hilmirdadaud.blogspot.my

Bukan Anak Aje Yang Ada Calouring Book Tau...

| On
January 21, 2016

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari bukan nak citer anak yang 'menggaler' tapi citer mamanya pulak yang tiba-tiba 'menggaler' hehehe. Tak pernah mimpi pun nak beli buku 'menggaler' ni untuk diri sendiri.... dulu Amy selalu beli untuk anak-anak aje tapi sejak anak-anak dah besar dan tak pandang dah aktiviti kaler 'menggaler' ni tak de lah Amy beli lagi.



Banyak betul skang colouring book untuk orang dewasa. Masa Amy menyinggah kat MPH hari tu lepas pos hadiah untuk pemenang Giveaway tergerak pulak nak membelek buku ni .... akhirnya terbeli hihihi.

Ada diantara buku-buku tu tulis untuk hilangkan stress.... dalam hati Amy, ini jangan ternampak atau terdengar kat MIL Amy tu jawabnya memang nak kenalah. Mesti dia akan cakap lebih kuranglah ye maksudnya ... Kalau stress kena baca Al Quran.

Amy beli bukan untuk hilangkan stress tau... 


Hasil yang pertama...

Amy kalau bab-bab seni ni memang tak de bakat. Ni namanya kaler ikut suka... belasah aje janji kaler.

Sambil mengadap anak-anak buat homework malam-malam tu ... masa ni lah Amy gunakan untuk 'menggaler' buku tu, sikit sikit lama lama siaplah halaman yang pertama. Masa ni ajelah pun yang boleh buat.





Yang ni pulak entah berapa lamalah boleh siap.

Cantik-cantik gambar dalam buku Secret Garden ni, anak-anak tengok Amy 'menggaler' diorang pun mulalah nak minta buku yang macam ni jugak ....


Banyak kan... satu kotak. 
 Masing-masing bila beli kaler mula-mula aje yang penuh kotak pensil kaler tu lepas tu kotak entah ke mana pensil kalernya entah ke mana. 

Tak payah dah beli kaler yang banyak-banyak tu, bila dah kumpul macam ni macam-macam kaler yang ada.




5 comments on "Bukan Anak Aje Yang Ada Calouring Book Tau..."
  1. saya pun ada buku sebijik mcm tu , tapi lambat betul nak siapkan satu page pun fuhhh

    ReplyDelete
  2. aduh kak... kalu dana mmg tak terbuat lah kak... jenis yg tak minat seni tak minat color2 hehehe

    ReplyDelete
  3. teringin nak mewarna buku ni, lagi teringin bila tengok si sing ji hyo mewarna dlm satu episod RM :)

    ReplyDelete
  4. wah...orang dewasa pun ada ye kak..baru tau~

    cantik2 tengok

    ReplyDelete
  5. skill mewarna lya agk teruk.. huhu..

    mncabar nk kaler corak atas tu..betul2 kna tekun

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)