hilmirdadaud.blogspot.my

Balik Kampung ...

| On
February 14, 2016
Assalammualaikum  dan Salam Sejahtera..

Cuti sekolah CNY ni kami balik kampung Amy tengok nenek, anak-anak apa lagi... merdekalah diorang. 


Tak lekat dalam rumah, ada aje keje diorang. Abis anak-anak ikan pakciknya di buat main.


Alasan nak buang daun kat dalam kolam tu...




Tersesat pokok sawit sebatang kat belakang rumah .. nilah buahnya.


Irfan ni pulak first time tengok buah sawit.




Yang ni adik kepada adik ipar Amy, Ramadan. Kebetulan masa panjat tu sekor kerengga pun tak de tapi bila dah naik banyak pulak yg datang... kelang kabut turun, nasib baik tak jatuh.



Jambatan nak ke rumah jiran sebelah. Jambatan kayu ni pun diorang excited.. rumah kita orang jangan mimpilah nak jumpa jambatan camni.



Start dahhh....




Faris pulak mengejekan gitar yg entah sapalah punya, kang kalau putus tali ke rosak ke puaslah nak mengantinya.



Siangnya hujan... malam pulak sejuk.



Hangkut pokok cili ni balik KL, kat rumah pokok cili Amy tu terbantut agaknya tak besar-besar. Ni tanam yang dah besar terus puas hati.


Faris main basikal sepupunya sampai tercabut tayar.




Jangan ingat kat highway aje yg 'jem'. Masa nak balik Kl... belum sampai Hospital Kuala Pilah lagi dah 'jem' hingga ke Bukit Putus yang peliknya lepas tu jalan dah clear .. tak taulah apa sebabnya.

3 comments on "Balik Kampung ..."
  1. bdk bando balik kg excited lah diaorg kak... mau sume benda menarik perhatian diaorg...

    amboih sekali pokok cili beso dh berbuah lg angkut balik kl ye kak

    ReplyDelete
  2. gaya budak bandar bila masuk kampung tu..hehe

    ReplyDelete
  3. gaya budak bandar bila masuk kampung tu..hehe

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)