Image Slider

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...


Dah lama betul kena peram n3 ni. Rasanya dah dekat setahun hehehe. 

Amy jumpa resepi ni kat blog Kak Azlita ... 




DAGING HALIA

By : Chef Hanieliza
Rujukan : Buku masakan 1 Hari 1 Resepi



Bahan Perap
200 gm daging
3 inc halia muda ~ dihiris
3 sudu makan sos tiram
2 ulas bawang putih ~ diketuk
1 biji bawang merah ~ dihiris
1 sudu makan kicap pekat
1 sudu makan serbuk lada hitam


Daging dihiris nipis dan di cuci bersih, kemudian toskan
Gaulkan daging dengan bahan perap dan perapkan sebentar

Panaskan minyak sedikit, dan tumiskan daging yang telah diperap tadi, kacau rata
Masukkan air dan biarkan daginglembut dan kuah sedikit pekat
masukkan Kapsicum dan tomato
kacau rata

emmm... senang aje kan.. mudah dan ringkas.



Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Sedikit perkongsian tentang keputihan...



Jenis-Jenis Keputihan

1. keputihan fisiologis
- normal dan tidak menunjukan gejala penyakit.
- sering berlaku semasa seseorang wanita mengalami kesuburan dan sebelum menstruasi (kitar haid).
- Lelehen lendir yang normal selalunya berwarna putih atau krim, tidak berbau serta tidak menyebabkan gatal pada bahagian faraj. 
- merupakan petanda yang sangat normal di mana hampir setiap wanita melalui keadaan ini.

2. keputihan patologik.  
- lebih kronik dan menunjukan tanda-tanda penyakit seperti mengeluarkan lendir yang kental, berwarna kuning, kelabu atau hijau, berbau busuk dan menyebabkan kegatalan pada bahagian faraj
- disebabkan oleh jangkitan kuman (bakteria dan/atau kulat) perlu dirawati.


Cara mencegah Penyakit Keputihan

Sebagai langkah pencegahan daripada penyakit keputihan, berikut adalah amalan-amalan yang disarankan kepada semua wanita:

- Sentiasa memastikan bahagian faraj berada dalam keadaan bersih dan kering.

- Elakkan penggunaan pembersih faraj yang menganggu kestabilan PH atau menyebabkan kegatalan.

- Sentiasa menukar atau mengganti tuala wanita semasa menstruasi (haid).

- Gunakan pelapik seluar dalam (panty liner)

- Elakkan juga pemakaian seluar dalam yang ketat dan diperbuat daripada kain satin.

- Jangan menggunakan sebarang produk wangian seperti bedak atau ubat sembur pada bahagian faraj.

- Elakkan pengambilan ubat secara berterusan tanpa nasihat doktor.

- Kurangkan pengambilan makanan yang mempunyai kandungan gula yang tinggi.

-Amalkan gaya hidup sihat dengan mengelakkan aktiviti seks rambang atau hubungan kelamin dengan lebih daripada seorang.

-Elakkan kehadiran benda asing di dalam faraj seperti 
kondom yang tertinggal selepas aktiviti seks.

-Basuh bahagian sulit dengan air yang bersih dan buang air kecil selepas aktiviti seks.

-Berjumpa dengan pegawai perubatan dengan segera dan melakukan pemeriksaan vagina jika terdapat sebarang tanda-tanda yang dinyatakan di atas


Rawat Keputihan dengan Herbal Plus Pantyliner..



Mengandungi ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria 

100% herba semulajadi & pati aromaterapi mencegah bau yg tidak menyenangkan & menjadikan anda lebih segar 

> Pudina : melegakan ketidakselesaan & kegatalan, anti bakteria

> Tea Tree : menguatkan sistem keimunan, melegakan kegatalan & berfungsi sebagai anti-bakteria & antiseptik

> Fennel : melegakan sakit di perut, sembelit & rasa loya

> Leonuri : melancarkan menstruasi & peredaran darah serta baik utk pengecutan rahim

> Actinolitum : melancarkan menstruasi. Menghilangkan bau yg tidak menyenangkan

> Stalactitum : melegakan kegatalan, memperbaiki masalah keputihan, haid tidak menentu & jangkitan bakteria.



Harga Pantyliner Herbal Plus..

1 bungkus RM13

1 bundle (10 bungkus) RM 130

2 bundle (20 bungkus) RM 234 + Free membership + Bonus 5%.


HARGA TIDAK TERMASUK POS


Nak dapatkan harga ahli senang aje... tak perlu bayar hanya bei 2 bundle Herbal Plus automatik jadi ahli dan agen jika berminat.

