hilmirdadaud.blogspot.my

Bandung... Part 1

| On
October 22, 2013
Assalammualaikum


Kami sampai di rumah  Agung (sahabat en hubby) lebih kurang pukul 2 pagi... kat sini pukul 3 pagi. Pukul 4 lebih dah azan Subuh, pukul 6 pagi kat sana macam dah pukul 8 kat sini, dah terang menderang. Rasa tak best nak sambung tidur... badan penat, tak cukup tidur tapi hari dah meninggi tengok jam awal lagi.

Tambahan pulak kat umah orang kalau kat hotel Amy tak fikir semua tu dah ...hihihi.


Percutian di Bandung

Pukul 8 pagi... walaupun panas tapi angin yang bertiup tu angin sejuk.. sebelum ni Amy rasa angin sejuk ni kat Cameron aje (Genting...Amy tak pernah gi lagi).

Percutian di Bandung

Seperti biasa kalau rumah ada tanah... budak2 ni tak gheti duduk dlm rumah. 

Percutian di Bandung

Percutian di Bandung


Percutian di Bandung

Orkid ni Vera kata dia beli IDR 60 000 lebih kurang RM 17 + siap org tu dtg rumah tolong tanam lagi. 

Percutian di Bandung

Orkid lagi...



Percutian di Bandung

Di Toko 3... 

Percutian di Bandung

Tak beli banyak pun baju anak2 beli 2 helai sorang n baju en hubby sehelai. Purata sehelai baju lebih kurang RM30. Masa Amy pergi tu IDR 1M = RM 286 (en hubby tukar kat KL Central).






Percutian di Bandung


Percutian di Bandung

Di Pasar Baru... 
Telekung sulam goyang.. lebih kurang RM45 sehelai.


Percutian di Bandung

RM 15 sehelai.

Percutian di Bandung

Kain pasang RM 30 sehelai... beli 3 aje. Lepas tu kami pun balik... baby dah meragam daaa, anak2 Amy pun kalau gi kedai2 kain ni startlah buat perangai. Tak sempat nak ambik gambar.




Percutian di Bandung
Pembantu rumah...

Percutian di Bandung
Agung dan isterinya Vera.

Percutian di Bandung
Sebelum balik singgah kat Restoran Padang... kami lunch dulu. 

Bila lauk dah banyak 2 kat depan mata... dah tak tau pulak nak ambik yang mana satu... 

Percutian di Bandung

Kami pergi dua tempat aje, mata dah berat sangat sampai rumah kami sekeluarga terus pengsan hihihi.

2 comments on "Bandung... Part 1"
  1. bestnyer kak... umah kwn akak tuh cantik betul yek.... orkid nyer pun lawa2.... mmg murah2 kain pasang sulam2 kt situ yek... bile lah nk dpt dtg bandung nih...

    ReplyDelete
  2. kalu ke sn, restoran padang mcm da msk dlm list kan? ;-)

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)