hilmirdadaud.blogspot.my

Dah lama tak mengecat...

| On
September 03, 2015
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Kawan -kawan Amy ramai yang ke dataran tegok sambutan Merdeka tahun ni tapi Amy kat umah mengecat.

Dah bertahun tak mengecat punya pasal sampaikan sorok berus kat mana pun dah lupa. Amy menghabiskan cat dolu dolu tu aje... banyak lagi rupanya. Konon-kononya nak cat kaler samarkand, Amy yang tak perasan nama kat tin tu yakin aje mengecat.


Bila dah separuh dinding rasa pelik pulak.... apasal kaler dia pink ek? mungkin nanti dah kering kaler lain kot. Amy pun teruslah mengecat sampai abis...

Bila dah kering pun masih pink lagi... Laaa rupanya Amy salah ambik cat daaa. Hampeh.

Nak buat camner kan... tangan dah sakit, Amy tak kuasa dah nak cat kaler lain pulak dah. Belasah ajelah PINK pun PINK lah.


Baki wallpaper pun ada lagi tak lah banyak tapi cukuplah utk dinding kecik tu. Gam yang dah bancuh pun ada sebotol penuh tu. Punyalah excited nak menampal wallpaper tapi bila saat nak meng gam... gam tu pulak dah tak boleh meng gam. Rasa nak nangis masa tu jugak... dah lah penat. 
En hubby Amy cakap gam tu dah lama benar bau pun dah masam... dah expired dah.


Dah dah... malas dah. Macam ni aje dah.

Lantak lah kat situ... simpan balik wallpaper tu tahun bila dia akan keluar lagi... Amy pun tak tau.

Malam tu pulak ada ceramah Golden Clam dan Spring Life... majoriti orang cina. Orang melayu bab kesihatan ni kureng sikit.



Ceramah belum start barang dah abis dah... sale RM100K malam tu.

Masing-masing hangkut berkotak-kotak. 

Sedikit penerangan tentang Spring Life Silika.


Silika adalah mineral penting yang diperlukan oleh tubuh kita. Ramai yang masih tak tau tentang ni.

Lepas ni boleh tengok kat botol mineral tu ada dia tulis kandungan mineral. Air mineral avian lebih mahal dan silika dia juga lebih banyak. Yang paling bagus... Silika ni boleh mengclearkan roadblock kat dalam salur darah kita tu.


Hati kita tak ada saraf so kalau dia sakit pun kita tak tahu sehinggalah dah kritikal.


Hati merupakan stor dalam badan kita... kalau stor rosak yang lain pun terjejas juga.


Jadi kita perlukan makanan untuk kuatkan balik fungsi hati. 

Golden Clam telah diiktiraf oleh JKM sebagai makanan bukan ubat... Jadi ia selamat dimakan. Golden Clam ni bukan dibuat dari etok yang kat Malaysia ni tau...

Etok tu tak leh makan banyak-banyak nanti gaut nanti.




2 comments on "Dah lama tak mengecat..."
  1. dah habis cat banyak macam tu, memang tak la kan nak cat balik..huhu..tapi kaler tu cun dah tu..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)