hilmirdadaud.blogspot.my

Macam-macam...

| On
December 17, 2015
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...


Dah dekat 2 minggu lif rosak... tinggal 1 aje yang boleh berfungsi. Kalau dah terlepas sabar ajelah nak menunggunya. Kena tunggu dia turun pastu naik sampai atas dan turun balik... punyalah lama nak kena tunggu. Nak turun naik tangga.... 15 tingkat . Pengsan.



2 hari berturut-turut gi sekolah menengah. Hari pertama kedai buku aje buka, koperasi dah buka tapi tak menjual lagi. Hari Kedua pergi koperasi pulak untuk beli baju dan seluar PJ, samping, tie, lencana dan macam-macam lagi.

Kedai buku  sekolah rendah pulak masa Amy datang masih banyak buku yang tak ada. Nak kena datang lagi...malasnya lah hai.



Yang Amy tak puas hati tu kena beli sock sekolah pulak. Amy dah beli sock 4 pasang sebelum tu kat JJ, adehhh. 


Hari-hari nak fikir nak masak apa... 

Sudahnya potong-potong daging burger letak kat dlm roti oblong tu. Tak taulah nak bagi nama apa... kalau letak sosej jadilah hotdog yang ni entahlah. Sayur pulak bukan diorang makan... membazir aje kalau letak sayur. Letak aje timun jepun tu.




Pavlova pulak kena buat 2 biji... itu pun tak cukup.




Si Nasiim tu request nak kek oren... dah seminggu dah. Entah bilalah oven tu berasap lagi. 

Hari ni nak kena gi Koperasi sekolah menenggah lagi... nak tukar seluar PJ. Masa ukur kat sana ok aje tapi bila dah sarung kat rumah nampak tergantung pulak.



6 comments on "Macam-macam..."
  1. bz nye..huhu..sdp nmpk pavlova tuu :)

    ReplyDelete
  2. Salam kenal Amy :)

    Akak pun beli buku anak-anak akak lagi..
    Semalam pergi tutup pulak
    Bila call dia suruh datang hari ahad ni..
    Lama tak makan pavlova .. rasa nak minta sepotong jer dari amy :D

    Akak follow amy #227, jemputlah ke blog kecik akak ye :)

    ReplyDelete
  3. mcm2 hal ye kak...
    tang lif tuh mmg ssh la kalu tak dibetulkan... lagi2 bila jenis umah yg tinggi nyer berbelas2 tingkat...

    sedap nengok buger tuh kompom kenyang...

    ReplyDelete
  4. wow.. stokin pun ada brand sekolah ? aiseh..
    kalo x pakai stokin sek mcm mana ?

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)