hilmirdadaud.blogspot.my

Love Through a Millennium vs Queen In Hyun's Man...

| On
December 04, 2015
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Semalam masa Amy membelek-belek dramacool.com... mana lah tau kot ada citer best, Amy terjumpa citer Love Through A Millennium ni, Amy pun apa lagi tanpa berlenggah-lengah terus cari info dia. Amy suka gi dramacool sbb dia tak de iklan hehehe.


Sebenarnya Amy ni tak de lah minat sangat tengok citer cina ni sebab dah puas tegok dah masa kecik-kecik dulu... Zaman tak de Astro dulu bila bosan tengok citer melayu, Amy tengok citer hindustan dan citer cina. Zaman yang ada macam-macam skang semua citer Amy tengok kalau ada masa.

Ok sambung balik... rupanya citer ni citer Queen In Hyun's Man (2012) versi cina laaaa.... macam citer Hana Kimi dan Itazura Na Kiss yang ada versi Jepun, Korea dan Taiwan. Citer Full House pun ada versi Thailand.
Zaman skang ni banyak pulak satu citer 2-3 versi ye. 



Love Through A Millennium

Based of the popular Korean drama Queen In Hyun's Man, this Chinese version tells the same story of a love that happens between two people from different eras. Imperial scholar official, Gong Ming 公明 (Jing Bo Ran) accidently time-travels two thousand years into the present where he meets actress Lin Xiang Xiang 林湘湘 (Zheng Shuang). Their story is one of love, fate, and commitment.

Citer ni baru keluar tahun ni(2015), mungkin dah ramai yang tau kot ... Amy aje yang tertinggal hehehe.


Queen In Hyun's Man

Kim Boong Do is a scholar who had supported the reinstatement of Queen In Hyun when Jang heebin's schemes resulted in her being deposed and replaced as King Sukjong's queen consort. With the help of a spell when he is in going to be killed in a fight he travels 300 years into the future of modern Seoul and meets Choi Hee Jin, a no-name actress who is expecting a career renaissance through her role as Queen In Hyun in a TV drama. She helps him to know about the history of his time and change some events. After that they start to develop feelings for each other, but is it possible for them to have a successful relationship?



Bagi Amy... Amy lebih suka versi Korea punya. 



Versi cina ni walaupun dia banyak ubah tapi jalan citer masih sama lagi. Citer korea dia time travel 300 tahun dan citer cina 2000 tahun.
Amy baru tengok sampai episod 5 tapi rasa macam tak berminat nak tengok sampai habis.

Buat masa ni hanya ada satu sebab aje... sebab Amy rasa slow sangat jalan citer ni. Dah malas nak meng'foward'kan dah. Lagipun ada banyak kerja lain nak buat kat dapur tu hehehe.

2 comments on "Love Through a Millennium vs Queen In Hyun's Man..."
  1. Salam singgah!

    Akak dah lama tak tengok cerita TVB (Eh, ada lagi ke TVB ni?) dan juga Hindustan. Memang dah tak in sekarang ni dengan citarasa ^_^ Bab drama Korea tu ahah, adalah banyak juga minatnya. Entahlah tak tahu kenapa. Nak kata dok ralit tengok pretty boys tak juga. Akak lagi suka kalau hero drama Korea yang matured sikit. Maybe sebab utama jalan ceritanyalah...

    ReplyDelete
  2. Sy da lama xlyn drama cina sbb diorg byk tiru drama korea haha

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)