hilmirdadaud.blogspot.my

Coklat oreo Angry Bird

| On
June 14, 2012
Assalammualaikum...

Hari ni Ameer Faris tak gi sekolah, matanya masih lagi bengkak dan perlu dititiskan eye drop setiap dua jam supaya matanya tak kering. Seperti biasa Ameer Nasiim pun tak ke sekolah sbb abgnya tak gi sama. Hari ni sekolahnya buat lawatan ke Ladang Arnab di Broga. 

Minggu lepas masa cuti sekolah, Amy gi rumah kak Ros sbb nak tengok anaknya Nabil... kawan Ameer Irfan yang berkhatan pada awal cuti sekolah tu. Takkan nak datang ngan tangan kosong ajekan....



Biskut oreo ade banyak, coklat berry's pun ade so bolehlah buat Oreo bercoklat.

  
Nak buatnya pun senang dan cepat. Kejap aje dah siap. Cuma double boilkan coklat tu, tuang dlm acuan coklat sikit dulu pastu masuk biskut dan masuk coklat lagi... Amy masukkan kat tempat beku tu supaya cepat keras sbb bekas acuan tu ade satu aje.


Dah masuk dalam bekas nak bawa pergi.



Sedap... tp budak2 ni makan gambar angry bird tu dulu baru makan biskutnya.



6 comments on "Coklat oreo Angry Bird"
  1. oooo rupa2nya senang je yer... hihii

    nak kene tunggu ank2 besar br best buat ni.. time tu dorg dh reti mkn.. mesti syok kan... :-)

    ReplyDelete
  2. akak tak penah cuba buat pun, tapi nampak menarik sgt

    ReplyDelete
  3. la...sng jer buat rupanya..mmg tak terpikir langsung sebelum ni..

    ReplyDelete
  4. ermm...mirda boleh share tak gambar acuan coklat ni..nak tengok la..

    ReplyDelete
  5. salam Amy ...

    sedapnya coklat oreo tu. akak mmg gemar makan coklat oreo. akak ada beli edible image angry bird tapi tak sempat nak buat. nak tunggu anak buah akak pulang baru cadang nak buat. seronok bila tgk anak-anak makan ....

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)