hilmirdadaud.blogspot.my

Deco : Balkoni ... Sebulan Kemudian.

| On
August 01, 2016
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera ...

Dah sebulan beli tapi baru semalam en hubby tolong lekatkan kayu (tak tau apa nama dia) tu ke dinding. Pokok fiddle leaf fig yang beli sekali masa tu pun masih belum dipasukan lagi.



Kononnya nak tanam pokok menjalar supaya boleh memanjat kat kayu tu tapi Amy rasa kalau lekat pokok memanjat plastik lagi ok tak payah nak risau dia panjat ke tak.


Pokok kari dan anak cili Amy dah alihkan kat tempat aircond tu sbb tempat tu lama sikit kena panas. Masa letak kat balkoni sebelum ni macam terbantut pulak pokok-pokok tu. Anak cili tak besar-besar dan pokok kari pulak tak ada pucuk baru yang keluar. Dah seminggu Amy letak kat tempat panas tu barulah nak keluar banyak pucuknya.










8 comments on "Deco : Balkoni ... Sebulan Kemudian."
  1. cantik dan kemas je ruang balkoni akak:)

    ReplyDelete
  2. cantiknya kak amy..teringin nak deko2 ne...insyaallah one fine day nanti :)

    ReplyDelete
  3. Yang Ungu tu pokok lavender ke? Hehe.

    Cabaran tanam dalam pasu. Memang kalau kena direct terus ke matahari, memang ada juga pokok yang susah nak hidup.

    Semoga tumbuhan tu membesar dengan sihat. =)

    ReplyDelete
  4. cun nya dedo tuh kak... aah klu boh pokok menjalar mmg lg cun...
    rajin akak bercck tanam walaupun umah tingkat2

    ReplyDelete
  5. Rajinnya berbakti dengan tanah walau guna pasu...
    Pokok yang belum dipasukan tu, pokok buah tin eh?

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)