hilmirdadaud.blogspot.my

Faith... drama korea lagi.

| On
February 22, 2013

Assalammualaikum...

Kalau cerita ala dulu-dulu... setakat lawan2 terbang sana terbang sini + mcm2 kuasa = Amy tak heran tapi kalau tambah elemen mengarut mcm boleh gi masa depan atau masa dulu2 ni barulah Amy dok mengadap aje... hihihi.  

Amy dah 2 kali tengok cerita Faith ni.. kalau tengok citer ni Amy tak banyak skip sbb nanti rasa macam tertinggal pulak. Ada yg suka cerita ni dan ada jugak yg mengutuk.. apa2 pun terpulang pada diri masing2.

Amy rasa cerita ni memang ada dlm sejarah korea tapi nak dijadikan cerita ni best ditambahnya watak doktor dr masa depan tu kalau tak memang Amy pun tak hingin nak tengok.



Sapa2 yg suka citer-citer yg macam ni.. mehlah layan. Dulu Amy tengok kat gooddrama tapi slow pastu Amy tengok kat dramacrazy pulak.. laju aje jln nya.

Title: 신의 / Faith
Chinese Title: 信義 / 神醫
Also Known as: The Great Doctor
Genre: Romance, Historical, Fantasy, Time-Travel, Medical
Episodes: 24

Synopsis
This drama shows the love between a warrior from the Goryeo Period and a female doctor from the present day, their love transcending time and space.
Yoo Eun Soo (Kim Hee Sun) is a 33-year old plastic surgeon in the year 2012. She was originally a general surgeon, but quickly found that it was an overworked, under-paid profession and jumped ship to plastic surgery. Her dream is to someday open her own practice. But one day, Choi Young (Lee Min Ho) kidnaps her and takes her back to the Goryeo era because needing her medical skills. Their love story spans centuries but also warring beliefs. He gave up on love to be an unflinching warrior.
Cast
Main Cast
Lee Min Ho as Choi Young
Kim Hee Sun as Yoo Eun Soo
Yoo Oh Sung as Ki Cheol
Lee Philip as Jang Bin
Ryu Duk Hwan as King Gong Min
Park Se Young as Princess Nogook





Rasa mcm tak best pulak klu tak letak lagu dia. Pada sapa yg malas nak gi melayan citer ni.. bolehlah klik kat lagu tu utk tau secara ringkas tentang citer tu..


Lee Min Ho... Faith 

Si Lee Min Ho ni pun belakon dlm citer city hunter kat TV8 pukul 8:30 mlm tapi Amy tak pasti ada lagi ke dah abis citer tu.


Lee Min Ho... City Hunter.


Dia ni bukan main tinggi lagi.. 185cm tak silap Amy. 

Ramai nampak tinggi dlm citer Faith ni sbb ... raja dia aje yg nampak rendah hihihi..







Yang ni saje aje tangan gatal nak letak.





5 comments on "Faith... drama korea lagi."
  1. Saya tak tengok cite korea zaman dinasti..tapi saya suka lee min ho... :)

    ReplyDelete
  2. sama.....suka kisah cinta dan pengorbanan je....he heee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni pun citer cinta dan pengorbanan jugak..

      Delete
  3. rajanya nampak mcm budak2 jer kan, tambah plak dok dekat LMH hahaha

    ReplyDelete
  4. layan jgn x layan ye..sebelum ni akk layan jgk citer2 korea ni..x ble jd dok asyik dpn tv..satu citer ke satu citer..huu

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)