Berminat nak beli...
Berminat nak jadi agen...
Berminat nak jadi Stokis...


Pm atau Whatsapp Amy 019-2253200


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Dah 2 hari jalan kaki gi sekolah. Selalu ayahnya yg hantar naik kete, kalau mamanya lebih suka jalan kaki aje. 

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Yeyyy.... Mentor Amy, Hazawani masuk majalah wanita..


Dialah orang yang membawa Amy ke dlm dunia Hai O dan Bio Greeno. Sebelum ni Amy hanyalah seorang housewife sepenuh masa... Memasak, mengemas, uruskan suami dan anak-anak, pergi balik sekolah ambik dan hantar anak. Skang masih lagi housewife sepenuh masa Just tambah satu aje lagi... Buat sharing dan jual barang kesihatan.


Sikit cerita tentang Hazawani .... Sebelum menceburi bidang ni, dia ni seorang akauntan kat Petronas. Skang dia dah berjaya menjana pendapatan 5 angka sebulan.

Amy nak sangat ikut jejak langkah dia... Doakan Amy berjaya seperti dia ye..

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Bukan hanya remaja dan dewasa aje yang ada masalah keputihan dan kegatalan tapi kanak kanak perempuan pun ada... 

Baru baru ni ada yang mengadu... anak perempuannya selalu gatal gatal kat miss V dan kat seluar kecik tu ada kaler kuning. Banyak sbb atau punca gatal gatal  kat bahagian miss V salah satunya mungkin sabun yang digunakan utk basuh seluar kecik tu masih ada lagi kat seluar tu... atau dia mungkin terkena keputihan.

Walau apa pun.. pemakaian pantyliner yang berkualiti adalah jawapannya.







Pudina, Tea tree dan stalactitum yg terdapat dlm Herbal Plus mambantu melegakan kegatalan dan anti bakteria. 


Harga Pantyliner Herbal Plus

1 bungkus rm13
1bundle (10bungkus) RM130
2 bundle(20bungkus) RM212 jimat RM48

Harga tidak termasuk pos




Amy memerlukan agen dan stokis diseluruh Malaysia.
Berminat pm atau Whatsapp Amy 019-2253200


Agen 
Modal serendah RM234 anda dapat 20 bungkus 
Free membership seumur hidup.
Bonus 5%
Harga runcit RM11.70 sebungkus.




PLAN D = FAST START ( DM ) MOBILE STOKIST
Jualan Anda ( 60 Bundle + 15 Bundle Free ) 750 Bungkus x RM13.00 = RM9,750.00
Bonus Prestasi ( Diamond Manager ) 3000pv x 25% = RM750.00
Bonus ( Mobile Stokis ) 3000pv x 5% = RM150.00
Jumlah Pulangan Anda = RM10,650.00
Tolak Modal Anda = RM6,360.00
Untung Bersih = RM4,290.00



Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Ramai juga yang bertanya boleh ke mengandung pakai pantyliner Herbal Plus... Amy nasihatkan guna pantliner selepas trimester pertama untuk membantu merawat keputihan dan kegatalan.

Ada juga yang takut ia akan mengecutkan rahim waktu mengandung.

Menurut seorang pakar herbalist, Fennel sejenis herba yang terdapat dlm Herbal Plus jika ianya direbus dan diminum ia sangat baik utk mengecutkan rahim. Kalau diletakkan di dlm pad, hanya bila ada darah (haid/nifas) barulah ia bertindak balas. Jadi jangan risau... ia tidak berkesan pada ibu yg mengandung.

Tea tree dan Pudina yang terdapat dalam Herbal Plus dapat membantu menghilangkan kegatalan dan anti bakteria. 

Herbal Plus pantyliner juga dapat membantu mengelakkan kecing kotor ketika mengandung.



Herbal Plus Pantyliner juga memberi tenaga dan jika diletakkan di kaki, ia membantu melancarkan darah dan mengurangkan bengkak kaki ketika hamil.



Pad Malam@ tanggas moden.


 Sepantas 5 saat boosterkan tenaga anda dan menghilang bau hanyir nifas serta merawat pengecutan rahim seperti bertangas! 

walaupun berpantang sendirian

Kekal bertenaga 24jam dan mampu bertangas 








Pad herbal plus malam direka khas utk wanita dlm pantang lps bersalin anak .kegunaan mlm dan wanita yg bersaiz badan besar...

Apa istimewanya pad ni utk wanita dlm pantang..

