hilmirdadaud.blogspot.my

Drama Baru Lagi ...

| On
September 01, 2016
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera ...

Sekarang ada banyak drama Korea baru keluar ertinya Amy semakin bersemagat nak melipat kain. Eh... apa kaitannya, mesti ada yang kata cam tu kan. 

Dalam banyak-banyak keje... melipat bajulah keje yang paling Amy tak berapa rajin nak buat tapi kalau tak buat nanti dia menggunung pulak. Selalunya Amy akan mengadap drama Korea sambil melipat kain jadi Amy dapat 2 dalam 1. Dapat tengok drama dan baju pun siap dilipat.


Moon Lover - Scarlet Heart Ryeo.

Amy suka citer fantasy/time travel aka mengarut macam ni... heheh. Citer ni versi Korea untuk drama Cina Scarlet Heart 2011. Citer ni tentang Ko Ha Jin (IU) yang transported back in time to Goryeo Dynasty.



Moonlight drown by clouds/Love in moonlight

Citer tentang Hong Ra On (Kim You Jung) yang terpaksa 'disguises herself as a man' dan crown prince Hyomyeong (Park Bo-Gum). 



Cinderella and four knights.



Jealousy Incarnate

Citer tentang broadcasting station. Amy tengok citer sebab ada Kong Hyo Jin tu aje...

Kenapa Amy lebih suka drama Korea dan Jepun? Sebab kebanyakan citer diorang ni bagi Amy... bagi Amy tau, Amy kurang sakit hati, kurang emo berbanding citer lain yang sakit hati tak abis-abis.
4 comments on "Drama Baru Lagi ..."
  1. ramai betul yang minat drama korea ni kan.. dkna, tak la minat tapi kalau buka tv ada drama ni layan la jugak..

    ReplyDelete
  2. tak sempat nak layan semua kat atas ni lagi. terbaru dok layan W two World. memang best giler. hihi

    ReplyDelete
  3. Stuju ! Citer korea kurg rase annoying 😊 Tp mek pn dh kurg lyn skang ni sbb kurg mse ntuk tv.

    ReplyDelete
  4. dana kalau drama korea nih memilih2 skit...
    pyh nk layan sume sembarang je... tp yg cinderella n 4 khight mcm best

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)