hilmirdadaud.blogspot.my

Yeay... Bebas Malware

| On
November 30, 2016
Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera...

Bertahun-tahun ada blog tapi Amy tak pernah ambik tahu pasal malware ni. Masa singgah ke blog Reenri baru tergerak nak ambik tau 😅.

Malware ni sebenarnya mengumpul data sulit, dapatkan access yang tak dibenarkan dan hack komputer kita. Ada banyak jenis rupanya malware ni, Amy aje yang baru tau. Antaranya Virus, Worm, Wabbit, Keylogger, Trojan Horse, Spyware, Backdoor, Dialer dan banyak lagilah. Huh terasa betul macam duduk kat bawah tempurung.



Alhamdulillah... blog Amy ni bebas malware. Ada banyak tempat kita boleh cek tapi Amy cek kat sini.
3 comments on "Yeay... Bebas Malware"
  1. Lega ye Amy
    Boleh kacau-bilau kalau dia duduk dlm blog kita.

    ReplyDelete
  2. btl tu unni pun tak tahu mulanya

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)