hilmirdadaud.blogspot.my

Hati kita...

| On
September 10, 2015
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ni nak share sikit tentang hati... Apa yang kita tahu tentang hati kita.

Hati masih dapat berfungsi seperti normal walaupun 70%-80% sel-sel hati telah mati, tidak terasa sakit kerana hati kita tidak mempunyai saraf. 

Daripada kajian Prof. masso Omata, Prof, Fakulti Perubatan, Universiti Tokyo, Jepun.... Penyakit hati adalah pembunuh senyap.


liver

Penyakit hati ok bukan sakit hati tau... Hehehe.

Kalau hati kita sakit.. Secara tak langsung ia akan mempengaruhi organ organ yang lain seperti jantung, ginjal, pankreas.

Sapa kenal pelakon ni?
Pelakon ni selalu Amy nampak dalam TV masa Amy kecik- kecik dulu...

Jadi kita kenalah start jaga hati kita... 

food for liver

Sekarang Amy sekeluarga ambik golden clam sebab golden clam ni memang dah diiktiraf oleh Kementerian kesihatan Taiwan adalah makanan untuk kesihatan hati. Kat Malaysia buat masa ni KKM iktiraf sebagai makanan... So selamat dimakan. 
Bio Greeno Sdn bhd satu satunya syarikat kat dunia ni yang mengedarkan golden clam. Kalau ada syarikat lain yang jual... Tu tak ORI ok.

Be First to Post Comment !
Post a Comment

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)