hilmirdadaud.blogspot.my

Percutian Di Port Dickson - Ostrich Farm.

| On
December 14, 2016
Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera...

Hujan turun awal pagi, masa bangun solat subuh hujan dah berhenti. 

Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm
Selepas hujan...



Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Air laut surut waktu pagi. Jauh sangat air laut tu. Rasa nak jalan aje ke sana. 


Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Pukul 10:36 pagi. Air dah sampai tepi pantai balik. Barulah rasa macam tinggal kat atas air.



Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Depan bilik...
Rumah kami di KL tak de benda tu, kat kampung oyangnya ada yang kecik aje tapi tak de bumbung. 


Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm
Berjalan ke parking kereta. 


Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Kami dah sampai Ostrich Farm. Amy tak ingat berapa harga tiket dia tapi kami ambik pakej yang ada Ostrich. Rasanya RM6+ kot.


Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Daun untuk makanan haiwan kat situ RM5 seikat. Kambing, ostrich, Kaldai pun boleh makan. 



Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Bagi Ostrich makan pulak. 

Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Budak ni tak nak dekat-dekat dengan ostrich tu... dia takut.

Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Inilah ostrich yang semua orang nak bergambar tu. Baru berumur 3 tahun. Tak silap Amy nama dia Puteri Rajin. Dia telan belimbing sebiji-sebiji nampak belimbing tu berjalan kat leher dia. Bila Amy dekat dengan dia terus dia berkenan dengan kerosang Amy. Rupanya sebab benda tu berkilat.


Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Si Nasiim tu masih lagi takut.


Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Bagi makan kaldai pulak. Cantik line kat belakang kaldai tu, Amy tengok dekat-dekat manalah tau kot orang yang buat line tu. Tengoklah si Nasiim ...  dia jauh aje dari kaldai tu. 



Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

How to train you donkey...๐Ÿ˜‰


Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Kaldai dia takut tapi berani pulak dengan kuda. Nasiim kena bayar RM5.


Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Percutian di Port Dickson - Ostrich Farm

Irfan kena RM 10 sebab dia dah besar. Faris pulak RM5. Kejap aje naik kuda tu, pusing satu round tak sampai 5 minit dah selesai. Lepas tu kami tengok binatang lain pulak.... arnab, ayam, Merak dan banyak lagi. Ingatkan lepas tu nak pergi Muzium 3D dan Rumah terbalik tapi tak jadi.
๐Ÿš™๐Ÿš™ ..... ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜๐Ÿ˜


3 comments on "Percutian Di Port Dickson - Ostrich Farm."
  1. besh kan kalau dapat tunggang ostrich tu...

    ReplyDelete
  2. laaa igt kn td nk tunggang ostrich tu... hehehe... alahai nasiim ;-)

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)