-anti kebocoran walaupun darah nifas lps bersalin banyak

-membantu memberi tenaga kepada ibu selepas bersalin...krn pad herbal plus extra longni ada tenaga FIR melancarkan darah ibu dlm pantang dan mampu mengecutkan rahim

-Herba yg terkandung didalam nya mampu menyah bau hanyir darah nifas

-biasanya wanita dalam pantang akan mengalami kegatalan dan tidak selesa.
herba tea tree yg ada dalam pad ini mampu untuk melegakan kegatalan krn fungsinya adalah anti bateria dan atiseptik

-fungsi anion juga mampu melindungi kemaluan drp pelbagai penyakit dan bakteria
-» dapat membantu menyembuhkan luka jahitan lps bersalin dgn cepat

-melegakan sakit "rengat" lps bersalin akibat darah kotor atau nifas yg tidak habis keluar..

-mengecutkan buasir..biasalah ni ramai ibu- ibu lps bersalin terkena buasir tapi malu nk mengaku dan tk tahu nk cari ubat.. Memang bnyk fungsi pad extra long atau pad dlm pantang ni...

- Harganya sgt murah hanya rm13 sebungkus ada 8 pcs..


Amy memerlukan agen dan stokis Herbal Plus diseluruh Malaysia.


Pm atau Whatsapp Amy 0192253200

Modal utk agen serendah RM234 akan dapat 20 bungkus Herbal Plus + free membership seumur hidup dan bonus 5%.




PLAN D = FAST START ( DM ) MOBILE STOKIST
Jualan Anda ( 60 Bundle + 15 Bundle Free ) 750 Bungkus x RM13.00 = RM9,750.00
Bonus Prestasi ( Diamond Manager ) 3000pv x 25% = RM750.00
Bonus ( Mobile Stokis ) 3000pv x 5% = RM150.00
Jumlah Pulangan Anda = RM10,650.00
Tolak Modal Anda = RM6,360.00
Untung Bersih = RM4,290.00
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

 Hari ni Amy nak kongsi tentang Buasir. Tip ni Amy dapat daripada seorang sahabat yg merupakan seorang Herbalist dan dlm masa yang sama beliau pun mempunyai Buasir.



Menurut beliau... dalam Herbal Plus ada satu herba yg boleh merawat Buasir iaitu Pudina. Beliau dah cuba semua jenis pad kesihatan akhirnya serasi dengan Herbal Plus. Takkan lah nak tumbuk daun Pudina tu tiap-tiap hari kan... pastu bukan 24 jam boleh letak kat situ jadi kalau guna Herbal Plus kan lebih senang dan menjimatkan masa + boleh pakai 24jam (tukar2 ler).




Info mengenai Buasir. 


Penyakit buasir ni atau Hemmoroid iaitu penyakit yang boleh terjadi dibahagian dubur. 


Terjadi bila saluran darah venus (veins) yang mengembang dan bengkak di sekitar dubur (rektum dan anus)

Ada dua jenis buasir yang utama iaitu :
 Buasir Luar. 
Ia berlaku di bawah kulit, betul-betul di luar pembukaan dubur. Ia mungkin akan menyebabkan sakit dan rasa gatal, terutamanya semasa pembuangan air besar. 
Buasir jenis ini agak lembut (jika dipegang dengan tangan). Ia selalunya berbentuk bulat, berwarna purple. 

Buasir Dalam.
Buasir jenis ini berlaku di bahagian dalam rektum. Selalunya buasir jenis ini tidak sakit. Penderita buasir jenis ini hanya akan menyedari masalah yang menimpanya bila terdapat darah yang keluar dari duburnya.



Testimoni Buasir...




Amy memerlukan agen dan Mobile stockist untuk Herbal Plus..

Hubungi Amy jika berminat.


Whatsapp Amy 019-2253200

Kami memerlukan hanya 300 orang Mobile Stokist diseluruh Malaysia. Tinggal 200 lagi kekosongan. Rebut peluang anda sekarang. 


Modal serendah RM212 utk 20 bungkus Herbal PLus +free membership seumur hidup dan terus layak menjadi agen,


PLAN A :  

Jualan Anda ( 2 Bundle ) 20 Bungkus x RM13.00 = RM260.00

Bonus Prestasi ( VIP Member ) 100pv x 5% = RM5.00
Jumlah Pulangan = RM265.00
Tolak Modal Anda = RM212.00
Untung Bersih = RM53.00



PLAN MOBILE STOCKIST = FAST START ( DM )
Jualan Anda ( 60 Bundle + 15 Bundle Free ) 750 Bungkus x RM13.00 = RM9,750.00
Bonus Prestasi ( Diamond Manager ) 3000pv x 25% = RM750.00
Bonus ( Mobile Stokis ) 3000pv x 5% = RM150.00
Jumlah Pulangan Anda = RM10,650.00
Tolak Modal Anda = RM6,360.00
Untung Bersih = RM4,290.00








Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Pagi semalam beli pagi ni dah sampai... lama dah Amy tak beli online sbb malas ngan pos laju tu. Nasib baik hari ni posmen tu orang lain... dia datang naik van kalau yang guna motor tu jawabnya kena ambik notis kat mail boxlah jawabnya. Dia sampai aje dia call dan tanya sama ada nak dia naik atau Amy yang turun.



