hilmirdadaud.blogspot.my

Up date lagi..

| On
July 24, 2012
Assalammualaikum...

Hari ni hari ke 4 kerja2 pemasangan plaster ceiling kat umah Amy.  Pagi ni perkeja2 tu masih lum sampai lagi... so buka miss lappy ni kejap nak tinjau2 apa citer terbaru.

N3 hari ni... nak up date kerja buat ceiling semalam.

cheras

Bilik Ameer Faris n Ameer Nasiim. 

cheras
 Dah buat lubang untuk down light. 

cheras

Ruang makan dah siap letak cornice. Amy minta wireman tu tolong hack sblm board di pasang kat atas tu. Manalah tau masa akan datang klu ada nak tambah plug kat dapur tu senang dah.

cheras

Nanti dah letak board dah tak nampak dah. Masa tengah hack tu, terkena besi dan terlajak tembus umah org sebelah... Adehhhh pening kepala. Malam tadi bila jiran Amy dah balik, kenalah gi umah dia. Sblm dia cari Amy baik Amy cari dia... betul tak?. Terkopek sikit dindingnya nanti plaster dah ok. Nasib baik tak de wall papar kalau tak terbang lagi duit.

cheras
Akan keluarkan wayar kat situ.

cheras

Dah siap pasang down light dan T5. T5 tak let nak tunjuk sub plug belum beli. Wireman tu sambungkan wayar aje masa nak tunjuk cahaya dr T5 yg dah siap pasang tu.

cheras

Masih belum siap di pasang cornice. Yg tengah tu fan box. Macam tu aje rupanya ingatkan adelah design. cehhh.

cheras

Selagi boleh sumbat... sumbat. Bilik Ameer Irfan ni akan buat last sekali. 

cheras

Yang ni pulak kat yard... dah tak de nak control cun dah. 

cheras
Nilah sofa kegemaran kami semua. dah tak leh nak landing lagi... hihihi.

Skang bila malam memang tak de "can" nak jengah blog. Penat tak leh nak cakap. Bila dia org dah balik startlah keje2 Amy nak bersihkan umah... kalau tak nak tido kat maner? Dah sapu kena vacuum pastu kena mop pulak. Habuk halus2 tu punyalah susah nak bersihkan. Lepas Isyak aje semua dah tergolek.... dah tak larat.

10 comments on "Up date lagi.."
  1. Ohh... cepat jugalah dia buat Amy. Kakak rasa seminggu siaplah semua. Dapat contractor macam ini puas hati.

    ReplyDelete
  2. aloor penat nyee kan
    gitulah , nak2 kalau dlm bualn pose , kena kemas2 kalau tidak habuk tu x tahan ..
    sabar lah amy yee .. sure hasil dia berbaloi nanti

    ReplyDelete
  3. bersepah dulu, berkemas kemudian..hihi

    ReplyDelete
  4. wat plaster ceiling yer.. kalau xde apa mmg cepat je siap. sy dan hubby plan nak renovate umah gak. nak pecahkan dinding bg lapang umah. tp memikirkan berhabuk dan umah sure berkecah.. tgh kira-kira gak ni..

    ReplyDelete
  5. nak-nak lagi bulan pose ye tak...mesti penat tak henggat punya

    ReplyDelete
  6. wah....raya ni umah cantik la..

    ReplyDelete
  7. Boleh bayang camner penatnya nk kemas, xsanggup rasanya, tapi raya nanti cun la kan!

    ReplyDelete
  8. berseri2 la umah nnt bila raya ;-)

    ReplyDelete
  9. wah renovate sakan ni kak...beseri la rumah raya nanti hihi

    ReplyDelete
  10. penat nak kemas balik lepas ni :-)

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)