hilmirdadaud.blogspot.my

Balik kampung...

| On
May 02, 2015
Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Post kali ni Amy guna Blogger app kat tipun.. Ok lah tak payah nak hangkut cik lappy, kat kampung pun Line Digi dah ada 3G so up date guna tipun aje.

Petang Khamis kami bertolak balik kampung, dr rumah pukul 3 lebih sampai pukul 7 lebih. Jalan jem mcm nak raya. 


Macam ni pun boleh tidur.. Selalu 2 jam dah sampai kampung.


Dulu Amy pernah cerita pasal pokok bunga ni.. Amy beli kat Sg Buluh, masa beli aje ada bunga pastu dah bertahun tak bunga2. Dr pasu kecik tukar pasu besar.. Dah tukar pasu besar tak jugak bunga ha ni Amy hangkut balik kampung.. Tanam atas tanah lepas ni klu tak bunga jugak tak tau lah nak buat apa.



Pokok mangga tengah berbuah lebat..


 Bunga raya pulak nenek Amy tanam keliling rumah. Mcm2 kaler.



Tanam pokok avokado.. Pokok ni pun Amy bawa utk tanam kat sini, kat KL tanam dlm polibeg aje.


Anak2 merdeka balik kampung. Kat KL mcm kena kurung dlm rumah.


Pagi Td sempat lagi main sblm balik KL. Kena balik pagi sbb ada kelas Tae kwan do ... Minggu depan sukan minggu lagi satu dah Test so hari ni kena pergi jugak.


Balik kampung nak tengok nenek.. Nak bg golden clam dan Spring Life. Nenek Amy ada sakit lemah jantung, darah tinggi, ketumbuhan dlm hidung dan tangan sebelah  kanan sakit susah nak buat kerja.
Amy hantar Herbal Plus pada jiran2 kat kampung sekali. Sempat jugak buat demo tp tak sempat pulak nak ambik gambar... tak de tukang ambik gambo hehehe.


Sambung tido lagi.. Gaya mcm  ni pulak..


1 comment on "Balik kampung..."
  1. Bestnya balik kg ya.. rama yang kata semalam jam teruk.. sabar2 ya.. semua nak balik kami je xleh balik kg sb ada hal..

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)