hilmirdadaud.blogspot.my

Taiwan.. Hari Pertama.

| On
June 12, 2015
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari Jumaat lepas Amy ke Taiwan bersama-sama group Greeno. Kami pergi 12 orang. Amy, auntie Baini dan Auntie Ika pergi hari Jumaat manakala yg lain dah pergi hari Khamis.

Sepatutnya kami sampai Taiwan pukul 2:30 petang tapi kami lewat setengah jam... laluan udara jem kot. Keluar dr arrival hall tu terus nampak tourist guide kami... disebabkan lewat sangat dah tak sempat nak gi register I Taiwan kat airport tu. I Taiwan tu utk guna wifi kat sana.

bercuti di Taiwan

Kami sampai sana... kawan2 yang lain dah setengah hari berjalan. Kami terlepas beberapa tempat yg menari seperti Grand Hotel yg sangat cantik. Dari airport kami terus di bawa ke masjid utk solat. kawan-kawan yang lain pun tengah tunggu kami kat sana.

bercuti di Taiwan

Ivy... tourist guide kami.


bercuti di Taiwan


Amy bayangkan kawah gunung berapi tu betul2 berbentuk kawah tapi kawah gunung ni tak pulak. 

bercuti di Taiwan

Berhati-hati..


bercuti di Taiwan

Kat sini bising dengan bunyi dan bau sulfer kuat. Bunyi tu Amy tak pasti bunyi wap yg keluar atau bukan.

bercuti di Taiwan

bercuti di Taiwan

Jalan menghala ke tempat letak kereta. 

bercuti di Taiwan

bercuti di Taiwan

Cuaca mendung macam nak hujan tp tak hujan.

bercuti di Taiwan

Malam kami makan kat restoran Yunus. Tak sempat nak ambik gambar. Masing2 dah kelaparan. Restoran Yunus ni agak terkenal juga... dan sedap. 

bercuti di Taiwan
Lepas makan kami diturunkan di stesen Xiamen. Kat situ ada pasar malam. Amy ingatkan macam pasar malam kat sini.. macam gerai tapi kat sana kedai.

bercuti di Taiwan

bercuti di Taiwan
Tema Auntie Baini dan Auntie Ika masuk kedai Sasa. 
Memborong Elizabeth Arden Sunflower, Green Tea botol yg paling kecik NTD299 lebih kurang RM30. Amy beli 5thAveneu 30ml NTD 399 lebih kurang RM40.

bercuti di Taiwan

Macam nilah rupa pasar malam dia.

bercuti di Taiwan
Auntie Ika... comel.

bercuti di Taiwan

bercuti di Taiwan
Xiamen Station.
Kami berkumpul di sini sebelum balik ke hotel.
bercuti di Taiwan

Macam rombongan Cik Kiah kan... sesuka hati berkumpul kat tempat orang nak jalan.
bercuti di Taiwan

Nasib baik DR Eng.. Pengasas Sykt Bio Greeno pergi bersama kami.. senanglah nak cari jalan balik. Nak tawar menawar pun senang. Ramai yg Amy jumpa tak tau BI .. dia bantai cakap bahasa dia ngan kita macam kita faham aje gaya dia.

bercuti di Taiwan

bercuti di Taiwan

Singgah 7-11 jap. Dr Eng tunjuk banyak produk Golden Clam kat pasaran Taiwan termasuklah brand Quaker.

bercuti di Taiwan
Hotel kami Les Breezy.

bercuti di Taiwan
Kami dapat bilik besar.. kalau bawa family 5 orang pun boleh tido.

bercuti di Taiwan

Walk in wardrobe..

bercuti di Taiwan
Toilet.. ada bath tub tapi Amy tak letak gambarnya kat sini sbb ada gambar yg tak patut dilihat oleh mata kita.

bercuti di Taiwan

 Shower + Sauna.

bercuti di Taiwan

We are waiting For u..

Kami akan ke Taiwan lagi bulan 10 ni .. sapa nak join percutian yg free ni dan sanggup dibimbing dan berusaha keras bolehlah whatsapp Amy 019-2253200.

Nak percutian yg free mestilah kena usaha lebihkan.. bukan senang nak dapat percutian free ni. 
Be First to Post Comment !
Post a Comment

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)