hilmirdadaud.blogspot.my

SKSBU 'Outdoor' Lagi

| On
November 05, 2016
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera ...

Bulan September lepas citer Nasiim pergi 'outdoor' hari ni citer Faris pulak yang pergi 'outdoor'. Amy ingatkan tahun 4 aje hari ni rupanya tahun 1 dan 3 pun ada sekali. Tahun 1 ke Zoo Negara, tahun 3 ke Farm in The City dan Faris pulak(tahun 4) ke PD, N.Sembilan.  


Nak berjalan punya pasal belum pukul 6 lagi dia dah bangun. Kalau hari biasa kena 'bekejut' baru nak bangun. Kalau boleh pukul 6:30 pagi tu dia dah nak ada kat sekolah. 




Selalu bas tunggu betul-betul sebelah sekolah tapi hari ni bas-bas tu tunggu kat seberang jalan. Kena melintaslah pulak. Pukul 7:45 pagi baru bergerak sepatutnya  pukul 7 pagi. 


Mula-mula duduk depan lepas tu kena pindah belakang. Rupanya yang depan tu tempat cikgu.


Punyalah banyak bas hari ni. Amy kira lebih dari 10 biji. Bas ni beratur dari depan sampai belakang sekolah.


Kat roundabout ni pun ada. 

Sejak anak-anak Amy sekolah kat SKSBU ni, inilah kali pertama Amy tengok punyalah banyak bas untuk aktiviti outdoor. 

Satu gambar aje yang ada muka si Faris ni. Jadilah.


Pukul 6:15 petang baru sampai sekolah balik. Dari turun bas sampailah nak tidur tak abis-abis dia bercerita pasal dia bagi kambing makan. Punyalah seronok. Kilang kristal aje dia kata tak best.
5 comments on "SKSBU 'Outdoor' Lagi"
  1. rindu pulak zaman kanak2 jalan2 buat lawatan macam ni ... Moga jadi anak soleh Faris...

    ReplyDelete
  2. Sronoknya :) kak amy, bgus akak bg pndedahan cm ni kat ank. Learning with experience :)

    ReplyDelete
  3. seronok sgt tu dpt bg kambing mkn..kot2 pasni boleh bela kambing kat umah plak...kikiki

    ReplyDelete
  4. b est nyer dpt g rombongan...smpi 0 bas tuuuu

    ReplyDelete
  5. Budak-budak bandar kan Amy. Derang memang happy sangat dapat buat aktiviti macam tuh. Anak-anak Nany kalau balik kampung ..escited sangat kalau nak bagi ayam makan, kejar2 ayam, nampak biawak. hahah!

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)