hilmirdadaud.blogspot.my

Imej ‘center’ tapi jadi kat tepi ...

| On
July 12, 2016
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Semalam ok aje tapi hari ni Amy tengok semua gambar yang Amy letak kat tengah-tengah semuanya dah kat tepi tapi tulisan elok aje kat tengah. Bukan post yang terbaru aje tapi semua post.



Kalau gambar melintang ok aje tapi kalau gambar ‘menegak’- tak tau nak sebut apa... gambar tu terus ke tepi walaupun Amy dah ‘center’kan imej tu.

Pernah tak ada masalah macam ni?

5 comments on "Imej ‘center’ tapi jadi kat tepi ..."
  1. Tengok kat coding.. ataupun select all dan pilih centet kat bahagian aligment

    ReplyDelete
  2. eca tgk code akak oke je...cuba tmbh coding je la dekat bhgian
    .post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
    .BlogList .item-thumbnail img {
    padding: 2px;
    background: #ffffff;
    border: 1px solid #eeeeee;
    -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
    -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
    box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
    }

    sebelum tanda },
    akak tmbh kod
    align : center;


    kalau xberhasil juga, akak kena buat manual masa update post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ...
      skang dah ok, dia ok sendiri hehehe.

      Delete
  3. x penah terjadi tp selalunya sy akan preview dulu kalau2 ada kesalahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa preview tu ok .ia jadi keesokkan hari lepas publish, demam sekejap agaknya. nasib baik di ok sendiri

      Delete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)