hilmirdadaud.blogspot.my

Tip Kurus : Timbang Berat Badan

| On
April 04, 2017
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Tips timbang berat badan, 3 hari atau seminggu sekali, the best time adalah sekitar bangun tidur dan sebelum pukul 10am. waktu ini badan berada dlm keadaan sifar.

tip kurus - timbang


Elakkan menimbang pada sebelah petang, badan akan lebih berat dan juga ketika datang haid untuk perempuan.

1 liter air, akan naik 1 kg, jadi elakkan minum minuman yang bnyak sebelum naik penimbang dan perut kosong 4 jam. Semoga membantu semua.
8 comments on "Tip Kurus : Timbang Berat Badan"
  1. Nice info.. tahu waktu yang sesuai barulah tak marah kat penimbang nanti kan.. hihi

    ReplyDelete
  2. Perghh terbaikk tip.. Leh amalkan sebelum timbang masa check doktor nanti.. hehe

    ReplyDelete
  3. Owhhh..begitu! baiklah. Nanti saya cuba yer. Lagi satu, tips lain zin zumba saya bgtau...if nak timbang kena before work out . Sebab peluh tuh nanti buat tak tepat bacaan pada penimbang.

    ReplyDelete
  4. Terima kasih share sis! Haha elsa jarang timbang berat. Rasa2 nak timbang kalau ternampak mesin timbang berat dekat mall je huhuhu

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/04/top-commentators-blog-elsaalicious.html

    ReplyDelete
  5. Yup. seeloknya pada waktu pagi atau selepas bangun tidur. hihi.

    ReplyDelete
  6. betul betul betul, sy kalau nak timbang berat sebelum jam 9am

    ReplyDelete
  7. jarang timbang sbb takut hahahahahha

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)