Amy beli 3 botol RM150 dapat 2 buku aktiviti n pencil kaler.


Bau dia sedap tak sabar nak bg anak anak.
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Sekejap aje dah hari Khamis kan.. Hari ni hari ke 6 anak anak Amy peksa, esok last. Bila dah 3 orang anak sekali nak peksa rasa mcm nak belah badan jadi 3 pulak... nak hadap diorang dalam masa yang sama. Sekejap si abang panggil sekejap si kecil panggil...

Nasib baik sek KAFA peksa minggu depan, hari Jumaat ni nak buat Hari Guru...... Amy masih tak de idea nak buat apa utk diorang bawa.


Pagi ni Amy kongsikan Doa Pembuka 12 Pintu kebaikan..

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Tajuk macam tak kena aje kan... hehehe. Sabtu lepas Amy gi kelas Greeno kat opis Puchong. Kelas tak selalu diadakan.. jadi bila ada tu kena ambik sempatan tambah ilmu mengenai produk.


Mr Lye kata salur darah dalam badan kita umpama highway dan paip air. Dua-dua kena buat maintenance mcm tu juga salur darah kita. Ramai yang buat breakdown maintenance tapi kurang yg buat preventing maintenance. Dah masuk hospital baru nak berubat.

Kalau paip air ada banyak karat mcm dlm gambar tu... mesti aliran air tak lancar mcm tu juga salur darah kita. Kalau ada banyak road block kat dlm tu camner nak lancar dah lah salur darah kita tu kecik aje. 

 Amy Amily, Miza, Auntie Baini dan Amy yg dah semakin membesar hahaha..


 Bergambar dengan Miza..
Miza ni blog reader Amy... mula-mula beli Herbal Plus untuk kegunaan sendiri tapi tak sempat nak pakai dah abis kena jual.. pastu dia terpaksa menjadi agen.

Kami tak pernah berjumpa sebelum ni... hanya berwhatsapp aje, berborak hari hari mcm dah lama kenal... akhirnya dengan izin Allah swt, kami bertemu di Greeno.


Ramai yg tidak dapat hadir kerana faktor jarak. Cuma Miza dr Batu Pahat dan Kak Mim dr Terengganu yg dapat datang... kami yg lain ni dekat2 KL aje.




Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Minggu lepas Amy, auntie Baini dan Cikgu Zack gi Dayang Dayang Spa lagi untuk hantar 45 bundle Herbal Plus.... lagi 45 bundle simpan dulu kat hq, tak muat kete punya pasal.

Dayang Dayang Spa menawarkan diskaun 50% kepada pelangannya yg baru pertama kali datang.  

Kepada yang tinggal berhampiran Plaza Mont Kiara bolehlah dapatkan Herbal Plus di Dayang Dayang Spa.
Sebelum ni kak Yasmina hanya beli 2 bundle Herbal Plus dan register sebagai agen.

Rebut Promosi beli 2 free 1 + permintaan yang banyak= Kak Yasmina buat keputusan utk jadi mobile stokist. 




Cikgu Zack yang mempunyai pengalaman dalam pasaran Indonesia menerangkan marketing plan pada kak Yasmina dan anaknya Mutiara.


Mutiara akan membawa Herbal Plus ke pasaran Medan, Indonesia.



Bergambar dgn potret pemilik Spa.


 MENGAPA MESTI PILIH HERBAL PLUS???

Diperbuat daripada kapas & gel tumbuh-tumbuhan

Menampung sehingga 200ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (max haid wanita normal = 50ml)

Tenaga FIR membantu melancarkan peredaran darah & keanjalan vagina. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid

Mengandungi ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria
 
100% herba semulajadi & pati aromaterapi mencegah bau yg tidak menyenangkan & menjadikan anda lebih segar
Diiktiraf HALAL (IFRC Asia)

Laporan makmal CONSOLIDATED LABORATORY : keselamatan terjamin

Pengiktirafan ISO14001 pengurusan alam sekitar

Pengiktirafan ISO9001 pengurusan kualiti.



