumaat. Hee meriahnya pergi negara portugis itu. Nnti adalah polis Melaka atas motor kaki itu bila portugis kembali ke Melaka. Kihkih2

    ReplyDelete
  6. Salam Amy....Wah merantau ke negara org...cantik2 bagunannya yer..Wajib posing2..klu tak rugi!hehe...

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)