hilmirdadaud.blogspot.my

Hihihi..

| On
September 13, 2012
Assalammualaikum...

Tadaaaaa.... hihihi Amy kembali lagi. Pehhh rindu betul pada dunia blogger ni tapi apa nak buat .. Banyak nak citer tapi Amy pendek2 kan aje ekkkk.. kang sampai esok pun tak abis.

Dah sebulan lebih Amy tak menyengguk kesini. Lepas abis buat plaster ceiling tu kelang kabut buat biskut raya pulak.


Biskut ni aje yg sempat ku ambil gambarnya, yang lain dah selamat kena kenduri. Buat tart nenas ni sampai bengkak tangan, 2-3 hari jugaklah tak leh nak sambung projek buat biskut raya. Amy tak gheti nak guna roller tu.... 


Amy guna yg ni aje.... terus jadi tapi nak menekannya mak oiii punyalah seksa tu yg sampai bengkak2 tangan. 



Dah selesai projek biskut raya projek jahit langsir pulak. Sampai pukul 2 pagi mengadapnya... mata punyalah mengantuk. Sebelah mata aje yg celik sebelah lagi dah tertutup... nasib baik tak terjahit jari puhhh nasib baik betul.


Lepas selesai buat plaster ceiling dulu, rumah kemas ala kadar aje... nak raya punya pasal kenelah kemas betul2. Naib baiklah ada budak berdua ni boleh di suruh2.... walaupun kerjanya sikit mainnya yg lebih tapi bolehlaaaa kan. Anaknya tolong kemas mamanya tengah mengecat rumah. Masa ni dah tinggal 3 hari nak raya.  


Tak sempat nak cat habis, dinding yg belakang sofa tu sampai skang tak bercat lagi, carpet pun sampai ari ni belum ambik kat dobi lagi hihihi. Kawasan yg dekat meja mkn yg kat atas tu pun tak sempat cat.... lantaklah tak larat dahhhh.



MIL Amy request kek kukus lumut nak bawa balik kampung.


Kek kukus buah, order utk hari raya .... pendek jangka hayat gas dlm tong tu.


Choc Cheese Cake ... order dr kwn2 di kg.
Dah dekat raya, cream cheese susah pulak nak dapat kat kedai tu. Nasib baik cukup tapi nak mkn sendiri pulak tak de.



Pavlova... Deco kat kampung.

Satu hari sebelum raya kami balik kg... jln 'jem' dah pasti. Seperti biasa kat kg memang tak de internet hihihi.. 


Ni pulak sambut besday mlm hari raya pertama. Hari jadi dia sebenarnya hari last puasa tapi tak leh nak buat ... Lupa pulak nak kenalkan. Namanya Najmi anak adik perempuan Amy yg kat kg. Mak nya excited nak menyambut besday anaknya yg pertama ni... Amy dulu pun camtu gak... hihihi.

Hari raya pertama en hubby Amy dah demam... tal leh nak gi beraya. Kononnya hari raya kedua nak balik Melaka tapi tak jadi, driver masih demam dan menjangkit pulak pada Ameer nasiim. Hari raya ketiga Ameer Irfan pulak demam... Akhirnya hari selasa kami semua pulang semula ke KL, en hubby keje hari Rabu ... huhuhu. 

Di KL Amy pulak demam... bukan setakat demam aje tapak kaki dah bengkak pulak. Doktor kata dah kena infection. Mesti sebab habuk2 plaster ceiling dulu tu. Dua2 kaki pulak tu.. sekejap aje baik hari khamis minggu lepas kena balik. Lagi teruk dari sebelum tu. Kaki Amy bengkak tak muat nak pakai selipar, Anak2 Amy pulak jiran Amy yg ambik dr sekolah. 

Hari ni kaki Amy masih lagi sakit tapi dah boleh jalan, demam pun dah sembuh ... tu yg merdeka mengadap kat sini, hari ni nak marathon sampai mlm hihihi... 


4 comments on "Hihihi.."
  1. cantik plaster ceiling tu.
    alahai byknye buat kek, mesti sedap tu

    ReplyDelete
  2. aduhh banyak nyee yg hilda pandai buat
    buat kek .. kuih .. biskut ..
    menjahit .. wahhh
    salute lah dik !!

    aah cantik plaster syiling tuu
    berangan juga nak ubah suai umah mak akk nie
    dah dpt ke akk kan ekek ;)

    ReplyDelete
  3. patutla lama kak amy menyepi..hihi...
    cantiknye umah kak eimy..plaster syiling tu cantik la....

    terliur hani tgk tart nenas tu..urmmmmmm..hihi

    ReplyDelete
  4. hamboiii.. gigihnyer dia yer.
    rindu nak baca blog Amy ni.
    akhirnya.. up date gak..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)