WHATSAPP 019-2253200





Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Hujung tahun lepas register utk TGV Cinemas Movie Club dapat 2 ticket free dan 1 ticket free utk birthday.

Tiket free utk birthday tu tak ambik sbb masa sebulan aje n tak ade citer best... rugi betul.



Nasib baik yang 2 complimentary ticket tu boleh tuntut dlm masa 6 bulan jadi kami pakai untuk tengok citer Avengers.



Bayar 3 tiket aje utk anak2. Dah jimat dah tu.

Best juga citer Avenger yang baru ni.



Herbal Plus...



*** Pad Herba Aromaterapi produk hilangkan keputihan,sengugut,buasir dan rengat atau meroyan semasa berpantang

*** Sepantas 5 saat boosterkan tenaga anda dan menghilang bau hanyir nifas serta merawat pengecutan rahim seperti bertangas! 

*** walaupun berpantang sendirian

*** Kekal bertenaga 24jam dan mampu bertangas :)


Whatsapp Amy 019-2253200

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Pagi tadi gi bank Standart Chartered ... dah alang-alang sampai situ terus menyinggah Pavilion.

 Setiap kali lalu kat Toast Box tu mesti ramai... klu ramai yang beratur sedaplah agaknya tu. Nampak nasi lemak... harga RM3.50. Ada yang beli sampai 4 alaaa nasi lemak tu macam nasi lemak bungkus yg biasa tu. Amy pun beli lah walaupun mahal 4 pulak tu tapi pastu menyesal... rasanya adehhh sedap lagi nasi lemak yg kat tepi jln rumah Amy tu RM1 aje n sama saiz.


Pantang nampak... nak bergambar aje. 
Anak amy skang gi mana2 pun lebih suka pakai selipar jepun... senang katanya nak gi surau atau toilet... Amy pun tak kata apa, ramai yang pakai selipar jepun pun.


Tokyo Street... Amy suka gi sini, ia membuat Amy teringat semula kenangan masa duk kat Yokohama dulu.



 Amy suka kedai ni... Amy suka yang kaler hijau tu.



Konon nak gi Daiso tapi ramai pulak orang... malas nak masuk. Jalan-jalan lagi pastu balik.


Iklan tak berbayar..



DAO kata kalau nak jual...
Jual benda yang boleh MEMBERI NILAI TAMBAH $$$ kepada orang lain!

YES! Saya pilih PAD HERBAL PLUS!
1. PAD HALAL yang boleh dipakai tanpa was2.
(SAHAM AKHIRAT)
2. Harganya mampu milik!
RM13 utk sebulan.

Sehari sekali makan kat kedai pun dah habis RM20.
3⃣PRODUK LAKU KERAS!
Sebulan boleh habis 90 BUNDLE!
4⃣TIDAK BERMUSIM!
Setiap hari ada orang period,ada orang bersalin berpantang.
5⃣TIDAK ROSAK sehingga 3 TAHUN!
Tak macam kuih raya ..tahan sebulan lepas tu berkulat..nak buat kuih raya sampai tak tidur malam.

*eh...banyak lagi lah..
dah la RINGAN!
tak payah bukak kedai!
Allah...Paling best DAPAT TOLONG ORANG!
DAPAT PI UMRAH FREE!
DAPAT PI UMRAH FREE!
DAPAT PI UMRAH FREE!
#MOBILE_STOKIST
#PADHERBALPLUS
#HERBALPLUS

Whatsapp 019-2253200..

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Pagi tadi Amy gi Sukan Tahunan SKSBU, masa pergi tu dah hujan dah. Walaupun  hujan tak lama tapi becak jugaklah padang tu.

 Irfan rumah Shirtlift..
Dia balik awal ngan en hubby... dah demam budak tu rupanya.

Nasiim rumah Green... 



Sementara nak tunggu penyampaian hadiah sempat lagi main tu.

Faris kata dia masuk dancing dancing.. 

Faris rumah Mclay.

 Semangkuk laksa yang kecik ni berharga RM4 dan air botol strawberry tu pun RM4... gatal nak beli sbb tak pernah jumpa punya pasal... hehehe.


Acara larian 8x50 lelaki tahun 3. Dapat tempat ke 2, Sukaneka pun dapat tempat ke 2 jugak.


Masuk sukaneka ... ade 2 acara sukaneka yang pertama dapat no 1 yang kedua dapat no 2. Jadilah daripada tak dapat.



Macam masuk sawah... adehhh rasa malas betul nak sental.

 Pukul 2:30 tak abis lagi kami dah cabut balik...



Demam... Amy letakkan pantyliner Herbal plus yang di basahkan sikit kat dahi dia.