hilmirdadaud.blogspot.my

Alahai Anak - Cerita Minggu Lepas Part 2

| On
April 27, 2017
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...


Sambung lagi cerita minggu lepas yang tak habis tu...😅.



Hari Sabtu lepas Amy tersalah tengok kalender ingatkan Homedec hari tu patutlah tak ramai orang.



Dah alang-alang sampai sana, menyinggahlah kejap kat KLCC tu. Lama dah tak kesana walaupun tiap-tiap minggu lalu situ nak ke British Counsil.



Anak-anak soleh Amy ni pun dah berjangkit penyakit tangkap pokemon tu. 


Nasib baik game tu diorang main masa kat luar aje. Budak yang kaki sakit tu, walaupun sakit kaki nak berjalan tetap nak ikut jugak. Suruh tinggal dengan nenek Maluri tak nak pulak tu.



Hari Isnin lepas... dah masuk citer minggu ni pulak, heheh. Pagi tu kami pergi jengah rumah Pajam. Pergi tengok apa yang diorang dah buat. Nanti Amy citer pasal rumah Pajam tu.

Balik dari sana kami menyinggah Karpet Prima tak jauh rupanya kalau ikut jalan kat Sek Batang Benar tu.


Singgah cuci mata aje pun, tak beli apa-apa.  

 Karpet corak ni saiz yang biasa dari RM150 boleh dapat RM138.
Selagi tak beli selagi tulah diorang ikut aje belakang kita. 



Dari RM550 boleh dapat RM400 untuk yang besar ni.


Ada corak yang Amy berkenan tapi kualiti pulak tak berkenan.

Kononnya kalau beli hari tu dapat diskaun banyak. Offer untuk hari tu aje. En hubby tanya nanti hari raya tak de offer lagi ke, diorang kata tak ada ... terus en hubby ajak balik. Tak kanlah nak raya nanti tak de offer kot, kedai lain ada aje.


Balik dari sana menyinggah pulak ke My Town. Kami park keta kat Ikea aje. Tak berapa berkenan dengan My Town punya parking. 



Dah tengah hari semuanya dah lapar. Nak makan kat Ikea dah jemu, nak menyinggah kat food court penuh pulak, lastnya kami ke restoran Thai.




Tak pernah lagi masuk restoran thai, ni first time... heheh.

Menu semuanya nampak menyelerakan tapi tekak kami tak boleh nak terima nasi dia... nak nasi kita jugak 😭😭😭.
2 comments on "Alahai Anak - Cerita Minggu Lepas Part 2"
  1. cantik kapet tu, takla mahal sangat

    ReplyDelete
  2. kena dtg nk dkt time raya kot mungkin dpt lg murah hehehehe

    ReplyDelete

Dear all ~ Thank you for reading. Feel free to leave your comments here. Happy to hear your thoughts :)